Blir 14cm og downsize for mye ? Duo Fangbait fantastiske farger.

For mange er 14cm til gjedda stort nok, for andre vil det nok oppleves som FOR kort.
De riktige drevene går vel sjelden under 16cm. Realise Fangbait er et merke DUO har i sitt sortiment.  Jeg er en av de som er tvilende i forhold til å gå helt ned til 14cm. MEN Nå har jeg hatt muligheten til å holde i et fangbait bete og det oppleves som et «stort» bete med sin runde profil. Så er det en ting til SOM VIRKELIG DRAR MEG I MOT DETTE MERKE. Fargene, det er helt vilt fine farger. Her kan dere se en blanding av pike edition farger  og farger til mer eksotiske fisker som i mine øyne ser helt underbara ut.  Det kommer med kraftige (tykke i godset) 1/0 kroker, spesielt på det som ikke er Pike Edition. Pike har også 1/0 med er noe tynnere i godset.
Nå går pike SR og de som heter SR (shallow runner) ned til ca. 1 meter  noe som lukter godt vårfiske. Men som jeg ofte gir utrykk for, beten som går grunt går fint å få til å gå dypere. Litt bly på fortom eller line  så går de dypere utenat gangen påvirkes. Så finnes det også en Deep runner variant.

Digger den rullende wobblende gangen på de under ren innsveiving og under jerk så ser det jævelig spennende ut. Med sine 38-48 gram så passer dette bete til alt og alle. Selv om de ikke står pike edition på alt så må jo det være et fet 🙂 Jeg er ikke i tvil om at dette vil fange gjedde, men er de to cm for korte mon tro, for at den kan blir et allemannseie bete.

Nå kommer alle også i 12 cm noe som ørrettrollere kanskje bør merke seg. Og bytter kroker til noe mer ørretvennlig (hvis det trengs) er ikke noe utfordring. Fargene tiltaler mange ørretfiskere har jeg hørt rykter om.
Kommer til å skrive om realis Jerkbait fra 12-10 cm shallow runner og deep runner,det kan også være noe for trollere uten at jeg har mye kunnskap rundt dette.

GOING BEAST MODE

Utilizing DUO’s highly advanced molding technology,
the lure designs were headed by DUO CEO and Chief designer Masahiro Adachi in close collaboration with
One Bite One Fishe’s Kazuhiro Uyama, a predator fishing icon, who provided invaluable insight based on his vast global experience and know-how.
Contrary to the notion of JDM (Japanese Domestic Model) being associated with finesse usage,
Fang Ops lures were created specifically for daring anglers around the world,
with a toughness and durability that could match any monster anytime, anywhere.
Keeping true to DUO’s motto “There is Only One”,
the standard-setting Realis Fang Ops lures will be a must-have for the predator angler going beast mode.

 

Commence “Operation: Esox”! Lock in on pike fangs
In expanding the Fangbait series, we will be releasing the SR series in “Pike Limited” version to further its penetration into (not only) pike market.
Including some of the most popular pike colors worldwide, the tag team of 120SR and 140SR has been built to tackle even the largest of the “beasts” guarded by a strong 1.2mm/1.5mm diameter thick wire running through the whole body. By running the wire through the outer side of the body, we were able to further reduce the plastic usually required around the wire, while increasing the air chamber for more buoyancy. We have also inserted several different sized stainless-steel pins to secure the wire which runs through the body. This prevents the wire from coming loose, while reducing the weight by trimming the unnecessary meat off the body.
The typical minnow shape of 120SR and 140SR combines moderate roll with not too strong wobble for universal appeal and use in any situation.

he heavy duty weapon for “Going Beast Mode”
What do you tie on your rod when you plan to target a 20kg Papuan Bass, 40kg barramundi or 100kg arapaima? What tackle generates enough confidence to tie it on even when fighting a world class record fish? We offer you the answer – the Fangbait series.
Developed by Kazuhiro Uyama and tested on his many trips to chase the greatest of world’s predators, Fangbait aims to become a staple in “beast hunters” tackle boxes. As a pioneering model for Fang Ops brand, it represents the concept of building some of the toughest lures in the world to the fullest. The tag team of 120SR and 140SR has been built to tackle even the largest of the “beasts” guarded by a strong 1.2mm/1.5mm diameter thick wire running through the whole body. By running the wire through the outer side of the body, we were able to further reduce the plastic usually required around the wire, while increasing the air chamber for more buoyancy. We have also inserted several different sized stainless-steel pins to secure the wire which runs through the body. This prevents the wire from coming loose, while reducing the weight by trimming the unnecessary meat off the body.
The typical minnow shape of 120SR and 140SR combines moderate roll with not too strong wobble for universal appeal and use in any situation. With the global predators when you will be looking for a search bait, reach for Fangbait SR series.

Rattle the bluewaters! Dive down to those trophy fish
In expanding the Fangbait series, we will be releasing the DR series in “SW Limited” version to further its penetration into saltwater market. The deep divers will be used especially for trolling purposes(tested for up to 8 knots), so to enhance its appeal, the Fangbait DR SW Limited models will also be equipped with rattle sound.
As a pioneering model for Fang Ops brand, it represents the concept of building some of the toughest lures in the world to the fullest. The tag team of 120DR and 140DR has been built to tackle even the largest of the “beasts” guarded by a strong 1.2mm diameter thick wire running through the whole body. By running the wire through the outer side of the body, we were able to further reduce the plastic usually required around the wire, while increasing the air chamber for more buoyancy. We have also inserted 3 different sized stainless-steel pins to secure the wire which runs through the body. This prevents the wire from coming loose, while reducing the weight by trimming the unnecessary meat off the body.
The next generation diving jerkbait, Fangbait DR series will change the conception of what was known as a diving type lure.

 

actual size

Fangbait virker som et meget spennende konsept for flere arter. Men først og fremst våre litt større predatorer.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here