Høsttur oppi Nordmarka med markfiske på programmet

I går så bestemte jeg meg for å ta meg en tur oppi Nordmarka rett utafor Oslo. Planen min var å fiske med mark og dupp i et vann samtidig som at jeg skulle se litt etter sopp. Jeg kom fram til vannet rundt klokka ett på formiddagen. Da jeg kom fram, var det bare å begynne og gjøre klar stanga. Kroken agnet jeg med et par feite og fine meitemarker. Marken hadde jeg funnet i kompostbingen hjemme.

Etter å ha fiska en halvtimes tid, begynte duppen å bevege på seg og sena begynte å stramme seg opp. Jeg gjorde tilslag og kunne konstatere at det var liv i den andre enden. Fisken viste seg å være en liten abbor. Etter å ha landet abboren, satte jeg på en ny mark og kastet ut igjen med et håp om at flere abborer skulle finne veien til marken og bite på. Mens jeg ventet, så jeg på alle høstfargene som var i ferd med å komme på trærne rundt meg. Jeg drev også og nøt lukten av høst. Etter hvert så smalt det på en abbor til. Den var ganske så liten, men den hadde slukt hele marken, så den måtte jeg da selvfølgelig ta.Jeg holdt på i et par timer til, men det ble ikke noe mer fangst. På hjemveien valgte jeg å ta meg en liten omvei for å se litt etter sopp.

Jeg fant to steinsopper, mens resten av soppen som jeg fant var kun skivesopper, og de plukket jeg ikke.

De to steinsoppene som jeg fant, var også fullstendig markspiste, så de lot jeg da være. Jeg hadde hatt en bra tur denne dagen. Det hadde ikke blitt så mye fisk, men det viktigste er jo selvfølgelig å ha en fin tur.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here