Pike rocken fishing roll

Jokke synger :
Her kommer vinteren
Her kommer den kalde fine tida
Her kommer vinteren
Endelig fred å få»

Det er uten tvil mindre folk ute nå en bare for en måned siden. Årstiden får ta skylden for det. Men vi som har tippet litt over vi gir oss ikke. Erfaringsmessig så vet vi at det er fryktelig mye heftig fiske helt frem til isen legger seg og det er en mulighet vi ikke lar gå fra oss. Men, og det er viktig, man må forstå litt over forutsetningene. Hvis ikke kan man fort gå lei.  For en ting er svært viktig å huske. Gjeddene på denne tiden er mye mer av en på, men når de er på så er alle på. Det vil si at det kan gå flere timer uten hugg før det plutselig kommer opp flere gjedder etter hverandre. Dette betyr også at lokalkunnskap er viktig for fisker man i et område det ikke er fisk ja da blir det smalhans uansett. Så er det viktig å fiske ssaakkkttteeeee. fiske så lett som mulig i forhold til dybden man vil fiske på.

Denne dagen var jeg, Kristin, Matheus og Eirik ute.
Det er to baits jeg virkelig liker å bruke nå og det er pwshadden og et tail bete. Vi bruker mye Beastlytailen til Renz, den går utrolig flott og har vist seg å levere.

Jeg var så heldig å få den første fisken. Den tok en bulldawg reguler i fargen cisco.
Det er også et ok kaldvannsbete da det svever fint rundt i det vannlaget du ønsker.
Det var ikke noe brutalt hugg, men den nok tok til at krokingen gikk greit.
En herlig start.

Så var det Matheus sin tur. En fin fin pike på en renz-tail.  Jeg må si noen ord om denne karen. Jeg har jo sett hvilke fisker han har fått før og det er ikke de største gjeddene selv om han også har fått noen riktig fine. Men nå leverer han på tur etter tur. Noe vi rundt han er veldig imponert over. Men han stiller alt for store krav til seg selv og han sliter med å innse at han fisker bra. Men jeg prøver så godt det lar seg gjøre å banke det inn i skallen på han. For gutten har tatt 7 mils steg. Han er rå til å få fisken til å ta. Om ikke alle kommer opp så fisker han på en måte som erter opp gjedden. På denne turen fikk han to og mistet 4 (tror jeg) og da er han litt slik at de fire han mistet overskygger det å kunne glede seg over de to han faktisk fikk. Skulle man bli verdensmester i et eller annet så er det en god egenskap, men innen for en hobby som fiske er så skal gutten fader meg bli mye flinkere til å innse hvor bra han faktisk fisker. Det er en læringskurve som går rett til himmels. Og mye av det skal han takke seg selv for. For han spør og graver og tar til seg alt som blir sagt. Og har du de rett rundt deg da så blir man en god fisker.

Nå er det jo fortsatt slik (heldigvis) at de eldste fortsatt er eldst og leverer deretter.
Min andre for dagen. Denne tok en pwshadd i fishfooder fargen.

Det var to rådyr som ga oss en herlig øyeblikk denne dagen. Det svømte over en elv. Dessverre så var sekretæren ikke helt på G, så bildene ble dessverre tatt med normal zoom og ikke langlinsa som naturlig hadde vært her.

Så var det Eirik sin tur. Jeg skal også si litt om han. Når vi dro hjem fra denne turs fisking så måtte jeg fortelle at han fisket utrolig bra i dag. Jeg er litt slik at jeg prøver å følge litt med på de andre i båten som ikke har holdt på så lenge. Hvordan de fisker. Og Eirik har uten tvil fått med seg litt om det å fiske i kaldt vann. Og da er det ikke tilfeldig at han også får fisk. Denne dagen vippet han opp 3 og mistet 3 (hvis jeg husker riktig)  Både Eirik og Matheus har noe å være stolt av innen for fisket. De lærer fort og de leverer varene. Kudos til begge to.

Så ble det dobbelt hugg. Jeg fikk min på en pig og Eirik fikk sin på en PWshadd. Og dette er litt slik kaldvannsfiske kan være. Fult øs i en liten periode, for så å bli helt svart hav.

Så var det å Kristin da som dessverre ikke fikk noe denne dagen. Og her har jeg litt skyldfølelse. For jeg bruker ikke noe tid på henne. Hun fisker egentlig veldig bra så jeg glemmer henne litt. Nå sleit hun fælt i fjor høst og gjør litt av det samme nå. Grunnen tror vi rett og slett er fordi hun fisker for fort. Dette skal vi finne ut av på neste tur.

Det kom opp en del helt ok fisker og de hadde nesten alle riktig bra kondisjon. Det ble vel 10 gjedder på oss og det synes jeg det står respekt av på denne tiden. Fiskene under her  ble tatt på dextershadd, pwshadd og pigshadd. Alle fiskene ble tatt i vannlaget og 99,9 % av de tok under et lengre spinnstopp. 1001-1002-1003-1004-1005 til og med opp til 1006 talt jeg til tider. Det som er viktig er at bete da ikke dropper for mye under spinnstoppet. Derfor fisker jeg så lett som mulig i forhold til dypet jeg vil fiske på.
Her fisket vi nok i mellom 4-6 meter vil jeg tro. Til bunnen var det fra 9 TIL 15 meter.

Pike rig koffert fra Darts. Anbefaler den. Legg bare en liten plate av papp eller noe i mellom. Så slipper krokene og feste seg i de under.

En herlig dag, men to meget dyktige karer. Eirik og Matheus fisker veldig bra. Det er det ingen tvil om. Hu Fru Ass Roos får vi følge opp litt mer på neste tur. FOR DET ER MELDT MILDT FREMOVER. DET VIL SI FLERE MULIGHETER FOR PIKE ROCKEN FISHING ROLL.

 

PST

Dette er en fin rigg nå under det kalde fiske. 8 gram fordelt på to 4 grams kuler.
Det gir en fornuftig vekt og vektfordeling. Når de er festet slik som dere ser her så synker shadden vannrett ned. Den skyter ikke fart med nesen først. Kommer i 2 varianter. 12 og 14cm begge med 8 gram. Kan være en smart rigg å bruke til tidligfiske i 2019.

PIKE STIFF RIG 8 GRAM

Takk for turen alle tre 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here