HAVETS GJEDDE 2018

Ei uke av sommerferien ble også i år satt av til en tur til barteland, som sist år var det lysing vi skulle satse på.

Vi hadde ikke vært mange timene på plass før utstyret var rigget, da var det bare å skaffe seg noe agn. Da helst makrell, men det skulle vise seg å være vrient. Det meste av makrell stod noen mil sør for der vi var. Så da ble det småsei som agn de første dagene. Det fungerer, men ikke optimalt. 

Heldigvis så kom vi kjapt i kontakt med riktig art, men kun mindre hannfisker og enorme mengder lange. Det virket også som at fisken stod mer spredt utover et større område enn de gjorde sist år. 

Mye vind og strøm gjorde også at vi driftet over områdene alt for fort i begynnelsen av uka. 

Etterhvert så klarte vi faktisk å finne et lite område med makrell, da fikk vi berget nok agn til fisket. 

Etter flere dager med stort sett lange og mindre lysinger samt dårlige værforhold, så fikk vi som vi ofte gjør flotte forhold siste fiskedagen. 

Nå hadde vi jo også fisket i samme området i flere dager, noe som gjør at man bygger litt kunnskap om hvilke områder man bør fiske over. 

Denne dagen så fant vi litt bedre fisk, med 9,1 og 9,5 kg på topp.

I ettertid så vet jeg at vi gjorde en stor feil på denne turen, vi fisket alt for statisk over bunn. Fisket burde vært mer aktivt opp i vannlaget, denne feilen skal vi ikke gjøre igjen..

I år ble agntakkel mer eller mindre skrotet til fordel for Lowson flygende øye, rigget med blekksprut og selvlysende slange. Etter inspirasjon fra Endre Hoplands havfiske videoer. En utrolig artig måte å fiske på. 

Som stang brukte Cindy en Lowson Prey Jigger 20-30lbs med en Prey Winder. Jeg testet Darts Boat Master 7’ -150g med ei Penn snelle i 4000 størrelse.

Prey stanga er en arbeidshest som tåler det meste, darts stanga er ei utrolig artig stang å fiske med. Rett og slett et godt supplement til ei tradisjonell havfiskestang. Mistet en real fisk på denne en av de første dagene av turen, en sånn fisk som får det til å virkelig knake i utstyret. Var nok trolig ei kveite som hadde tatt julepynten beregnet på lysing. 

Se gjerne filmen??

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here