Nok en vellykket helg er over. Raymon og kompis jakter ørret i krystal klar elv. Vil de lykkes ?

Raymon har vært ute å fisket, ja tro den den som vil 🙂 Hans bilder og historier er fantastiske. Og her får vi være med på jakt etter ørreten. Det været til tider var en utfordring, men de klarte å lure noen fine fisker i en magisk krystallklar elv.

 

Nok en vellykket helg er over. Di siste helgene har trolling etter stor ørret stått i fokus. Hvor 3kg er en grei fisk. Denne helgen var det fluefiske. Der blir man meget fornøyd med 1kg. Hvert fiske har sin sjarm.

krystallklar

Fluefiske i elv er noe av det mest spennende jeg vet om. Man går langs elva. Spotter fisk. Setter seg ned for og finne ut om den er steady og hva den beiter på.. Vader stille ut, legger ett flott flyt noen meter foran fisken. Idet flua nærmer seg og man ser fisken stiger…. fy f…. Det er ett adrenalin uten like. Denne turen hadde vi bestemt oss for en ny elv, som jeg har siklet på leeeenge via gulesider kart.. vi kommer opp sent torsdag kveld

turkompis

Det som møter oss er en fislebekk som jeg absolutt ikke hadde sett for meg skuffelsen var stor. I full storm og kald norda vind bestemmer vi oss for plan b.. endte opp med 10 timer kjøring den dagen. Men neste elv har vi vært før så dette ble bra.. uansett så var vannet meeeget lavt-vanntempen meget høy.. lite insekt liv pga varme. Så lett ble det ikke. Jeg og Jonas gnudde virkelig hardt. Ca 30 timer fiske på 2.5 dager. Vi leita og leita. Kjørte hit og dit. Vi fant mye fisk. Men det samme gikk igjen over alt. Småfisken var aktiv, men di litt større var urolige. Svømte rundt mye. Lite steady og lite spising. Vi fikk med oss ett par klekkinger. Noe døgnfluer og ene kvelden hadde vi vårfluer og døgnfluer. Den kvelden kom den største fisken opp. 1.420kg.

1.420kg

Fant 2store fisker som beita. Ca samme size. Problemet var at 3m foran di var det fler som som også var i spise modus. Fikk lagt ut flua rett over di små, i håp om at di ble skremt. Neida….. den ene skyter opp i full fart på flua. Jeg slipper alt av line, gir full slakk. Den slapp ikke så lurte den sakte inn med stanga dypt i vannet.. Trodde begge di store var skremt. Men etter 10min var di oppe igjen legger ett langt flyt og opp går fisken. Ser flua forsvinner i en lyd av slurp, akkurat sånn som jehovas vitner står med kjeften opp imot himmelen. Denne ga en hærlig kamp på 4# stanga mi. 6x tykkelse på spiss. 2.5 lengde fortom var tingen denne helga. Fiskene var stressa og skye. Det døgnet fikk både jeg og Jonas fler ørret hver oss. Men ikke fler av di store. Neste og siste dag spotter jeg 2fisk som var fint over 1.5kg. Men di begynte aldri og beite desverre. Litt lenger ned traff jeg en fin steady ørret. Bitte små seilskip driver nedover elva før di letter. Satt på en 18krok baetis og første flyte ble 1m for kort. Neste flyt perfekt. På snakeroll cast. Noe jeg lærte av Vidar Nysæter for noen år siden En nydelig og tykk ørret på 1.140kg kom i håven.

1.140kg. Kondisjon

Under forholdene vil jeg si at vi gjorde det ikke så gæli. Mye ørret men 2 fine i nettet. En hærlig følelse. Snart er det ferie og 10-12 dager står for tur klarer ikke vente🤣

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here