Vi testet 13fishing gjeddeutstyr.

13fishing A3

Kent, Michael og jeg skulle ta en ettermiddagstur etter gjedda. Båten var lastet med stenger og sneller fra 13fishing.
Jeg og Kent var litt tidligere ute en Michael så vi testet av et område rett ved båtslippet.
Det var ingen gjedde der men masse abbor, så Kent så sitt snitt i å få testet Black Fate og nappet opp en liten fin kriger.

13fishing

Men det var ikke dette vi skulle teste i dag, det var mer Heavy saker. I USA så er dette stenger til tyngre swimbait. Kent kjøre en slik.
MBC86XF med fast action. 8 til 14oz. Så det er en jævel av en kastemaskin. Kaster fra 220 gram og opp til 400 gram.

Michael kjørte en Omen muskie OBC87H 2 til 6 oz. Den også med fast action.
Alle tre kjøre 13fishing A3 snelle. Jeg med

Å gå i detaljer og skrive en test  etter bare en tur (for Michael et par turer) er ikke rettferdig oven for stang eller lesere, men stengene virker j****** bra.
Til å kaste opp til 400 gram så er stanga så utrolig lett, Muskie stanga er litt tyngre men det er marginalt.

Snella så kjørte Kent og Michael 6:3 på utveksling og jeg hadde tatt på 8:3 og det skal sige man merket. Jeg er ikke vant til sneller med en slik utveksling, men det er jeg redd jeg fort kan bli. Klart du må sveive vesentlig saktere hvis du vil fiske normalt men fader for en variasjon snella gir deg under innsveiving. Snella virker helt konge og du kaster inn i evigheten. Vi justerte magnetbremsen og for at snella ikke skulle gå helt banans så hadde vi den på 4. Jo lavere jo mindre bremser den. Gud vet hvor langt du kan kaste med denne hvis du slipper den helt løs.  Det som er litt interessant er linefører opp i mot trommelen, her går lina rett fra tromlen og ut i lineføreren  og ikke fra tromlen ned og så inn i lineføreren. Ser man på lavprofilsneller som er fylt opp med line så går den fra trommel og ned i føreren, på A3 så er trommelen plasser slik at den går rett ut (se bilde lengre ned)

Fiske var trøkt, jeg fikk en, men vi hadde alle kontakt. Men de var liksom bare borti og peta på agnet. Ikke noe reale hugg.
Kent fikk testet stanga under gjeddefight dagen der på og feedbacken var grei den 🙂

 

pike
13fishing A3
13fishing A3
Kent
Omen muskie
Omen black swimbait
13fishing A3. Line rett fra tromlen og ut i lineføreren ved full spole.
egen produsert

Det vi har fått testet så langt av det vi kan definerer av gjeddeutstyr av 13fishing og uten at vi skal gå i dybden så virker det svært svært lovende.  Snella virker rett og slett rå, det samme gjør stengene. Men smaken er som baken så det er nok ikke stenger som passer til alle.

Kent og Michael er grymt flinke på stenger og sneller så det var en herlig kveld men mange gode samtaler rundt div sneller og stenger . Og jeg lærer og jeg skjønner til tider at jeg kanskje er litt for raskt ute med hva jeg liker og ikke liker.
Det var også en flott dimensjon å få være med Kent ut, gutten bor ved vannet og kan den inn og ut så det  ble noen aha opplevelser i forhold til valg av fiskeplasser. Så selv om turen ikke ga alt for mange fisk, så ga den uansett mange flotte svar.

Noen dager senere hadde vi med oss 8 abborstenger ut, mer om denne turen kommer seinere.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here