Nå er de her…..nå er det tom. Nå er de tilbake……nå er de borte. Nå er de på 4 meter……..nå er de vekk. Øbbør Øbbør jæ vil ha Øbbør.

Ingen tvil om at øbbørn jakten denne dagen. Ingen tvil om at agnfisken var i bevegelse. For mer av og på fiske har jeg aldri vært med på før.
Plutselig hadde vi fisk alle fire, så var det helt tomt og stille, før vi igjen fikk flere nesten samtidig.

Og vi denne dagen var:

Elverums wonderboy Eirik.

 

Fetsunds Wonderboy Thomas
Så var det a Kristin.
Og meg da.

Når det er slik så kan man få slike bilder som under her. Klart mange samle fisken i hoven og lignende under abborfiske. Myten vil ha det til at abboren sladrer. Slipper man de rett ut igjen så dør fiske rett og slett ut. Derfor oppbevarer mange fisken i hoven eller i en livewell og slipper de først ut når man er ferdig på plassen. Men med denne vanntempen som har vært har jeg vært litt streng på at de skal ut igjen med en gang. Så får de heller sladre. Men denne dagen var det fult mulig å få bilder av flere fisk samtidig rett og slett fordi de tok samtidig.
Det var utrolig gøy å følge med på loddet. Det var helt tomt, så plutselig kom det en stim som gikk fra bunnen og 3-4 meter opp, så ble det tomt. Så plutselig kom det et belte i vannlaget og da var det å slippe ned kanskje 3-4 meter og det var fast fisk. Slik holdt det på i mange timer. Det ble en billig dag i forhold til bensin bruk.

Eirik må jeg få lov til å berømme . Utrolig flink til å få fisken til å ta. Han hadde klart flest denne dagen. Det er fult fokus, ikke minst på å ha bete mest mulig i vannet. Er ikke det fiske dreier som om da vil vel folk spørre, og jo det er jo det. Men mange bruker veldig mye tid på å bytte baits, bytte metoder osv. osv. og det stjeler fisketid rett og slett.

Fisken er utrolig sprek, de drar ut line og man tror man har bikka denne fordømte kilos grensa gang på gang. Men nei da, de er fra 400-600gram. Et helt utrolig artig fiske selv om de ikke er av de største. På denne tiden går det mye på dropshotfiske for min del, men i dag tok de alt, når de først var innom en tur. Men en utmerket seg litt under vanlig jiggfiske og det var swimshad . Denne fanget bra selv uten fisk synlig  på loddet. Fisket sakte nærer bunnen. Små slow motion løft for så å slippe den slow motion ned igjen.

Hadde de bare vært opp i mot 48-50 cm så hadde vekta vært der. De er stinne og fine mange av de.

swimshad 12cm

Så var det lunsj. Vi har blitt utrolig flinke til å ta oss tid til lunsj. Før i tiden fisket man med maten i munn. Nå tar vi rett og slett en fornuftig pause. Ingen tvil om at det er et riktig og fornuftig  valg. Få et litt annet fokus i en liten periode gjør at du holder dag tagget under fiske igjennom dagen.

De yngre er null respekt for de eldre.

Så var det påhan igjen. Nå ville Thomas og Eirik teste litt kreps. Etter som jeg hadde fått ok på sakte fisket med gummi langs bunnen, kunne kreps funke greit. Og det gjorde det. Noen fisker kom opp. Krepse fiske er utrolig gøy. Det er til tider knallharde hugg. Men det er en utfordring å fiske sakte nok. En kreps beveger seg relativt rolig så lenge den ikke føler seg truet. Men setter den fart bakover så går det jo unna, så man må fiske litt variert.

Kreps
Kreps
Ikke alle som er like store.

Fisket var som før lunsj. De kom og de gikk. De kom og de gikk.  Etter hver ble det roligere og vi valgte å teste ut et par andre plasser før vi valgte å ta kvelden.

rosa line hmmm
rosa line dobblet hmmm

Eirik hadde vært litt guide før på dagen uten noen form for suksess, men nå skulle det endre seg. Alle gode ting er tre virker det som. Etter som dette var plass nummer tre han valgte ut for dagen.

Thomas satte på en wingman perch

Og vips så trodde jeg vi var godt over 1kilo. Men lengden var ikke helt der og den var «tom». Men 970gram er en knallfin fisk som ga en knallfin fight. Utrolig gøy for hele båten.


Så fikk Eirik en st……..

Til sutt så tenkte vi å fiske med litt hardbaits. Utrolig moro når abboren er på jakt. Og uten at jeg har all verden av erfaring så føles det som alle tar i spinnstoppet. Utrolig gøy.
Både crank og jerk ble brukt. En utrolig flott avslutning på en flott dag. Og igjen må jeg berømme Shadow Rap Shad, den leverer alltid. Gleder meg til å teste den ut på SØ.
Måten den leker seg rundt i vannlaget er en fryd å se på.  Løp og kjøp for de som vil teste jerkfiske etter abbor. Vi fisker oftes fra 3-6 meter med hardbaits (wobblere) og vi bruker den shadow rap shadden med lengst skje. Så har vi et privilegium og det er at vi har masse stenger å velge i. En topp myk stang  der ryggen kommer kjapt for kroking til dropshot, en stivere trigger eller haspel til jerk, og en med «halvaction» til jigg. Og riktig stang til slikt fiske er «viktig». Kristin brukte en alt for stiv stang til dropshot og følte hun hadde 0 feeling. Nå skal man ikke kompliserer dette fiske, men til tider tipper man over og blir litt nerd.

Det er så utrolig gøy med dette abborfiske. Det blir uten tvil flere turen utover selv om gjeddalukta river litt i nasan. Artig med herlig lette stenger og deilige sneller. Og med 0,10 multiliner så kjenner du alt.
Jeg synes vi har tatt et steg videre fra i fjor når det gjelder abborfiske.
Vi får oftere større abborer og vi har til og med fått på hele 1,5 kilo.
Artig når man ser et progresjon på den måten.
UT Å FISK ABBOR

Ungdommene slo ut de eldre på denne turen.

Takk for at du tok deg tid til å lese. 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here