Gjeddefiske i utkanten av Oslomarka

I går så valgte jeg å ta meg en tur på gjeddefiske. Valget falt på å fiske i et vann som ligger rett i utkanten av Oslomarka. Litt utpå formiddagen kom jeg opp til vannet. Planen var å få fisket av en stor del av vannet, men det skulle vise seg og ikke bli så lett, for det var inngjerdet et stort område langs med store deler av vannet hvor det gikk en del sauer på beite. Da ble det ikke så mye forflytning under fisket mitt, men pytt pytt.

I løpet av dagen prøvde jeg litt forskjellige baits. Blant annet så testet jeg ut noe nye wobblere som jeg ikke hadde vært borti før, som heter Ima wobblere. Det var litt ustabilt vær i dag, og det varierte en del mellom solskinn og pøseregn. Det kom også en liten tordenbyge, og mens den drev og holdt på med buldring, så la jeg fra meg stanga litt og ventet på at det skulle gå over.

Det ble en liten gjedde på meg i dag som jeg anslo til å veie rundt halvannen kilo. Gjedda heiv seg over en jerkbait og det ble en kort, men heftig kamp.

Gjedda ble gjenutsatt igjen etter avkroking og fotografering. Ikke lenge etterpå valgte jeg å dra hjemover. Jeg var fornøyd med dagen og var enig med meg selv om at det ikke skulle bli lenge til neste gjeddetur.

Litt bilder av noen av de forskjellige baitsene som jeg prøvde i dag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here