BRAKKVANNS ABBORER

Når temperaturen synker i deltaområdene så søker brakkvanns abboren igjen opp i ferskvann på jakt. I brakkvannsområdene lever de nok i hovedsak av reker og stingsild, så de vokser fort og blir store.

I midten av oktober så var tiden inne for å teste noen timer etter randige riddere som lever store deler av året i brakkvann. 

Turen gikk til en avstikker av Glomma, der abboren samler seg for overvintring og gyting på våren. 

Ettersom jeg kun har fisket her på isen så rådførte jeg meg med Raymond Svendsen (østfoldsk fiskeshaman med nesten telepatiske evner hva gjelder stor fisk). Han mente fisket burde foregå på dybder mellom 2-4 meter. Noe vi også begynte med, men på grunn av mye strøm og vind var det håpløst å få ankerfeste. Vi holdt ut en stund, men stor avdrift fører til dårlig kontakt med jigg. 

Så etter en stund gjorde vi en taktisk forflytning, fant en plass med litt le for vind men fortsatt god strøm. På loddet så vi både byttefisk og jagende abborer. Dybden var ikke helt hva vi hadde tenkt, mellom 5 og 7 meter. 

Etter å ha slitt bort en hel bråte jiggskaller i synketømmer så byttet vi til linkhead i 15g og offset krok. Noe som gjør at man redder noe utstyr. Vann med siktedyp som i en kopp med kakao førte til at vi gikk for Lunker City ribster i en mørk farge.

Dvs jeg byttet jigg hele tiden, men Cindy holdt ut med ribbster’n. Noe jeg også burde gjort, eller var det bare at jeg hadde en off dag. Jeg kjente et napp Cindy fikk fire fisker, men jeg fikk æren av å hove de.

Tre av fiskene var mindre, men den ene stakk seg litt ut. Det var en flott abbor på hele 47cm. 

Må nok tilbake hit til neste høst også.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here