Hei, nei det er lenge igjen av sesongen, nikket jeg og smilte. Men plutselig ble jeg i tvil…….

Jeg skvatt til da en hyggelig mann ved rampa lurte på om det var siste turen for sesongen. Nei svarte jeg kjapt, den har jo akkurat begynt. Jeg kjente det gikk kaldt nedover ryggen på meg  og jeg måtte kjapt gå  inn på Pikewallis for å se på rapportene fra i fjor. Jeg gikk inn på abbor og på fiskerapporter  Det kunne da ikke gå mot slutten på abborfiske. På side to kunne jeg se at den siste rapporten fra i fjor ble lagt ut 16. oktober. Jippi det er fortsatt lenge igjen av abborsesongen, og blir det som i fjor har vi mye spennende fiske i vente. Han skremte meg litt denne hyggelige karen som ut i fra dialekten ikke var fra Hamar. Ja ja nå kunne vi «seile» ut med visshet om at det fortsatt er mye igjen av sesongen.

Vi på denne turen var,  Matheus, Thomas, Kristin og meg. Det var spådd veldig bra vær så håpet og trua var så absolutt tilstede.
Ikke så langt fra rampa er det et stort platå som ligger på 3-6 meter et ypperlig sted å teste ut jerk/crank fiske. Det er en av mine favoritt metoder under abborfiske. Jerkfiske med små wobblerer og favoritten ser dere her. RSRSD er utrolig lettjerket og går utrolig tøft i vannet.

Rapala Shadow Rap Shad Deep

Fisk fikk vi også. Og jerke med lett utstyr er coolt, det er brå stopp når fisken tar og de bjuder på en liten fight disse randiga krigare.

Men jeg vil ta frem et bete til og det er Illex Tricoroll HW (Heavy weight). Den går dypt nok og er utrolig flott å jerke.

Jeg fikk japt en på Shadow Rap Shad

Og Matheus fikk på sin favoritt Tricoroll’en.

Fisket begynte som alltid knallbra og vårt nye tilskudd knallet kjapt til med ny PB. 770gr var den gamle, nå lyder den nye på 880gram. Matheus har gjort sine saker utrolig bra når han har vært med oss ut. Det varmer. Gutten er veldig trivelig å ha med ut. Veldig selvdreven. Det er ikke en ting han ikke kan om knuter og liner og rett som det er må han hjelpe Kristin (hun er veldig slow learner på det område).

880gram

Etter disse fiskene døde det helt ut. Det var utrolig trøkt. Veldig trøkt. Jeg må være så ærlig og innrømme at jeg ikke hadde peiling på hvorfor. Forholdene hadde siden sist helg vært veldig stabile. Det eneste jeg kan tenke meg er at mye av angfisken nå er i bevegelse, det nærmer seg massvadring og gyting. Dette kan nok gjøre at fisken flytter mye mer på seg en normalt i denne perioden.

Kristin har blitt en vandrende reklameplakat og trivs godt i den rollen. Det ryktes om en avtale med bladet «vi over 60» Det er utrolig gøy at hun blir lagt merke

Når vi har snakket litt om favoritt harbaits, kan jeg dra frem en favoritt på shad. Illex Dexter 9cm er glødhet rett og slett.

Så er vi jo inne i fasen med å test 13fishing, på denne turen var det lavprofil til abborfiske som var nytt. Stenger tester vi hele tiden, der vi nå er i en fase der vi kategoriserer de opp i mot metoder. Dropshot, jigging, crank, finess, sluk osv osv. Når det gjelder snellene så er min munn lukket 🙂 ,men langt går det.

Fiske var som skrevet veldig trøkt, vi fant svært lite fisk. Og hvis jeg har noe rett i dette med at det nå er mye bevegelse fisken så er det kanskje ikke så rart.  Vi ble da enige om å flytte litt mer på oss men i veldig sakte tempo, og det var under en slik etappe vi fant en del fisk som gjorde at ettermiddagen ble relativt bra. Fisken fant vi i mine øyne på et litt uvant sted. Et stort platt område med 14 meter på alle kanter, med monoton bunn. Vi var nok rett og slett heldige som kjøre rett på en abborflokk.
Og fart ble det (på alle andre en meg) og da spesielt på dropshot.  Det var utrolig gøy å se de andre dra opp fisk på fisk. Slike øyeblikk er viktig å ta vare på 🙁 hehehehe.


Etter at de andre hadde «tømt» plassen ble vi enige om å avslutte som vi begynte.
Det ble harbaits med jerk og crank.  Nå gikk jeg på crank og de andre gikk på jerk.
Det ble ikke så mange og de vi får på  hardbait er ofte mindre en de vi får på softbaits.

Det er ekstra gøy når man er ute å tester nye ting. Haspel greed GT 

Orgini C en lavprofil

Og en Orgini TX

Kristin har dessverre gått inn i betes felle, litt likt meg for noen år siden. Det bugner med gummi i alle varianter, ut i fra mengden utstyr så skulle man tru hu hadde fisket i flere tiår.

Mobilgenerasjonen ??

Det ble en snodig tur.  Trua var høy pga. av  værmelding men det slo liksom ikke helt til. Temperaturen lå på det samme som sist helg. Imellom 15-16 grader. For meg ser det ut som all fisk i vannet er i bevegelse noe som gjør det utfordrende å finne fisken.
Dette vil etter hvert roa seg l, og fisken vil holde seg på sine faste områder med mindre bevegelser.

Veldig gledelig med Matheus som tok ny PB 880 gram smaker det fugl av 🙂
Veldig gledelig at Kristin har fått en avtale med «vi over 60»
Og gledelig at Thomas hadde fri.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here