Man var innom himmelen og helvete på noen timer. Men for en vitamininnsprøytning.

Denne Raymond denne Raymond, en fantastisk kar. Gleden var enormt stor da vi ble tatt under hans vinger på søndag.
Jeg liker ikke å spørre andre om å få bli med, selv om det er gutter i teamet. Men her ble vi invitert med ut av gutten og Raymond ga meg klar beskjed om å spørre mer fremover. Jeg tror jeg har mine ord i behold når jeg sier at Raymond er en av de som fisker mest i Norge . Gleden han har rundt sitt fiske er enorm. Og kunnskapen er på samme nivå. Man vet man er i trygge hender i Raymond sitt selskap. På vegen hjem etter ent fiske takket Kristin meg for at jeg hadde snakket med Raymond kvelden før. Hun har slitt så langt i høst. Hun trengte uten tvil en fisk eller to. Følelsen av å ikke lykkes over tid, er skikkelig pyton. Man mister helt trua på det man holder på med ute på vannet. Hvis de andre i båten får litt fisk i tillegg  så blir fisketuren noe helt annet en det man har behov for. Kunne dette endre seg litt nå ?


Det var denne Raymond som skulle få den første fisken. En litt for liten til å bli tatt bilde av fisk. Når man er Pro i et eller annet team bør det være en hvis størrelse på fisken før den får fototid. Første fisken for dagen er uten tvil den viktigste fisken. Ingen fisk i verden betyr mer. Kommer den aldri er det trøkt.

Men han ble glad. Eller ? Var det et spill for galleriet ? ehehehe

Så skjer det noe utrolig viktig. Og her gikk vi alle tre til himmels. At Kristin skulle få fighte en veldig fin gjedde vår målet for turen. Og denne på 92cm og 5,5 kilo var fisken hun trengte. En pig fra cwc var bete hun fikk lurt den opp på. Herlig rett og slett. Nå var dagen vår reddet rett og slett.

Raymon plukket jevnt og trutt fisk, ikke de aller største men det var action. At vi fisket i områder med større fisk var det heller ingen tvil om. Det visste  både Raymond og det viste denne gjedda oss. Men relativt heftige bitemerker på siden.

Wolfreeck shad opp og i mente for Raymond. Snakk om å bygge seg opp en favoritt. Wolfcreek shadden er litt lunefull. Den ser litt kjedelig i gangen. Det tror jeg mange tenker, men ser man den i slowmotion eller man ser nøyere etter så har den en rull som virker meget pirrende både for fisker og fisk. Det er utrolig gøy å se hvordan man fester seg med en shadd og virkelig fisker til de grader bra med den.
Les her 

Vannet var klart og vinden sto på fra sør så alt lå til rette for et ok fisk. Og fisken var på hugget den. Det var mye «småfisk» med Kristin hadde vist at det også fantes ok fisk i området. Men som skrevet mange ganger alle fiskene kan ikke veie 10+.

Denne f.eks tror jeg ikke var og luktet på 10+ grensen. Vi veide den ikke men ut i fra tidligere erfaringer så var den nok ikke det. heheheh

Stemmingen i båten var utrolig bra, og for meg og Kristin så var det helt nydelig å komme til nye jaktmarker. Det ga uten tvil et løft. Tror ikke Raymond helt skjønte hva han hadde bidratt til.  Nå har ikke jeg noe å klage på men klart man «lider» i sammen med sine fiskevenner. Så når noen i den nærmeste kretsen sliter, sliter «alle». Slik er det bare. Raymond plukket fisk, mens jeg og Kristin var litt mer beskjeden. Men selv om fisken ikke ble med opp i båten, kjente vi litt små hugg til tider. Ingen tvil om at fisken var i området.


Ronja Røverdatter var den første av oss som fikk en ny fisk oppe i båten. Denne mener jeg tok en dextershadd dark water variant. Det er litt vanskelig å holde fokus på gjedda når håret til Ronja er som det er.  Bustete.

Så var det min tur. I et fint hull nede på 7-8 meter kline gjedda til.
Det var en riktig fin gjedde som ble tatt i mot med utrolig stor glede.
Det var flere ting med denne fangsten som gjorde den spesiell.
For det først så testet jeg stanga på 7,11″ Heavy fast fateblack.
En herlig stang jeg hadde i tankene til abborjerk. Men her som så ofte før med Amerikanske stenger så er de underdefinert på vekt. Denne har en vektrate på 1 1/2 oz (42gram). Noe som på denne stanga er et veldig forsiktig estimat. Jeg denga 70 gram uten problemer. Dette er uten tvil ei stang som mange mange gjeddefiskere kan få glede av. Ofte så er trigger stenger enten opp til 20-25 gram eller opp til 140+ gram. Denne legger seg mitt i mellom. Nå kjørte jeg ei gjedde på 5320 gram på denne stanga og det var null problem. Må si at dette var en meget positivt opplevelse. Jeg vet det er mange der ute som ikke denger store baits, nå er de fått en veldig bra alternativ på trigger siden.

Men det var ikke slutt med det. Fisken tok en Beastly-tail i fargen blått grass transparent.
Nest nederst på bilde. en av Pikewallis Friluftsliv A/S sine farger. Fader å gøy.
At beastly-tailen leverer er ikke noe rart, heller ikke disse fargene. Men det blir en ekstra glede når gjedda veier 5,3 og man tar den på et slikt utstyr. Jeg vil uten tvil våge å si at dere bør ta med denne 7,11″ stanga med i en vurdering når dere skal kjøpe ei stang til det litt lettere gjeddefiske. Du som meg kommer til å bli positivt overrasket. For dette var jaggu bra saker. Hvis vi plusser på darts jiggskaller og darts stingere så blir det høytid.
hehehe.

En jævlig fin gjedde med veldig go kondisjon. En herlig fight på fateblack stanga.

Jeg har denne snella på veg fra 13fishing. En mellom type lavprofil som må passe perfekt til denne fateblack stanga. Litt jålete med hvit og grønt men det får gå hehehe.

Concept-C

Jeg byttet så over til en OMEN MUSKY stang. Jeg ville teste ut litt tyngre saker. En viper shadd fra Eastfield med en real spinnerskjee på.
Det er tung og det gir god mostand under innsveiving. I noen av områdene vi fisket var det en del strøm, så når jeg fisker med dette oppsette kastet jeg ut skrått nedstrømt og lot bete bare følge strømmen. Jeg trengte ikke sveive for at spinnerbladet skulle gå rundt. Og pang pang, fisk på de to første kastene.

Vi testet ut to forskjellige områder på denne turen. En med mye fisk og en med lite fisk. Den første ga ofte mer fisk med ofte litt mindre størrelse, plass to ga få men ofte veldig stor fisk. Vi hadde å testet begge stedene. Den med «mye» fisk hadde levert, den med stor fisk hadde vel også levert for der hadde vi ikke fått noe. Så vi fisket av områdene to ganger denne dagen, for vi avsluttet dagen med en storgjedde plassen.

Det begynte å nærme seg avslutning men Kristin skulle klare å lure opp enda en gjedde.

Enda en fin fin fisk. Ikke den største men den ga a en fin fight. Ingen tvil om at denne dagen gjorde Kristin godt.

fint bilde.

Så var det en time igjen og vi skulle avslutte på storfisk plassen. Ikke store område men stort nok det var det ingen tvil om. Det tok ikke mange kastene før stanga til Raymond viste fisk. Og når man så hvordan stangtuppen gikk så var ikke dette en liten fisk, den var heller det motsatte, veldig svær. Ei slik stor gjedde hugger sjeldent. De åpner bare kjeften og bete suges inn bare. Dette var nok det som ødela for Raymond. Han fikk ikke satt et reelt mothugg og etter noen sekunder var fisken borte. Jeg har 4 fisk over 13 kilo og 27 i mellom 10 og 13 kilo og de over 13 tar på en spesiell måte. Det virker som de bare siger sakte innpå, gaper opp og betes forsvinner bare inn. Får du ikke gjort mothugg da så er det bare for gjedda og åpne kjeften og bete slipper «taket» . Jeg er rimelig sikker på at dette var ei jævlig stor dame. Alt Raymond sa og hva vi såg, tilsier det.  Han ble stille nå han Raymond og det med rette. Det der var bestemor eller gamlegjeddan.

Men fader altså. Ingen tvil om at Raymond hadde steinkontroll på disse to fiskeplassene. De leverte akkurat som han informerte om.

Vi gikk en liten tur i kjelleren alle nå, det kjipeste er at man ikke fikk sett fisken. Så det hadde nå gått fra himmel til helvete.  Men den fisken er i området og jeg er ikke i tvil et sekund, den kommer Raymond til å ta en på wolfreek shad en eller annen gang.

Mange som nok synes det er rart at vi kan være så fornøyd med en tur med slik fangst. Antallet lå nok rundt 15 fisk og det  godkjent, men klart når ingen fiske var over 100 cm  bør vi kanskje ikke være så veldig fornøyd ? Men fy skam til deg som føler at dette ikke er noe å gled seg over heheheh. For, for oss ble dette en fantastisk tur. Raymond, all ære til deg 🙂 Du er go tvers igjennom.  Kristin leverte og jeg fikk meget positiv feedback på utstyret.
Jeg kan i hvert fall ikke be om noe mer. Så terningkast 6 gir jeg turen, den hadde fått 7 hvis Raymond hadde landet gamlegjeddan.

Det er utrolig hvilken kunnskap visse personer innehar (les Raymond)
Og du Raymond. TUSEN TUSEN TAKK FOR AT DU TOK OSS MED.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here