Første 10+ gjedde på Beastlytail i pikewallis costum color.

Det var fri på fredag, og jeg måtte rett og slett ut. Målet var Mjøsa og jeg hadde tenkt til å fiske etter både abbor og gjedde. Jeg fisket etter abbor i noen timer først, men det var dårlig aktivitet. Det var fisk, men de flyttet seg hele tiden så det var vanskelig å få fisk på samme plassen. Det kom opp et par fisk men ikke noe stort.

De tok på dropshot, men det er nok fordi det var fisk på 9-15 meter. Da blir det vanskelig å fiske med f.eks jigg. Abborfisket stoppet litt opp rundt kl 12, derfor tenkte jeg å fisk etter gjedde. Og det var en god ide. Jeg fikk noen av de nye fargene på beastlytail i posten på onsdag, og det var de jeg skulle teste. Jeg begynte å fiske med fargen småmunnet abbor og kun etter to kast sitter det fisk. Og den tok i spinnstoppet. Jeg kjente med en gang at det var stor fisk. Den sto helt stille, den var rett og slett bare tung, men etter 2 minutter da jeg fikk se den, ble den helt gæren. den dro og dro og dro. Det var ikke mye jeg kunne gjøre. Når den begynte å bli sliten tok jeg sjansen med en gang den kom til båten. Jeg hadde ikke med meg håv, så da måtte jeg bruke hånda. Det var så klart litt stressende. jeg ble skikkelig nervøs da den rista på hode og åpnet kjeften. Jeg så at kroken satt i  munnvika, men jeg var ikke helt sikker på at den satt godt der. Jeg la fra meg stange, tok tak i gjedda å løfta den opp. Dette var nytt pb, jeg var sikker på at dette var 10+. Jeg hadde jo ikke håv så jeg måtte ha fisken i veinettet i vannet mens jeg fikset med kamera osv. Først lengde, 122cm. Å herregud tenker jeg. Den er jo dritlang. Så var det vekta, 12090 i nettet. Da kom det et lite gledesskrik. Etter litt regning ble den eksakte vekta 10780gram. Nytt pb og jeg er utrolig glad, endelig kom 10+ gjedda.

10780gram

122cm

Gjedda var pig, da jeg skulle slippe den ut igjen tok det ikke lang tid før den sa hade. Men jeg fikk noen bilder før den dro.

Nå måtte jeg feire, endelig en 10+. Ingenting er bedre en melkesjokolade.

Det som også var veldig kult er at dette er den første 10+ gjedda som er tatt på beastlytail pikewallis custom color. Så det var også veldig kult, og det på andre kastet.

Nå har jeg også fisket med Eastfield weksell stanga og bft instinct snella, og det har nå blitt min favoritt combo. Det var utrolig artig å fighte med en stor gjedde på denne komboen.

Nyttårsforsettet mitt for 2018 var å få gjedde over 110cm, og det har jeg fått 2 stk av i år. En på 114cm og en på vanvittige 122cm. Dette er et minne for livet og nå har jeg endelig gått over 10+ grensen.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here