Det er som å bli født på ny. Som ny fisker på hver tur. Sjøørret fiske i slutten av oktober.

Det er uten tvil gøy. Nye stenger, nye baits, nye sneller, nye combos. Så gjedde, så abbor, så sjøørret. Så er man ute med Matheus, Så er man ute med Eirik, så er Teskjekjærringa med. Det blir liksom aldri kjedelig.
Lukke haspel kit, dette var hete saker for 30-40 år siden. Nå har det meste av dette tippet over til å bli bensin stasjon kit som ikke tåler dagens lys. Til våre yngste så anbefaler jeg alltid haspel pga. av dette. Nå har jeg selv vært ute å testet et kit til 13fishing og det virker ikke galt.
Jeg og Matheus skulle ut å jakte litt sjøørret, et fiske  Matheus har rimelig bra kontroll på.
Og det skulle vise seg at det var Matheus som skulle gi oss fangs bilder denne dagen.
Matheus fikk etter hvert en ide som skulle vise seg å være avgjørende. Han gikk for to crank som gikk noe dypere og vips så hadde gutten beriket turen med to ørreter. Den siste var lang og tynn. Her hadde vi 1,4-1,5 fisk med og kondisjon, nå var den rett under 1 kilo.  Begge fiskene fikk lov til å svømme tilbake igjen. Naturlig nok som relativt ny etablert bedriftseier så er det utrolig mye å sette seg inn i. Både administrativt men også kunnskap om produkter.  Uten det kan du rett og slett vente på å selge det inn. Det å få teste ut 13fishing sneller og stenger i sammen med produkter fra DUO er jo bare helt fantastisk. Og det er klart ting som nok ikke passer i våre butikker, så er det andre ting som virkelig kan være med å berike vårt fiske. Matheus knekte en kode jeg ikke tenkte på så jeg blanket. Det er nå litt skummelt da når tenåringsgutta gruser oss som nærmer oss 50 :-).  

 

C%R

Rett etter gikk det på en bedre fisk på cranken til Matheus. Synd var det at den nok hadde vært å gjort sitt i elven allerede. For med (tror det var det) 49cm og 970 gram så var denne tynn. Man kan jo alltid diskutere om slike fisker bør fotograferes. Svaret mitt er ja. Rett og slett for å vise hva som bør slippes ut igjen.

En meget flott dag på tur med en meget dyktig fisker. Ingen tvil om at Matheus tenkt lengre en det jeg gjorde denne dagen.

Helgen etter var det jeg, Eirik, Kristin og Thomas som skulle ut å teste.
Og her skulle igjen den yngste virkelig bidra med fisk i fiskerapporten.
Og det var et bete som virkelig stakk som frem. Først var det en sei som lot seg friste. Så kom det et par fine sjøørreter. En veldig liten, så en over målet, man manglet litt på å kalles ordentlig fin.

svartzonker hyprid

C&R

For mange en overraskelse vil jeg tro. Men dagens bete var denne Svartzonker Hybrid fra ABU Garcia.

Svartzonker hyprid

Kristin hadde gått seg en liten tur og klarte å lure opp en liten fant. 2 av fire hadde nå fått fisk. Thomas fikk også en og Eirik tok sin tredje. For min del så ble det en ny blanketur.

Sjøørretfiske fra land har ute tvil sin sjarm. Litt utstyr, blåser det kan man finne noen lune pauseplasser. Nå er det bare å krysse fingra for at det holder seg mildt  fremover slik at tilgangen på dette fiske er tilstede. For jeg er ikke i tvil om at vi kommer til å få bra med fisk i løpet av vinter og vårsesongen.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here