Stangtest: 2 stenger i økonomiklassen Svartzonker black pro og pikemaster CH darts.

Denne sesongen har jeg blitt spurt om å teste et par gjeddestenger, i mellompris segmentet, og er du ute etter din første gjeddestang, eller om du rett og slett vil ha en ok stang til, så er disse 2 noe for deg.
Den ene en Svartzonker Black Series pro 8’4″ 30-130gram og den andre en Darts Pikemaster 8,6″*, begge casting (trigger) og 2-delte.
Og siden de er i samme vektklasse, fant jeg det best å parre de opp med Daiwa Prorex 300.

Ikke bare er prisen i mellomsjiktet, men kastevekter opp til 130 gram er litt i mellomsjiktet, hva kastevekt angår for min del. Men de dekker det meste av gjeddefiske for de fleste.

Svartzonker stanga
Lengde 8 fot 4 tommer, kastevekt 30-130 gram.
Det første jeg beit meg merke i med denne, var fremre håndtak, eller mangelen på sådan, er ikke sikkert alle mener det er like viktig som meg, men jeg liker å holde i fremre håndtak mens jeg fisker, enten fordi jeg blir sliten av å holde rundt snella, eller rett og slett når det er kaldt, så kan de bli kaldt å holde i metal.
Så for min del kunne denne stanga gjort seg med mere kork foran snella. Bakhåndtaket, var av typen split grip, og jeg synes korken var noe tynn, men lengden på bakre del, var helt perfekt.
Men shadd, spinnerbaits og wobblere følte jeg at stanga kasta særs bra, og aksjonen på stanga passet bra til agn som gir mer motstand ved innsveiving.
Akjsonen på stanga, vil jeg kalle moderate fast, eller noe i mellom mod. fast og fast, dette vil si at stanga bøyer seg mer enn bare i tuppen. En aksjon jeg selv liker, så lenge stanga har mye power og en ryggrad til å sette krokene. Når man fisker med shads, er det mye myk plastikk som skal flyttes, for å kjøre krokene hjem, i tillegg så kjører jeg 1 kroks-stinger, med en større krok, og jo tykkere godset er, jo mer ryggrad må man i teorien ha, denne stanga hadde nok.
Følsomheten i stanga var ikke helt på nivå at man kjente når man traff et gress-strå, men for all del, bra nok i massevis (er ikke så ofte at man ikke kjenner at gjedda tar). Man kjente padlen slå på de litt mer aggressive shadsene.

Darts Stanga
Lengde: Oppgitt 8,6 fot*/258cm, Kastevekt: -140 gram
Bakhåndtaket var og passe langt, ikke split grip og av EVA. Jeg kjenner at jeg blir mer og mer glad i EVA håndtak. Igjen vil jeg klassifisere denne til mod. fast/fast, og passet veldig bra til de samme type agn som SZ-stanga, MEN, denne var i tillegg en drøm å fiske glidere med! (Nå vil jeg kanskje ikke anbefale noen nybegynnere til å ha en 8’6″ stang til jerkbaitfiske, eller…uansett så har man her en stang, som passer til meget mye.)
Jeg fisket ikke like mye shads med denne stanga, og når jeg brukte shads var det i en litt downsize-periode og fikk ikke testet den med de større shadene, men den kaster nok de og har power nok til sette krokene denne stanga også. Men som nevnt til hardbaits så fungerte og denne utmerket.


Der SZ stanga var nesten perfekt til mindre-wobblere-fisket, var Darts stanga knallgod til glidere… kan jeg anebefale den ene over den andre? Her må man kjenne litt på selv hva som føles best. De hadde begge sine minuser og plusser, men det kommer ned til smak og behag. Og kanskje du finner din allroundstang i en av disse, for jeg mener, med mindre man skal ha en stang som man og kan fiske større baits (25cm+) med på høsten, så er begge disse greie allroundstenger til en overkommelig pris.

Illustrasjonsbilde for å vise «manglen» på kork…men igjen det er smak og behag.

*På Darts stanga står det 8,6″/258 cm, dette er ikke helt riktig, stanga er 8 fot 6 tommer (8’6″), som er 259 cm, 8,6 fot er 262 cm. Flisespikkeri? Tja, men rett skal være rett…

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here