Så inne i helvete trøkt på formiddagen………… men så plutselig fant vi de stripete krigerene.

Aleksander Nafstad og eg hadde tatt turen til gullabborens rike for å teste ut abboren.
Forholdene var helt ok men kitt mer vann en det vi hadde sist. Tempen lå på 15,3 grader.
Vi valgte å teste litt litt i selve sjøen først. Det var veldig mye fisk i området, men ingen bitevillige abborer. Noen små gjedder ble det på Nafstad, men det var det.

Det var utrolig trøkt før lunsj. Tror knapt vi hadde fisk i båten. Noen blir det men det var langt imellom de. Denne karen er så bortskjemt når det gjelder oppvartning. Litt usikker på om han fortjener ei så snill jinte som kjæreste 🙂 Fy å jeg siklet av å se han spise, kjente sjalusien rev og slett i ganen min.

Som skrevet vi fikk en liten abbor her og der men det var fryktelig trøkt. Fader hva var det som var feil. Min kunnskap rundt abborfiske er relativt liten så jeg blir litt oppgitt over meg selv. Og kjøre rundt å leite uten å helt vite hvorfor og hvor er pøkk.

Det var Alexander som stilte med ny genser for anledningen som leverte de få vi fikk. Han med flere er flinke til og få fisk. En god egenskap det, spesielt når vi holder på med fiske.

Det er så utrolig mye digg gummi til abborfiske så man kan gå helt i spinn. Men det er noen som i mine øyne utmerker seg i positiv retning.

Plutselig fikk jeg en, dagens første. Ikke all verden av størrelse men det føltes utrolig deilig.

abbor

Når det gjelder utstyret så må jeg si jeg koser meg glugg i hjel. Jeg kjører en Daiwa med TWS systemet til abborfiske og den snella er utrolig smod. Ikke noe slark og rare lyder. Rett og slett ei utrolig deilig snelle. Jeg har en ABU også der er det litt mer speks. Her mener jeg Daiwa viser kvalitet helt ut til minste detalj. I dag testet jeg 3 stenger fra Omen serien fra 13fishing. Ei jeg vil definerer som dropshot stang, ei jiggstang og en trigger som passer til jigging og jerking. To av disse var to-delte. En liten ting, når man har begynt å fiske med trigger så er det fort gjort at det blir trigger for alltid. Da spesielt på jerk og jigging. Det er noe med følelsen. Det jeg kan si om 13fishing er at det virker som veldig bra stenger. Det er mange i teamet som tester og holder på og de jeg tror jeg kunne ha solgt alle vareprøvene i dag, og det er et godt tegn. Men det skjer ikke enda, nå skal butikker få lov til å teste de. Og da skal jeg prøve å få flere ut der vi kan fiske så de får testet de under de rette forutsetningene. Men stenger er mye smak og behag så det er umulig å si om man får inn noen. Jeg trives utrolig godt med abborfiske. Det er noe veldig hyggelig rundt det å jakte på denne stripete krigeren.

En favoritt shad

kreps er spennende.
smått og godt
straight jig head husk superlim

Når tiden tikket mot ettermiddag tok fiske seg opp. Ikke at vi fikk noe virkelig store, men det ble veldig til fart. Det var så kikkeren til Nafstad gikk varm.
Et herlig gadget ikke bare for golf. Veldig enkelt og holde styr på antall fisk også.
Det hugg og hugg nesten på vært kast. Vi hadde funnet en liten Sareptas krukke, med ikke alt for stor fisk. Dette var en etterlengtet opptur etter den noe trege formiddagen. Skal ikke så mye til å glede to enkel fyrer fra Østlandet.


Norges fineste abbor ?

Det jeg legger merke til er at små shadder med livlig rull leverer godt. Daiwa Duck fin og Illex dextershadd er to slike. De jobber og sliter i vannet hele tiden, og abboren ser ut til å like det. Dagen ble en ny flott fiskedag med gode venner. Selv om det var trekt på formiddagen fikk vi en opptur på ettermiddagen.
kan fortelle at vi snakket med en kar som skulle ut og dorge ørret. Han klagde over gjedda. Han hadde i hvert fall slått i hjel 200 kilo gjedde i år.
Jeg ga han et spark bak, ikke hard da. Dette var fisk i mellom 3-5 kilo, de store lot han svømme videre for å holde gjeddebestanden nede.
Så han var en klok kar men 5 kilos fisk kunne han la gå synes jeg.
Takk Nafstad for en dag full av syting og klaging hehehehe.
Håper det går bra med fingeren !

Det er utrolig mye abborfiske igjen så kom dere ut folkens. Vær ikke redd for å teste ut dropshot nå utover høsten. Fisken står ofte samlet i store stimer og da er dette helt rått å fiske med.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here