Selv om det nærmer seg sesongslutt for mye av vårt fiske, ER DET forsatt ting og glede seg til fremover. SØ fiske er en av tingene.

Sjøørreten er en fantastisk fisk som er lett tilgjengelig for mange av oss.
Den er vel å finne helt fra kysten i øst, ned sørover, bort vestover og helt opp i nord. Så alle, nesten alle har tilgang.
Ikke minst så er den «lett» å fange fra land. Man er ikke avhending av Nitrobåter med talong og up and Down scann og bort og frem scan og ekkolodd både fremme og bak og under.
Her kan man ta med seg familien, ta med litt og mat, rett og slett dra på fisketur og kose seg. Vinteren kan ha utrolig mange flott varme dager og da, da skal man ta turen ut. Ørreten kan ofte gå nære land så lange vanskelige kast er heller ikke påkrevd. Og ikke minst så kan man ta meg seg litt  fisk hjem og la barna få rense og lage sin egen lille fiskemiddag, skal garantere deg at de vil spise fisken de selv har fange. Men vis magemål. Det  holder å ta med seg en eller to hjem.
Og ta de som er rundt 1 til 1,5 kilo. De under minstemål skal jo gå ut igjen. Selv om det ikke finnes noe maxmål så la stor fisk også få slippe ut igjen. Og ha litt i bakhode rundt det man kaller kondisjon til fisken. Du ser fort at en lang smal fisk ikke er noe til mat. La den få lov til å svømme tilbake . Dette er enkel ting og forholde seg til, men betyr så utrolig mye for fisket i fremtiden.
Gå til din lokale fiske butikk ta en prat med de som jobber der, få tips om utstyr og invester. Det er ikke mange kronene ting bør koste og opp i mot opplevelsene så blir det en fornuftig investering.

Har samlet et lite knippe av mine SØ filmer så kanskje kan være til inspirasjon.

Husk og følge de lokale reglene, hold avstand til gytebekker. Det er ikke noen komplisert sake og følge de få regler som finnes rundt dette fisket.

Så en oppfordring til alle barn/ungdom der ute, få de foresatte ut av vinterdvalen og krev at de skal være med dere ut på fisketur. De kan ikke sitte hjemme og henge en flott høst/vinter/vårdag. De plikter å ta dere med ut å gi dere noen fantastiske natur og fiskeopplevelser.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here