King of Trout ! Spearhead Ryuki familien. Vi ser på «ferskvann» synk

DUO Spearhead Ryuki kalles «The king of Trout» og ut i fra bildematerialet som ligger på nett så virker det som man har de ordene i behold.
SHR som vi kan kalle den kommer i svært mange varianter. Fra 11cm som er den lengste og ned til 4,5 cm som er den minste. Den kommer i flyt, den kommer i synk.
Flytvariantene  kommer i to modeller, original flyt og medium runner flyt (litt større skje) Den kommer også i saltvannsmodeller. Når man velger å lage så mange varianter innen for et segment så har det sine grunner. Det funker.  DUO er at Japansk merke og produserer der. Det er ikke et helt nytt merke i Norge, men så veldig kjent er det ikke.  Men de som har lært den og kjenne de vet å sette pris på disse wobblerne. Andrius Taujanskas er en av disse og han har blitt et ProTeam medlem for Duo. Hans kunnskap, opplevelser og ønsker tas godt i mot i Japan. Han er det norske limet mot Japan. Han brukes også som mentor for butikker. Hva er hot og var er not, det vet han. Jeg kommer også til å bruke Andrius til litt videoer der han skal snakke om hvordan, hvilke, og hvorfor. Han har opparbeidet seg en stor kunnskap rundt bruken av SHR som vi alle kan dra nytte av. Andrius er mannen dere ser på bildene her.

Farger
Duo kjører et grunnsortiment som går igjennom de fleste modeller .  Så kryddes det ofte med noen ekstra godbiter. For 2019 så har de laget 5 «nye» farger av 5 «gamle» farger  De  har en flashing effect  i seg. Disse kommer i :

Length 45mm 50mm 60mm 70mm
flashing effect

Farger kommer og går slik er det med alt. Noe forsvinner  uvisst av hvilken grunn andre forsvinner rett og slett fordi de ikke «treffer» Når det gjelder SHR så har de kjørt et grunnsortiment på farger igjennom flere år, noe jeg vet mange setter stort pris på. Men de er flinke til å teste ut nye farger,  noe som er viktig i forhold til å holde seg «oppdatert» og innovativ.

Synk
Elv,elv, elv er gjennomgangsmelodien.  Det er nok ikke så rart hvis man ser på formen og vekten på det.  Disse beveger seg  i strømmen slik en wobbler skal. De tåler veldig godt strømmen fisken forventes og stå i. Med en vekt fra 4,5 gram og opp til 21 gram så kaster man llaannggttt, hvis det behovet skulle melde seg. De er også fine og bruke i vanlig innsjøer da med små rykk innlagt på veg inn. De største modellene synker relativt kjapt så det skal man ha i bakhode når det gjelder SHR. Skal man ro og dorge på fjellet så skal man gå for flyt variantene. Spesielt hvis man er alene. Er man flere og en  kan sitte og holde bevegelse i bete så går synk fint, spesielt de mindre modellene. Men er man ute alene og ror så er flyt det beste alternativet i Spearhead familien. Nå har også DUO Realis Rozante 63, og Realis Rozante 77 . Her kan du se Rozante under vann . De har og realis jerkbait   i forskjellige størrelser så det er masse og velge i. Disse er flotte dorge wobblere i tillegg til at de her råe og spinnfiske med. Når det gjelder dorging fra båt med motor er det en helt annen skål. Spearheadryuki er wobblere som tåler bra med fart. Spesielt når du kommer opp i 7-11 cm.

Under her kan dere se hvilke modeller og farger som finnes på synk «ferskvann»

Realization of great castability and superb action response

The flat yet heavy body creates a sharp action response for the heavy weight sinking minnow, “Spear-Head Ryuki”. Its action initiation is fast and is capable of staging consecutive twitching with rod work, within a short distance. It is also equipped with a high swimming performance able to deal with the ever complicating current of the main-river stream. Further, we have stabilized its flight posture realizing great casting distance and accuracy. You will be able to hit that sweet spot!!

Ryuki 45S is most suited for head-water areas and shallow rivers with little water. Although it has a small body, its dense and heavy weight body has great castability allowing anglers to utilize this in the main stream as well.

Realization of great castability and superb action response

The flat yet heavy body creates a sharp action response for the heavy weight sinking minnow, “Spear-Head Ryuki”. Its action initiation is fast and is capable of staging consecutive twitching with rod work, within a short distance. It is also equipped with a high swimming performance able to deal with the ever complicating current of the main-river stream. Further, we have stabilized its flight posture realizing great casting distance and accuracy. You will be able to hit that sweet spot!!

Ryuki 50S is equipped with outstanding castablity and action balance, suited to be used for mountain streams to large main-streams.

Sophisticated swimming balance to capture the intricate flow of the river

The flat yet heavy body creates a sharp action response for the heavy weight sinking minnow, “Spear-Head Ryuki”. Its action initiation is fast and is capable of staging consecutive twitching with rod work, within a short distance. It is also equipped with a high swimming performance able to deal with the ever complicating current of the main-river stream. Further, we have stabilized its flight posture realizing great casting distance and accuracy. You will be able to hit that sweet spot!!


Sophisticated swimming balance to capture the intricate flow of the river
The developmental concept for the “Spearhead Ryuki 70S and 80S” were to capture the middle to large size main-stream rivers targeting various species of trout by casting down-cross.
The semi-long lip to grip the water and flat-side body with low center of gravity fixed weight settings have equipped the lure with a high level of swimming performance in the strong flow of the main stream. Its action initiation is prompt and can handle consecutive twitching through the rod work.
Some lures loose the casting comfortability through the increased body size of the lure, but by controlling the height of the body, we have managed to realize the top of the range castability.
Ryuki 70S will show its true strength against the Seema in the main-stream, Red spotted masu trout and the very selective Cherry trout. It has awesome swim balance in order to tackle the intricate flow of the stream while tracing the bottom to middle range depth.

Large trout’s favorite snack

The developmental concept for the “Spearhead Ryuki 70S and 80S” were to capture the middle to large size main-stream rivers targeting various species of trout by casting down-cross. The semi-long lip to grip the water and flat-side body with low center of gravity fixed weight settings have equipped the lure with a high level of swimming performance in the strong flow of the main stream. Its action initiation is prompt and can handle consecutive twitching through the rod work. Some lures loose the casting comfortability through the increased body size of the lure, but by controlling the height of the body, we have managed to realize the top of the range castability. Ryuki 80S has a casting ability which rivals those moving weight models, capturing the large trout species running up the stream.

 

The new king of the current

The flat yet heavy body creates a sharp action response for the heavy weight sinking minnow. Its action initiation is fast and is capable of staging consecutive twitching with rod work, within a short distance. It is also equipped with a high swimming performance able to deal with the ever complicating current of the main-river stream. Further, we have stabilized its flight posture realizing great casting distance and accuracy. You will be able to hit that sweet spot!!

The semi-long lip to grip the water and flat-side body with low center of gravity fixed weight settings have equipped the lure with a high level of swimming performance in the strong flow of the main stream. Its action initiation is prompt and can handle consecutive twitching through the rod work.

Some lures loose the casting comfortability through the increased body size of the lure, but by controlling the height of the body, we have managed to realize the top of the range castability.

Ryuki 95S has a casting ability which rivals those moving weight models, capturing the large trout species running up the stream.

 

Final size in the Ryuki series preserving the appealing action
The flat yet heavy body creates a sharp action response for the heavy weight sinking minnow. Its action initiation is fast and is capable of staging consecutive twitching with rod work, within a short distance. It is also equipped with a high swimming performance able to deal with the ever complicating current of the main-river stream. Further, we have stabilized its flight posture realizing great casting distance and accuracy. You will be able to hit that sweet spot!!
The semi-long lip to grip the water and flat-side body with low center of gravity fixed weight settings have equipped the lure with a high level of swimming performance in the strong flow of the main stream. Its action initiation is prompt and can handle consecutive twitching through the rod work.
Some lures loose the casting comfortability through the increased body size of the lure, but by controlling the height of the body, we have managed to realize the top of the range castability.
Ryuki 110S has a casting ability which rivals those moving weight models, capturing the large trout species running up the stream.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here