Gjeddetur i høstferien

Jeg bestemte meg for å ta en tur til et vann der jeg vet det er mye fisk. Jeg var på plass tirsdag ettermiddag og dro hjem fredag morgen. Så mesteparten av min ferie ble lagt inn i denne turen. Jeg hadde pakket med meg mat og nødvendig utsyr. Planen var å sove i en hytte på en camping, noe som var veldig positivt. Her kunne jeg lage mat og sove godt etter en lang fiskedag.

Været kunne ikke blitt bedre hvis du ikke skulle fiske, men nå skulle jeg fisket så da var været ikke helt på min side. Det var meldt 1-3 sekund meter hele første dagen. Men uansett var jeg på vannet i 9 tida. Det var stekende sol og blikkstille vann. Det er første gangen jeg er her med egen båt, så jeg måte finne plassene selv. Det første jeg gjorde var å lete etter betesfisk. Det var ikke særlig vanskelig fordi det var sik i overflata hele tiden. Jeg ankrer meg på et sted, tar noen kast og det smeller. Mister fisken i det jeg ser den, men det går fint nå som den var liten. Det var godt å få på fisk så tidlig selv om været ikke var på min side. Den ville ha en pw shad i en transparent farge, med en svart rygg. Og det var denne jeg fisket med nesten hele turen.

Det var utrolig trøgt midt på dagen. Og da etter at det ikke har vært fisk på flere timer, kommer det en liten bris, endelig tenker jeg. Nå var det endelig litt bølger på vannet. så med en gang vinden kom i området der jeg var i, smeller det på fisk med en gang.

Og to kast etter denne så smeller det en gang til, endelig hadde det løsnet litt.

I løpet av denne timen kom det opp 5 fisk, med en topp på 91cm.

Gjedda på 91cm burde vært rundt 4-5 kg, men denne var utrolig tynn. Det var rett og slett ingenting i den. Dagen var over, ganske trøgt hele dagen. Men godt at det var litt aktivitet på ettermiddagen etter en lang dag.

Neste dag viste seg å være enda vanskeligere. Denne dagen skulle det være null vind. Det kom opp tre fisk men ikke noe størrelse. Jeg hadde en god del hugg, men de var ikke helt på.

Pw shaden funka veldig bra. Jeg valgte å bruke en tranparent farge fordi sola kunne glimte igjennom. Og det viste seg at gjedda trigga litt på dette.

Jeg hadde uansett en veldig fin tur, selv om fisket kunne vært bedre. Fantastisk vær, fin natur og en hyggelig campingplass.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here