Det ble rett og slett en tur for historieboken

Med 2 grader i luften slo deg meg at fisket kunne bli trøkt denne dagen. Så «kaldt» hadde ikke jeg sett denne høsten. Tanken gikk med en gang til vanntempen, som sikkert hadde sunket en del. Og fisken er som oss, det tar noe dager og tilpasse seg.
Månen derimot spilte på lag. Dette var 5 dager før fullmåne. To dager inn i en periode der min statistikk viser godt fiske.
Vannkvaliteten hadde jeg håp om skulle være veldig bra, da det har vært minimalt med nedbør den siste tiden. Og det har heller ikke vært noen sterk vind som har slått bølger innover land med mye gjørme. Så alt i alt var det flere plusser en minuser denne dagen. Men trua (som sagt) var itte all verden. Men det er fiske vi snakker om og det er mine tanker vi snakker om og det er null fasit innen fiske og jeg og mine tanker, ja det er vel til tider så som så.

Jeg og Eirik dro fra meg prikk 09:00 Kristin skulle plukke opp Matheus kl. 09:10 også skulle vi møtes ved en barnehage for så å reise i en bil til rampa.

Det er utrolig mye vann og velge i og det er utrolig mange spennende områder, så det å velge er i seg selv en utfordring. Vi gjorde vel det stikk motsatte av de 20 båtene som var ute denne dagen. Ikke helt da, for vi hadde to båter (som vi skimtet i tåka) i det område vi valgte ut.

Området vi fisket i har en start og en ende. Vi startet i starten. Ofte står det mye fisk i det området. Det krever litt mot å stikke videre så fisken blir ofte stående en stund. Plassen gir ofte et bra antall fisk. Og det skulle ikke ta alt for lang tid før Matheus og Eirik  hadde fisk i båten. To helt normale fisker for dette område.

Tenker du på Pizza ?
3700gram

Hvis jeg husker riktig ble begge gjeddene begeistret for en beastlytail fra Renz-Stein

Her er neste gjedde, en på 4800 gram som tok en bulldawg reguler i cisco fargen.

En herlig fighter som ga alt. Og ikke minst var en fantastisk fotomodell.

4800gram.

Det var ca 7 grader i vannet. Det var vindstille og tåkete. Vi har hatt utallige turer med slike forhold og fisket har vært utrolig bra. Vind,ikke vind i dette område virker som har svært lite å si.

Så smeller det heftig på  Beastlytailen til Kristin i vår egen farge. Vi forsto kjapt at dette var en større gjedde. Noe som også finnes i dette område. Når vi fisker med tail nå, så fisker vi så lett,så lett selv når vi skal ned på 8-9-10 meters dyp. Noen ganger må vi telle opp til 20-25 sekunder før den er på bunnen. De sekundene kan være svært verdifulle.
Bete for en utrolig svevende gange der nede i dypet og gjedda kliner til så det står herliga til.

Hu skvatt godt til når hu fikk lua ut av auga. Dæven dette var en riktig fin dame, men de riktige formene. For en start på dagen, for vi hadde nesten ikke fått begynt å fiske. Og nå hadde vi hatt action for  2 vanlige fiskedager.
Må si at denne Dama er rå altså. Runder snart de 50 og begynte å fiske for 2 år siden.
Og har gjedde på over 10+ og abbor på 1,5 kilo. Ville likt å se hvem andre i Norge som leverer til de grader i en såpas krevende alder hehehe.

 

8100gr og 102cm
8100gr og 102cm
8100gr og 102cm

Nå ble det kos og klem og klem og kos og hige five og alt det der. Dagen var rett og slett reddet.
Og som alle fornuftige sportsfiskere så slippes dama tilbake igjen.

Vi har knapt blitt ferdig med klemminga før Eirik hoier til. Han kjørte nå en bigboy shallow fra Jeff Boggs.  Dra meg i baken eller i noe annet. Enda en ny stor fisk. Og denne kan fort være enda større. Kristin sin fisk sto «dypt» mens Eirik sin sto inne på 3-4 meter.
Det sier meg en ting, kast rundt hele båten hvis det er vann. Man kan ofte tenke at du må ned denne kanten. Denne fisken sto der hu ikke skulle ha stått

Eirik med en utrolig flott gjedde på vakre 9445gram og 110cm. Da ble det en ny runde med kyss,klapp og klem. Og slik hige five.

9445gr og 110cm

 

9445gram og 110cm
9445gr og 110 cm

Det henger noen slike igjen på Villmarksbutikken. Nå skal jeg være så beskjeden og anbefale dette som et godt bete. Du har utrolig mye fiske i dette. På med en tung jiggskalle og du kan dunke bunnen på 15-20 meter på treige gjedder, eller du kan vekte de lett og fiske svevende bland bitevillige gjedder.

Etter fisken til Eirik valgte vi (nesten alle ) og ta en pause. Matheus er utrolig ivrig og hadde tenkt å ha lefsa i den ene hånda og fiskestanga i den andre. Men da satte jeg ned fiskefoten. Og fikk beordret gutten til en ufrivillig pause hehehe

Han var på veg opp et par ganger, men med streng stemme ba jeg han sette seg ned igjen. Det er utrolig viktig å få hvile, få i seg nok drikke og ikke minst få i seg litt mat. Skal man holde konsentrasjonen oppe så må det fylles på.

Etter hvert så avsluttet vi en hyggelig lunsj der praten gikk rundt  pizzatur på Elverum og gråkua på Myra.

Vi valgte og flytte oss fra starten til enden etter lunsjen og det skulle vise seg å være et fornuftig valg. Vi fikk fisk med engang. Nå var vi tilbake til de som oftest hugger når det gjaldt størrelse på fisken. Alle støpt i samme form.

Jeg hadde satt på en mcrubber shiner og fisket som jeg alltid gjør på dette stedet og på denne tiden langs bunnen, men små løft. Er nok max 1,5 meter over bunnen.

Flash Series McRubber shiner

Så mens jeg er i ferd med å løfte den så smeller det til. Og jeg kjenner med en gang at dette er svær fisk.  Det blir en real fight. Hu var j****** tung. Men jeg må si med Defy Swimbait stanga og 13fishing A3 snella så føltes det som om jeg hadde grei kontroll. Så god kontroll man kan ha når fisken er såpas stor.

Helvete å glad man blir (som dere kan se på bildene), det er jo så man blir helt sprekkeferdige av glede.

11200gram og 116cm
11200gr og 1116cm

Gjedde nr. 32 over 10 kilo. De aller fleste tatt på spinn, noe jeg er litt stolt over.
Så var det klapp og klem og slik hige five med mer.

Etter dette så forsetter fisket på et helt ok nivå. Vi får litt fisk alle sammen og dagen blir akkurat så knall som jeg ikke trodde den skulle bli.

Jeg var så heldig å få en fin fisk til på 6400 gram den tok på en….  når man nærmer seg 50 år så tar det ikke så lang tid før ting er borte.

Denne stanga er helt rå. Den har en spes. på kastevekt på 42 gram, men å kaste 70-80 gram er null problem. 7’11» er lengden. I mine øyne en drømmestang for Nitelva og for det lettere gjeddefiske. Til å være så spinkel så oppfører a seg som en voksen gjeddestang.
Denne stang med consept C snella tror jeg kan bli helt rå.

3700-4800-6400-8100-9445-11200 + masse andre mindre fisker = en historisk spinnfiske dag. Jeg er litt usikker på om Matheus og Eirik helt skjønner hva de fikk ta del av.
Kristen skjønner det nok bare hun får opp lue tur auga.

Matheus.
Eirik. Pizzabudet 🙂
Kristin.

Det er litt uvirkelig alt sammen. At det skulle til de grader bli en slik dag med Eirik og Matheus i båten er jo bare rå tøft. Nå får man bare håpe at de skjønner at dette ikke er hverdags kost, men tilhører sjeldenheten.  Må si jeg følte en stolthet over å være kaptein i båten denne dagen. Alle hjalp til. Om det vår hoving, avkroking, veiing, bilder med mer så var alle på og spurte om de skulle hjelpe til. Slike ting varmer et gjeddehjerte. Må få takke dere alle tre for en dag som går glatt inn i min historiebok.

En fersk nyhet som nå tikket inn direkte fra Fetsund 

Lue med plass til hele familien vurderes gitt bort🙄

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here