Sjøørrettur til Jeløya

Søndagen tok jeg og to venner av meg en tur til Jeløya i Moss for å prøve oss på sjøørreten. Vi hadde titta litt på satelittfoto på google maps før vi dro av gårde, og funnet et par steder som så ut som noen ideelle sjøørretplasser. Planen vår ble da at vi skulle fiske på disse stedene.

Vi ankom det første plassen i 10-tida på søndagen. Det var en god del vind og været var overskyet, men temperaturen var allikevel ganske behagelig. I dag hadde vi tenkt å fiske med flue. Ryktene sa at det var ganske mye brisling i sjøen nå, så vi bestemte oss for å fiske med sildeimitasjonsfluer.

De to første timene gikk uten at det ble landet noen fisk. Vi verken så eller kjente noe som helst. Det var en del andre fiskere rundt oss også, og det så ikke ut som om de fikk noe særlig heller.

Men etter hvert fikk en av de som jeg var sammen med, en liten sei som fikk friheten tilbake igjen. Like etterpå så hadde jeg på en ganske pen sjøørret, men denne slapp dessverre. Det skjedde ikke noe mer på dette steder, så etter hvert bestemte vi oss for å teste ut en ny plass. Denne plassen lå kun et par minutters biltur unna. Vel framme på den nye plassen tok det ikke lang tid før det smalt på en fisk hos en av de andre . Det viste seg å være en liten sjøørret på rundt to hekto. Sjøørreten ble sluppet raskt tilbake igjen etter avkroking. Etterpå ble det helt stille. Det var ingenting å kjenne. Da det begynte å skumre, tok vinden seg betraktelig opp og det ble ganske hustrig. Da valgte vi å pakke sammen og dra hjem. Fisket hadde ikke vært så kjempebra denne dagen, men vi var allikevel fornøyde med turen våres. Og som vi alle vet, så er det viktigst å ha en fin tur.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here