BANK YANKING MJØSA del 1

Etter å ha sett nokså pene ørret tatt fra landfiske på Mjøsa, så var det på tide å prøve noen kast her om dagen. 

I håp av en fin mjøsørret fra land.

Peilet meg inn mot ei stor vik med forholdsvis dypt vann nært land, der jeg av erfaring vet at det går tildels mye ørret sent på høsten. 

Når jeg skulle rigge utstyr så ser jeg at stanga jeg hadde tenkt å bruke lå igjen hjemme. Men fant en gammel beastmaster, ei helt totalt ubrukelig stang som jeg kun bruker til litt meitefiske. Men nå var det det jeg hadde som verktøy..

Planen var å dekke mye vann per kast, så jeg gikk for møresilda i vekter 18-27 gram. Hadde også tatt med noen tassier, som tidvis fisker veldig godt i Mjøsa. 

DCIM100GOPRO

Fisket begynte jeg helt ytterst i vika, en plass der det går en forholdsvis markert strøm. Dette er jo en magnet på ørret, så trua var på topp. Men det hadde ho vært litt kjedelig om det skulle vært så lett..

Etter å ha fisket av strømkamten, var det en eller annen struktur som stod på lista. Inne i selve vika er det et lite berg som stikker opp fra 20 meters dyp, her samles det tidvis endel fisk på jakt etter lågåsild og krøkle. 

Etter å ha tatt noen kast hørte jeg fisk som jaget i overflata, men klarte ikke å lokalisere helt hvor det var. Så fisk var det der. Men ikke min dag dette, men neste gang sitter’n.

Får nok vente på en mildværsperiode før jeg gjør neste forsøk, multiline er ikke noen god kombinasjon med kuldegrader.. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here