Jeg tok med meg to baits, og en rigg.

Etter en forventet nedtur ( når det gjelder fisket) på abbor NM dagen før var det utrolig godt å komme ut I øsende regnvær iblandet litt go sønnavind på grisejakt. Vi viste det skulle bli dårlig vær men er det dårlig fiskevær? I mine øyne kan slikt vær gi deg trollgjeddan , den riktig store grisen. Kler man seg riktig så er det helt ok med regn, verre er det hvis det blåser for mye opp. Bikker vi 4-5 meter i sekundet kan det fort bli slitsomt å være utpå.

Jeg tok med meg to baits, og en rigg på denne turen. De du kan se under her. Jeg brukte riggen hele dagen, men jeg byttet ut trouten med en renz beastly tail i 5 minutter som lå i båten. Utover det var det VV 8 5 inch Trout fra Vassviken som ble brukt. Grunne til at jeg velger å bruke en slik rigg er aktiviteten på gjedda. De er mer på hugget i gråvær og det å fiske shallow  kan være smart. Uansett hvor langt det er til bunnen. Nå fisket jeg nok ikke dypere en to meter selv der det var 10-12-15 meter djupt. Og som tenkt funket det.

Komplett krokrigg/stingerrig utrustad med två VMC trekrokar för att tackla stora gummibeten, blyfri konstruktion. Inbyggda «Bait Spikes» gör riggen lätt att aptera och använda. Pike Rig Weighted har vikten utfördelad på riggen, vilket gör att betet förblir och sjunker i horisontellt läge vid vevstopp. Passar till alla kända och okända jigg-modeller på marknaden. Utvecklad och framtagen av Axel Grindhage tillsammans med produktteamet på Darts.

Det ble en hyggelig start i regnværet. En herlig gjedde som virkelig klinte til og ga en flott fight. 6500 gram. En utrolig vakker gullgjedde. Den hadde litt uvante tegninger på seg, utrolig mye «gull». Fader og gætt, både riggen og bete leverte som tenkt.

Det tok ikke alt for lang tid før fisk nummer to var en faktum. Den var mye mindre. Den trodde den var en krokodille for det var ikke få ruller den hadde gjort. Nebbet var rett og slett snurra igjen. De begynner å bli skikkelig faste i fisken, og de er utrolig sterke.

Etterhver lettet været litt og vi kunne ta av oss regntøyet. Det ble rett og slett litt småtrivelig utpå. Fisken var litt i farta. Og det virker som denne VV 8,5 trouten ble satt pris på fra gjedda sin side.Nå var det tredje fisken for dagen. En helt OK pike.


Litt av grunnen til at jeg følte trouten ble satt ekstra pris på var at jeg hadde med meg tre andre på denne turen som fortsatt var helt uten fisk. Noen små støtt hadde de kjent men ikke fast fisk. Om det var bete eller om det var andre ting som påvirket vet jeg ikke, men jeg TRUR det kan ha vært bete.

Det var disse tre som var med i dag.

Thomas
Kristin
Eirik

Nå fikk Eirik en fisk, den tok en Renz beastlytail. Også fisket med shallow rigg (hvis jeg husker riktig) Veldig veldig gøy.

Jeg plukket en til, en liten kraft plugg. 4. fisken for dagen på Trout bete. Etter det valgte vi å avslutte.

Koser meg veldig med fiske nå.
PÅ denne turen testet jeg en ny stang fra 13fishing.
En Defy swimbait 8fot Heavy Power med fast action. Veldig delikat stang, med en action jeg tror mange vil sette pris på.

Og A3 snella den virker utrolig bra.

Når utstyret så til de grader sitter så øker uten tvil fiskegleden.
Og med VV 8,5 Trout på enden av snøret kan fisket utover ble utrolig bra.
For på denne turen gjorde den rett og slett en forskjell.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here