En tur langs med sjøen med vinden i fleisen (skrevet av Jørgen Moursund)

Tirsdagen som var nå, bestemte jeg meg for å stikke ut og fiske litt. Denne gangen så gikk turen til et par plasser i Oslofjorden.

Det var ganske så mye vind i dag. Jeg fikk vinden rett i fleisen hele tida, men det stoppet ikke meg. Jeg startet å fiske med en lyseblå Tobis-sluk som er kjent for å være en god sjøørretsluk.

Nå prøvde jeg ikke så lenge med den akkurat, fordi jeg var mest gira på å prøve en Ima wobbler. Valget falt på å prøve en gull- og rødfarget Ima som jeg har hørt at noen hadde fått sjøørret på før.

Jeg prøvde den en god stund, men det resulterte ikke i noe som helst. Da bestemte jeg meg for å ta litt lunsj og bytte til et annen krok. Lunsjen i dag bestod av noen pizzastykker som jeg hadde tatt med hjemmefra.

Etter lunsj valgte jeg å prøve en oransje Tasmanian med sorte striper.

Jeg bestemte meg også for å prøve et nytt sted. Da tok ikke lang tid før det skjedde noe. Først var det en kilos sjøørret som fulgte etter sluken helt inn til land, før den ombestemte seg og snudde. Ikke lenge etterpå var det en fisk som beit på i den andre enden. Det viste seg å være en liten sei.

Det virket som om det hadde kommet en liten seistim der hvor jeg fiska, fordi det beit på et par fisker til like etterpå. Etter hvert så roet bettet seg. Det skjedde ikke noe mer denne dagen, og i halv seks tida valgte jeg å gi meg. Dagen syntes jeg hadde vært fin. Jeg hadde vært ute i friluft, fått litt fisk og var godt fornøyd.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here