Kjært spebarn har mange navn. Swimbait reel, musky reel eller northenpike reel. 13Fishing A3

Jeg våger meg på en ikke alt for dyptgående analyse av A3 snelle til 13fishing. Jeg har nå hatt gleden av å få testet den ut en stund

Sneller er ofte definert opp imot Shimano, Abu Garcia og Dawia.  Så har du noen andre merker på mer spissa sneller. F.eks Penn til havfiske.  Det er uten tvil gode grunner for at disse merkene står sterkt i markedet, de har alle veldig bra sneller, til alt av vårt spinnfiske/slukfiske til de fleste prisklasser.  Har er det mange års erfaring i å «treffe» rett i markedet og utvikle allerede eksiterende modeller. Det å komme inn med nye sneller i dette markedet er ikke enkelt. Da må det være noe ekstraordinær, det må være noe som er bedre eller i hvert fall like bra som det som finnes i dag. Du må i tillegg treffe på pris. Er ikke disse faktorene på plass tror jeg man skal holde seg langt unna.  Hva så med 13fishing, har de noe å gjøre i det norske markedet. Ut i fra testingen så langt så er svaret Ja.  Jeg skal ta for meg en nå. Dette er en relativt ny snelle på  markedet men det skulle man ikke tro. 13Fishing A3 (gjeddesnella) Snelle kommer i to modeller. Begge med høyre og venstre sveiv og med to forskjellige utvekslinger. Jeg har fått testet begge.

6.3:1 og 8.1:1 og for å si det med engang. 8.1:1 er for spesielt interesserte.  Den passer helt prefekt til driftfiske der man kaster i vindretting, men utover det sliter jeg med å finne verdien i en slik høy utveksling til mitt fiske. Når vi går over til 6.3:1 så er vi over på det som er innenfor normal utveksling og da kan vi begynner å snakke om hva man kan forvente av ei slik snelle.
Designet i svartmatt er for mange tiltalende, men betyr i mine øyne svært lite. Det er under selve fisket ei snelle skal levere varene. Men det gjør ingen ting et den er tøff.

Vekten på snella er 280gram noe som er noe av det laveste du finner i dette såkalte 300 segmentet. Men vi snakker kun 5+-10+-15+ gram forskjell fra andre sammenlignbare modeller. Det er ikke mye, men for gutta og jentene som står og denger en hel dag, dager i strekk så har alt av vekt noe å si.
Snella ligger utrolig godt i hånden og du føler at du har ei snelle du kan stole på. Nå har jeg kjørt illsint 10,2 kilos fisk, jeg har kjørt på 8,2 kilos fisk og jeg har kjørt på en 6,9 kilos fisk og bremsen er av det jevne gode slage, linene siger jevnt ut i forhold til hvor hard bremsen er stilt.  Ikke noe rykk og snapp.
Hele snella virker utrolig solid og den er veldig «åpen» til å være en lavprofil, noe jeg tror vil gjøre denne snella brukenes når kuldegradene kommer. Det er ikke noe i utformingen  jeg kan se setter en stopper for den under bruk i kaldt vær. Oppbygningen av snelle føles veldig smart. Tommetangenten ligger slik at man enkelt kan justere kastet med tommelen uten å måtte flytte den «langt» Mange bruker tommelen som bremsen under kastet. Stiller du inn snella korrekt så vil dette ikke være behov for tommel på spolen varianten.  For de som har kastet med multi lenge pleier å kjøre helt uten brems (man bruker tommel bremsen). Det vil jeg ikke anbefale her, slipper du denne «villhesten» løs kan du fort få problemer. Det er en ting med denne snella som slo meg fra første kast. Det går fryktelig langt. Du kommer til å bli utrolig overrasket over hvor langt du kaster, selv når det er brems på. Jeg har ikke turt å stille alt på null enda. Jeg fisker som de fleste vet, sjelden alene og den har blitt brukt i sammen med mang andre sneller i samme klasse og kastene med denne går vesentlig lengre, men samme oppsett. Det er godt synlig for øyet. Den har en sekstrinns sentrifugal brems system og jeg har den pr. nå på 3.  Jeg skal sette den på null engang med da blir det på land og ikke under selve fiske.

 

Jeg liker også størrelsen på selve korkhåndtakene, de er gode og holde i og passer nok både grove og små fingre. Størrelsen på selve sveive er akkurat passe, noe vil sikkert kalle det overdimensjonert men det er den ikke i mine øyne. Den er utrolig balansert. Hadde jeg fått testet den et helt år og jeg hadde sittet med samme opplevelsen som jeg nå sitter med ville jeg sagt løp og kjøp. Men hvordan den er under kalde forhold og hvordan holdbarheten generelt er gjør det vanskelig.
Men det jeg kan si er, den virker utrolig solid, den kaster utrolig langt, den har en utrolig god brems og den er «åpen» til å være en lavprofil, derfor tror jeg den takler godt kaldt vær. Den har power nok til å fiske med både store spinnere og spinnerbaits, baits som gir en enorm motstand.  Mange lavprofilsneller har en tendens til å knele når det kommer snø og is inn i den, denne ser ut til å tåle det bedre.  Når det gjelder utseende så minner den en del om BFT Instinct noe som også har vært en favoritt for meg. Prisen på ei slik snelle i Norge vil ligge på +/- 3000,-

Den kan brukes både i fersk og saltvann, men husk uansett å spyle den etter bruk i saltvann.

 

 

3 Fishing Concept A3 Reel Features:

 • Ocean Armor 2 Saltwater Protection Process
 • HD Aluminum Frame and Gear Side Plate
 • 30+ lb.Maximum Drag
 • New H.A.M. Gearing System
 • Japanese Hamai Cut Gearing
 • Dead Stop Anti-Reverse System
 • Trick Shop Compatible
 • Beetle Wing Rapid Access Side Plate
 • Airfoil Carbon Palm Side Plate
 • Concept Cork Knobs
 • Arrowhead Line Guide System

Les mer om snella har.

http://www.13fishing.com/concept-a3/

 

 

 

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here