Figure of 8, har det noe for seg?

En ting jeg husker jeg ble spurt om, før jeg dro over til USA for å fiske musky, og det var om vi gjorde «Figure 8» når vi fiska etter gjedde. Hvis ikke måtte jeg øve på det, før jeg kom. For veldig mange muskys tar nettopp når man gjør en retningsendring på sluken. Jeg gikk da inn for å gjøre det til en vane når jeg fisket her hjemme og etterhvert gikk det automatikk i det, selvom jeg ikke fikk noe fisk på det her på berget. Skjønt jeg gjorde nødvendigvis ikke et 8 tall med stangtuppen, men ihvertfall en «L-turn», dvs dra sluken på tvers foran seg, når man er ferdig med innsveivingen. OG man har jo hørt det mange ganger; «Hadde jeg bare hatt noen meter til med snøre ute, hadde fisken tatt…», man har i teorien det, om man gjør en L-turn eller Figure 8 eller O. Fluefiskere gjøre dette, når de er ferdig med inntrekkingen, så løfter de stanga og dra flua på tvers foran seg.

Erfaringsmessig fungerer det ikke alltid, noen sjøer jeg fisker i fungerer det, mens andre så snur følgeren 5 meter fra båten, men man har ingenting å tape på ta seg et lite sekund eller 2 ekstra på utføre en av disse manøvrene. Noen ganger ser man ikke følgeren heller, men at den kan trigges av retningsendringa.
Det har fungert best for meg når man fisker mer aggressivt/fort og ikke alltid når man fisker sakte, som på høsten, men klippet under (Filmet i starten av november) viser jo at det kan fungere da også.

Min lengste gjedde noen sinne, kom under vårfisket på grunt vann og jeg så fisken følge aggressivt etter, jeg stålsatte meg og dro stangtuppen langs med båtsia og fisken klippa til og fortsatte videre rett frem, dvs under båten og jeg hadde en hel***s kamp med stangtuppen ned i vannet og fisken bak meg et sted. Men å gjøre L bevegelsen lønte seg…


127 cm gjedde, og jeg hadde hår…

Som nevnt jeg har det som en vane, og noen ganger betaler det seg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here