Johann C. Vangerud har vært på isfiske Premiere 2019. Grisvarning.

Fikk en hyggelig mail fra Vangerud, han hadde skrevet en rapport om årets første ismeite gjeddetur. Det er kjempe gøy når folk på egent initiativ skriver en rapport og sender den til [email protected] Det må bare flere gjøre så skal vi ikke se om vi kan få den ut. Det trenger ikke være for langt og bilder sier ofte mer en tusen ord.
Her kan dere lese rapporten fra Johann :

illustrasjonsbilde

Det er Januar og en ny sesong er så vidt i gang for mange. Jeg for min del har gjort første tur for ismeitesesongen og resultatet av det er vell greit.

Plassen jeg har sett ut denne gang er en plass hvor det som vanlig er litt fiskepress i løpet av vinteren som gjør att de har en tendens til og spytte ut agnfisken litt for lett og att de er mer vare enn vanlig. Så her kjører jeg en litt annen taktikk enn det jeg ser mange andre gjør her, bruker litt annerledes art/str på agnfisk og fisker stort sett i delen av sjøen som ikke mange andre er like ofte. Dette har vist seg over flere sesonger og lønne seg.

illustrasjonsbilde

Dagen starter som vanlig. Klokka ringer, trøtt i trynet, på med kaffe, pakke bilen og komme seg av gårde 5 min etter planlagt avreise. Etter nøye gjennomgang med seg selv om hvor mange stenger som skulle ut og hvor de skulle plasseres så ble det 4 stenger som ble satt ut over en kant og innover ei grunne på ca 1 – 1,5m som har funka bra tidligere. klokka er 08:30, 3 minusgrader, vindstille og stengene er satt ut mens lyset og dagen kommer for fullt. Kl nærmer seg kl 09:00 og jeg får se vippa som reiser mens nappvarsler hyler og skriker. jeg rapper med meg kamera, vekt, avkrokningsmatte, målebånd og tang som ligger oppi en IKEA pose/veienett og løper av gårde forså og kunne sette mothugg som resulterte i føreste fisk. var så absolutt ikke voldsomme greiene så snipa ble plassert rolig og forsiktig tilbake. sniperacet gikk vell egentlig jevnt og trutt frem til kl 12:00 forså å død helt ut.

Kl nærmer seg 15:00 og tiden har gått noe sakte, så for den som er litt PÅ når det gjelder ismeite vet hva jeg snakker om når du etter flere dager på rad (I mitt tilfelle 1 time) med meite får en viss overreaksjon på pipelyder, bjeller, brå bevegelser og rare drømmer som henter deg inn om natta. Men ja. Det begynte og bli sent, og med kort tid føre det er mørkt så var ikke troa helt på topp som den var før på dagen, og da skjer det plutselig. Ett pip og vippa som går i været, noen sekunder stillhet før nappvarsleren setter i gang og ett langt utras er i gang. Har slitt med att det har vært en del spytting av agnfisk i løpet av dagen så jeg velger og gå de siste 15 meterne frem til stanga, jeg ser gjedda har stoppet opp men det er bevegelse i stangtuppen så den er der. Ett F***s mothugg blir satt og det står dønn rolig, jeg skjenner på tyngden att dette er en større fisk. Føre jeg får tenkt noe mer over det så starter hu opp med ett sterkt utras, hu stopper og jeg får hu tilbake og forbi hullet første gang uten å helt få oversikt på hva størrelsen kan være. på andre runde får jeg se hu og att det er en DEN skallen som viser seg i farta forbi. Etter mye frem og tilbake så blir hu til slutt lurt opp i ett gjellegrep og dratt opp på matta. Madammen ble målt til pene 118 cm og 11,3 kg. En helt grei start på det nye året.

11300gr og 118cm

Tight lines.
Johann C. Vangerud

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here