Fra elvefiske til isfiske

I løpet av uken har jeg tatt meg noen småturer ned til Glomma. Forrige søndag var det ganske varmt, og det var da jeg fikk den eneste ørret, av alle mine turer. Etter søndagen begynte det å bli veldig kaldt. Og det er kulda som gjorde fiske vanskelig, stangringene ble dessverre isete og det var umulig å kaste. Det la seg også litt is på kantene i elva, så da var det helt umulig.

Vannet har også sunket veldig den siste uken, som også kan ha gjort fiske vanskelig. På bilde under kan vi godt se at vannet har sunket.

13fishing defy black spinning

På lørdagen dro jeg og mamma ut for å teste om isen var trygg. Etter å ha testet forsiktig, finner vi ut at isen er mellom 7-9 cm tykk. Isen ville sannsynligvis være mellom 8-11 cm dagen etter. Søndagen ble derfor isfiskepremiere for 2018/2019. Det ble seks mort på meg og null på mamma. Ikke noe å skryte av, men da har jeg i hvert fall ismeite agn til neste helg.

Så nå er dessverre fiske på åpent vann over for meg her i Elverum, men da er det bra isen har kommet så jeg har noe å drive med!

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here