Gjeddene er rett og slett klin kokkos nå. Renz-Stein beastly rocker big time.

Jaggu er det fart, og jaggu tas det utrolig mye store gjedder i Norge om dagen. Og jaggu er det morro.
Man kan lese om en båt som har tatt 4 stykk 10+ gjedder på en dag. Det meldes inn flere 10+ til pikewallis challange til og med fisk over 14kilo. Noen har fått sin første 10+ fisk.
Det er høst og det er prime time gjedde. Og dyktige folk vet å utnytte dette. De hugger, de røsker og river, de er sterke og de kan være riktig store.
Er ikke så rart at vi blir flere og flere gjeddefiskere i Norge.

Som jeg har skrevet utallige ganger før, så måler jeg ikke turer i fisken størrelse eller antall. Klart fisker man så vil man lykkes også på det nivået. Men med sommer i lufta og relativt grei vind så var det utrolig deilig på vannet på søndag uansett resultat. Det var jeg, Matheus og Kristin som skulle ut å teste piken.
Det lå en båt i område vi skulle fiske, men området er såpas stort at det ikke er noen utfordring. Det er kanskje heller litt mer spennende da man kan følge litt med på hva andre får til.  Se om de lykkes med sitt fiske.

Når det gjelder bete nå på høsten, så har Renz-Stein beastlytail vært en stor stor favoritt.
Ikke bare på denne turen, men også på tidlige turer denne høsten.
Denne dagen  fisket vi fra 6meter og ned til 12meter. Jeg bruker kun 10 grams skalle.  Bete  får en så utrolig flott svevende gange der nede som tirrer gjedda til hugg. Matheus begynte med et hardbait swimbait, men det var først da han satte på en Beastlytailen at første fisken kom.
Jeg vil anbefale å teste ut det bete og fisk det så lett som mulig. Jeg venter heller 20 sek på at det skal nå bunn på 8-10 meter med 10 gram en å kline på 40 for å komme kjappere ned. Det er måten jeg vil fiske det inn på som er det viktigste. Klart er det lite aktivitet i fisken kan jeg kline på 40gram for å «vekke» de opp der de ligger på bunnen.

Det bli ikke de alt for store fiskene denne dagen, men Matheus skulle ta sin livs største gjedde på fine 4840 gram.
Denne tok han på en dextershad i fargen bankoktiger. En fisk dere kan se lengre ned i rapporten. Så det var ikke 100% beastlytail denne dagen men nesten. Fikk også en gjedde på Nettlaken, en par på pwshadden og en på Allanshadden. Men det er ekstra gøy å se at våre egne Pikewallis Friluftsliv farger leverer på beastlytailen, det varmer.

Jeg vet ikke helt hvorfor, men denne Fru Roos Aas sliter med å få fisk på høsten. Vi hadde sammen utfordringen i fjor. Det rart er at det ikke er noe å sette fingren på. Hun fisker veldig bra. Slike ting påvirker meg. Jeg blir rett og slett litt frustret på meg selv når jeg ikke kan hjelpe. Jeg vet at det å være i en båt der de andre får bra med fisk og du selv nesten ikke er borti fisk, tærer på. Da kan man fort bli litt deppa og lei. Ikke minst begynne å tvile på måten man fisker på . Og når det skjer kverner det så i skallen at man fisker bare dårligere og dårligere. Man bytter baits, man blir ukonsentrert, ja fokuset faller rett og slett litt vekk.

For meg og Matheus var det motsatt, vi hadde hugg og fikk fisk og da blir selve fiskeopplevelsen uten tvil en helt annen. Matheus var vel den heteste av oss alle. Han har virkelig fått fart på sitt gjeddefiske.

Hvis du vil teste ut beastlytailen så vet jeg hvor du kan få fatt i de. På villmarksbutikken. En liten anbefaling til. Bruk EN trebelkrok på stigeren. Det holder i massevis på det bete. Kroken sitter i 99% av tilfellene veldig fint fremme i leppene.

Vi fikk litt oppdateringer fra andre områder i sjøen. For tanken var å teste ut et annet område i løpet av dagen. Men det ble slik at vi valgte å fiske på samme plass hele dagen da det ikke var «grønnere på andre siden» Dette er en av fordelene av å være i team, man hjelper hverandre til suksess.

gjedde fingre.

Matheus fikk en riktig fin fisk. Ny pb på 4840 gram. Det er rett før vi bikker 5 kilo. Det er så j***** gøy å få være med på slike «historiske» fangster. Man ser det så godt, han trives virkelig. Matheus er også flink til å glede seg over andres fisk, det er en viktig egenskap. Han gratulerer og gir highe five. Ta vare på det Matheus.

Ny pb 4840
uti med den.

Ups

Når man føler man ikke får det til så blir fokus og da kan det bli litt mye annet man holder på med. Klart slike ting øker ikke fangstmulighetene, det er vel heller motsatt, men det er forståelig. Man kan rett og slett bli dritt lei.

En meget flott tur, der vi hadde et herlig race til tider, i hvert fall to av oss. Kristin kommer sterkere tilbake og vi må ikke glemme at hun faktisk fikk 2 fisk. Været i helgen lukter gjeddefiske. Månen spiller ikke på lag men man får ta de forholdene man får, slik er det bare.

Takk for turen begge to.

 

Ut og fisk folken gjedda er en fantastisk fisk. Og det å være ute nå er bare helt underbart.
Fisk med tanke på C&R så vil vi kunne fiske gjedde i mange mange år fremover.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here