Kanskje det kan gi noen det lille ekstra i 2019

Men kan vel lure på om dette her er lurt, for å ta noe av markedet innen sneller og stenger (spesielt slukstenger segmentet) er nok en utfordring alt for stor for meg og mitt. Og er man realistisk så er det vel egentlig en umulig oppgave, men så har det vel strengt tatt aldri vært en målsettning. Men hadde man klart å berike noens sportsfiskere fiske  så holder det i lange baner.
Når jeg fikk lov av Seeberg å designe to stenger for gjeddefiske så var det utrolig gøy, ikke fordi det solgte i bøtter og spann men fordi jeg vet at det var og fortsatt er mange som setter stor pris på de stengene. Og de føler  at det er den beste stanga de har til gjeddefiske om det er jerk eller spinn.
Om man da har solgt 50-100-150 eller 200 stenger betyr ingen ting for meg, det aller viktigste er gleden stengene har gitt de som har valgt å bruke penger på de.

Vi har jo så langt tatt inn 16 stenger fra 13Fishing som nå er under test og vi har tatt inn ei snelle A3 som er under test. Følelsen så langt er positivt, men det bør ikke bety noen ting når man er på besøk hos en butikk. Vi er utrolig konservative i Norge. Vi skal ha Idun ketchup, vi skal ha stabburets makrell, vi skal ha liptonte, ikke prøv å kom med noe annet.  Og dette skjønner butikkene bedre en meg. Jeg kan fort bli litt for glad og tror at alle andre da må bli like glade hehehe.  Jeg er utrolig glad jeg har et team bak meg og da spesielt Kent, Raymond, Michael og Johan som har opp igjennom dratt på seg masse erfaring innen sneller og stenger. Ingen tvil om at det har vært nyttig for meg å ha slike sparringspartnere. De klarer å få meg ned på jorda når jeg er i ferd med å ta av.

Her er de siste vareprøvene vi tar inn for høsten :

13 Fishing Creed GT Spinning Reel

Prototype X 3.0 Spinning Reel (3000 size)

Origin TX Saltwater Baitcast Reel – 7.3:1 Gear Ratio – Right Handed
Origin TX Saltwater Baitcast Reel – 7.3:1 Gear Ratio – Left Handed

ORIGIN C Baitcast Reel – 6.6:1 Gear Ratio – Right Handed
ORIGIN C Baitcast Reel – 6.6:1 Gear Ratio – Left Handed

 

Tar inn et par helt nye stenger for 2019 Rely en stang som er veldig konkurransedyktig på pris. Spennende å se om de er noe tess.

RS67MH-2 Rely – 6’7″ MH Spinning Rod – 2 pc
RC71MH Rely – 7’1″ MH Casting Rod

Crank stenger
Dette vil jeg våge å påstå at vi ikke er god på i Norge, naturlig nok. Innen slukfiske, hvis man kan bruke en slik felles betegnelse for alt av hardbaits fiske så er vi ikke kresne. Vi fisker alt med ei «slukstang»
Under vår første prøvevare bestilling tok jeg inn ei
Omen Black 2 -7’9″ crankbait Rod.
En crank wobbler ser som oftes slik ut.

De må ikke forveksles med det som kalles Jerk

 

I Norge så kaller vi de wobblere for å ikke komplisere ting og det er vel greit.
En amerikansk cranstang  har en moderat action og da skulle man tro at den ikke passer til jerkbaits men herregud å deilig den var å småjerke små abborwobblere.
Jeg skal ikke gå små mye i dybden på dette i dette innlegget, det vil komme ved en senere anledning. Selv om markedet nok ikke er veldig stort så tror jeg de som virkelig ønsker seg en god crank stang, vil finne det neste år.

Fate black 7’4″ crank
Fate Chrome – 7′ Cranking Casting Rod
Defy Black – 7’9″ Cranking Casting Rod

The One 3 FTB2C74C Fate Black 2 ChatterCrank Rod measures in at 7’4», allowing for exceptional casts and hook setting power for those that like throwing bladed swim jigs like the Z-Man Chatterbait Jack Hammer and more! Its matte neon green blank will also be sure to get you some extra attention out on the lake.

One 3, a subsidiary of 13 Fishing has created the Fate Chrome series with technique-specific tapers. The new crankbait rods are made with Carbon Glass Elastomer 2 blank construction, which promotes long casts and targeted delivery. Precise rod action lets the fish “get” the bait, while measured loading power ensures solid hook sets and just enough forgiveness keeps the fish buttoned up longer. Working in concert, these features yield a series of performance-driven rods ideal for chucking and winding.

The Fate Chrome crank series includes 7-foot, 7-3 and 7-9 models — all of moderate action. With ratings for 8-17, 10-20 and 12- to 25-pound line, this series will address everything from light squarebills to the hefty offshore stuff.

Holding these rods for long stretches, thanks to the high density Japanese EVA split grip handle, which reduces weight. Lightweight tangle free guides with Zirconia inserts enable longer casts and keep the line running smoothly, while the Evolve soft touch seamless reel seat transmits tactile feedback from the blank.

Built specifically for crankbait fishing, the ONE3 Defy Black Crankbait Casting Rods provide precise technique specific advantages, which stem from One3’s relentless on-the-water design efforts. The super sensitive Japanese 24 Ton HTC 2 blanks offer lightweight and durable performance for every crankbait application with the technique–appropriate hook setting power you need.

Anglers are also never out of touch with the Evolve Engage Reel Seat that transmits unmatched communication with the rod blank, and the comfortable High Density Japanese EVA and 2A Cork Grip Handle reduces weight and enables precision balancing for all day fishing.  Stainless steel guides round out the high quality features, while providing strength and consistency without added weight. The ONE3 Defy Black Crankbait Casting Rods defy the limits of cranking rod performance.

Har også tatt inn en kombo med en gammel god lukket haspel.

Great for freshwater fishing trips, the 13 Fishing Ambition 5 ft 6 in MD Freshwater Spincast Rod and Reel Combo offers a 3.1:1 gear ratio. It’s crafted with a Japanese 24-ton graphite rod and a cork handle. 1-piece design.

Features and Benefits
 • Japanese 24-ton graphite rod construction
 • 1-piece design
 • Cork handle
 • 3.1:1 gear ratio
Specifications
 • Overall length (ft.): 5 feet 6 inches
 • Power: MD
 • Line weight (lb.): 8 – 12
 • Lure weight (oz.): 1/8 – 5/8
 • Number of pieces: 1
 • Water Type: Freshwater
 • Fish Species: Panfish
 • Gear ratio: 3.1:1
 • Action: MD
What’s in the Box
 • 13 Fishing Ambition 5 ft 6 in MD Freshwater Spincast Rod and Reel Combo

Så kommer det noen hardbaits.

Så har det blitt litt capser og gensere.

«Face Punch»
«The Duke»
«Mr. Wilson»
«Man-Tooth»
The «Brotatochip»

 

Den som intet våger intet vinner.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here