På gjeddejakt med kollega Kristin Roos Aas

Vi skulle i hvert fall vært 1 til, Thomas Roos Aas, men han måtte kjøre baller, noe man vist holder på med på landet når det er tørt slik på høsten. Ballekjøring.
Da ble det jeg og Kristin alene som tok turen ut i en relativt heftig vind. Når du må stå lbredbent så blir det slitsomt over tid. Men, og det er viktig. Det kan være under slike forhold gjedda kan være i siget, så det er bare å trosse slike forhold. Ikke være dumdristig, man skal vise respekt for vær og vind.

Nå er det lenge siden jeg har vært i dette vannet og jeg føler det er litt for tidlig for spinnfiske mitt. Men det er alltid spennende å teste ut. Det finnes klart områder som inneholder mer fisk en andre områder så det ble å søke opp disse.  Mest er dette undervannsstruktur vi ser etter, som da naturlig nok ikke er syndelig uten ekkolodd.
Vannet fremstår som todelt når det gjelder vannkvalitet. Vest = dårlig sikt, Øst= mye bedre sikt. Valget vårt falt på vest.

I litt grumsete vann kan det være smart å teste en farge som ligner på fargen på vannet, så valget for min del falt på denne Custom farga dextershadden.

Mens Kristin gikk for det det mer klassiske rette, en variant av firetiger.


Hvem vant ? Vi vare begge borti fisk så vi kan kalle det uavgjort rett og slett.

Man forsto kjapt hvordan fiske ville  bli denne  dagen. De var ikke huggvillige i det hele tatt, de gikk bare å små beit i bete og vi hadde fisk som fulgte med helt inn til båten uten å tenke på å hugge. Når de oppfører seg slik vet man det blir tøft. Det er sjeldent det tar av på en slik dag. Vi var borti litt fisk på den første plassen men det kan ha vært den samme fisken flere ganger. Vi hold oss på vestsiden men kjørte sørover da vi bestemte oss for å flytte. Rett før en stor vik går det ut en grunnplatå som det ALLTID står fisk på også denne gang. Og den ene vi var borti hugg greit til på en PWshad. Dessverre falt den av ved ripa.

Kristin skulle få den første fisken i båten. Nå hadde vi flyttet oss over til øst og etter å ha testet ut et par plasser uten resultat, fikk hun fisk på den tredje plassen. Det var en wolfcreek shad i den nye fargen regnbue som leverte varene. Stemmingen ble straks litt bedre. Gøy at Kristin leverte.

For min del så ble det en relativt «dårlig» dag med tanke på fiske. Utover de få kontaktene jeg hadde på formiddagen var det stilt. Ikke et bet, ingen ting. Zero.  Da e det greit å ha foto som en del av fisketurene. Skrudde på macro linse og begynte å «leke» meg litt.

A3 snella ti 13fishing er RÅ. Dette er ei snelle jeg unner mange å få prøvd ut. Den er så still og rolig, kompakt men åpen og du kaster ut av helvete. Hå sette denne på 1 på den innvendige bremsen er som å slippe 10 ville haster løst. Det går fryktelig fælt. I sammen med muse swimbait 8,6 H så har du en combo som leverer varene.

Ikke peiling hva jeg fikk øye på egentlig, men noe viktig var det sikkert ikke.

Selv med et dårlig fiske var det gøtt å fiske litt gjedde igjen. Abbor er drit gøy, det samme er gjeddefiske. Men det er noe med størrelsen og huggene som gjør at det pirrer litt ekstra under gjeddefiske. Veldig gøy at Kristin leverte på wolfcreek shadden. Nå er det bare å krysse fingra for at høsten går langt inne i februar slik at man kan fiske lenge. Snø og is kan vi få på fjellet, så kan de som ønsker det dra dit.

Det blir nok en liten stund før jeg drar hit igjen. I oktober og da lengre nord, det er da jeg føler meg mest komfortabel i forhold til dette vannet. Frem til da så er det andre områder og vann som lokker mer.

Det klør i fingra om å skrive om både Muse stanga  og A3 men det er for tidlig synes jeg.
Nå blir det å teste defy swimbait til søndag så får vi se hva den går for.
Så er det en Musky Omen som skal få luftet seg litt. Ei stang som er stangringer som en do-ring hehehe. Kall det gjerne kraftige saker.

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here