Like the good old days på RIKTIG. GRIS varing……..

Har følt meg som Pinocchio som bare juger og juger til seg selv, rundt trua på stor fisk. Så nesen har bare vokst og vokst. Og i helgen kulminerte det i en gedigen stake mitt i tryne. Men denne dagen skulle ting snu, og nesen er nå tilbake til det normale.

Ja dette ble som de gode gamle dager, stor gjedde og legevakta. Dette er 3. gangen der grunnen er gjeddetenner. Fisken fikk jeg rundt kl 19:00, 23:30 sto jeg på trappa til legevakta på Sørumsand. Jeg ble møtt med litt skepsis. Kanskje ikke så unaturlig. En godt voksen mann, liten og litt tykkfallen med en diger bandasje på ene tommelen. De trodde nok at jeg hadde drukket noe mennesker som meg ofte gjør en lørdagskveld. Men når jeg fikk forklart situasjonene, kom smilet og jeg fikk komme inn. Ei hyggelig dame tok meg i mot og tok en titt på kutte.
Når skaden skjedde ut på vannet så blødde jeg veldig, det rant blod rett og slett. Men med førstehjelpskrin i båten fikk jeg surret ting inn og blodet stoppet. Når jeg så kom hjem skulle jeg jeg ta på litt pyrisept for å rense såret så jeg  tok av det jeg hadde satt på. Overraskelsen var stor da blodet rant like ille. Selv om jeg var sliten valgte jeg å sette meg i bilen å ta turen til vakta på Sørumsand.
Hun så med en gang at kutte var dypt og relativt langt, så hun mente legen måtte se på dette, så sakt som gjort, plutselig satte jeg inne hos legen. En hyggelig dame. Hun virket litt streng i starten så jeg spurte om hun var streng. Da lo hun og isen var brutt. Hun fikk også en god latter når hun fikk høre hva som hadde skjedd.


Gjedda lå i hoven og jeg skulle kroke den av, i den. Tok hjellegrepet og var på veg ned mot kjeften med nebbtanga. Da fant a ut at hun skulle slå litt med halen med det resultatet at hun kom opp i mot meg og fingrene, så kjente jeg at hun traff og tanga skvatt 1meter opp i været og ut i vannet. I det hun kom opp i mot meg traff den ene fortanna tommelen min og skaden var et faktum.

Hun titten kjente og klemte og lurte på om jeg var en sterk mann, nei kom det kjapt, så da fant hun frem en sprøyte med lokalbedøvelse. Å gud jeg angret på at jeg ikke jaug å sa «jeg er sterk» . For den sprøyte spissen gikk rett inn i det åpne såret og jeg holdt på å gjøre et rundtkast pga. av smertene. Det ble bestemt at tre sting ville passe til et slikt kutt. Hun satte i gang, og etter et smertehelvete var sting 1 på plass. Da var det nummer to. Igjen, det gjør så jævlig vondt. Da var sting nummer to på………….nei det var det ikke for jeg hadde så dårlig hud, så sting to skvatt opp igjen. Så da var det nesten tilbake til start. Men vi fikk til slutt på plass sting nummer to, da var et en igjen. Men der gjorde dame legen helomvending da det ble for nære neglen min. Så det ble det strips. Så var det stivkrampe. Det er 11 årsiden sist, så da fikk jeg ny. Rundt 01:00 ruslet jeg ut av legevakta med to smilende damer bak meg og med litt knekt stolthet og to sting i tommelen.

Annonse

Jeg har skrevet om selektive gjedder før og i dag opplevde jeg noe av det samme.
Denne PWshadden var outstanding og var ikke denne på så ute ble huggene. Halen gikk av på den første fine gjedda. Jeg fikset den og fikk enda en fin en. Samme resultat halen forsvant. Da begynte jeg å tese litt andre shadder helt uten resultat. Så jeg måtte få fikse denne en gang til. Etter som halen ble borte etter fisk nummer to måtte jeg kutte halen av en annen PWshad. Litt iriiterende men det skulle vise seg at det var et smart valg. For ikke lenge etterpå valgte ei 10+ gjedde og ta shadden, min 30. gjedde over 10 kilo.

svart rygg, transparent med grønt glitter. Utrolig enkel farge med fy og effektiv.

Hadde med meg Thomas og Eirik. Thomas skulle være med deler av dagen. Eirik skulle være med hele dagen.  Thomas måtte hjem på bursdag på myra, hans søster ble jo 15 år. Og slike ting går man ikke glipp av i følge mor.

Thomas
Eirik

Gjeddefiske om sommeren er rått, det er heftige fighter selv av mindre fisk. Og gutta fikk litt fisk. De er flinke til å få de til å ta altså. Det står respekt av det. Ingen store slik det som oftest er, men de oppfører seg som mye større. Og de kommer som en rakett og kliner til.

pwtail

Klokka 15:00 tok Jeg og Eirik og kvitta oss med Thomas og tok en kjapp liten pause. Der vi fikk i oss verdens beste pomfritt. Helt magisk var den. Og Eirik reklamerer for sin favoritt 7up.

Lite viste vi da hva vi hadde i vente der vi satt  å koste oss. Vi skulle  en knallfin ettermiddag få med tre flotte fisker. To veldig fine og en gris. På denne ikke alt for lang ettermiddag tok vi ca 25 kilo med gjedde fordelt på 4 fisk.

Kanter er å blir gullplasser å fiske på, ha alltid det i bakhodet. Og det var det jeg og Eirik gjorde her, fulgte en kant. Det var ikke mange meterne vi hadde fisket for det var kontakt. På droppet, jeg klinte til og fisken satt. 5000gram en helt ok pike tatt på pwshad.

5000gram

Så var det Eirik sin tur på sin favoritt pwshad. Det var hektisk nå. Det var hugg og det var fast fisk.

på sin favoritt pwshad.

Så var det min tur igjen. Denne tok ved ren monotont innsveiving
En fin fisk på 6600gram.

6600gram

Så ymtet jeg frampå at jeg skulle begynne å pakke. Klokka nærmet seg 19:00 så det føltes ok å gi seg. Vi hadde dratt klokken 05:00 så vi hadde våre timer.
Og så på siste kastet, og det er ikke kødd, det skulle bli dagens siste kast :
Det virket som det skulle bli med de to ok fiskene denne dagen og jeg var faktisk veldig fornøyd. Jeg ser pwshadden komme i mot meg på dagens siste kast og jeg har vel igjen et  par, tre sekunder før jeg var klar til å løfte opp shadden, SÅ PLUTSELIG kommer det et jævlig dyr opp mot shadden i 100km i timen. Og vipps så måtte trusa skiftes. Jeg så det var et beist, men ikke hvor stor. men denne satte fart. I en slik situasjon er det klin umulig å gjøre mothugg så jeg satte et par inn under trillingen. Det er helvetes krefter i de, de drar line rett og slett. Fisken var fin den, VELDIG FIN VAR DEN. 117cm og 11550gram.
Min gjedde nummer 30 av 10kg er et faktum. og jeg tror dette var den tredje på PWshadden. Magisk rett og slett. Nå gikk ting utover Eirik, han fikk en real gutteklem.
500-6600-11550 på knapt en times fiske er veldig veldig veldig bra.

11550gr og 117cm tatt på pwshad

Dette var akkurat som i gamle dager. Det var blod, det var kutt, det var diger gjedde, det var jubel og det var gutteklem. Akkurat som før.

Dette ble en flott dag, rett og slett et fiske som gjorde meg godt. Jeg skal være så ærlig å si at trua på mitt eget fiske har svinnet bort etter som turene uten fisk over 4kg bare har blitt flere og flere. Det tærer på selvtilliten og klart det blir en del bemerkninger rundt meg. Helt fortjent 🙂 men kan jeg si at jeg er med i matchen igjen ? hmmm tja, nå er det i hvert fall på gang.

Været var nordavind i 3-4 sek meter. Klart og fint vann, med litt grønnskjær.

En helg som fader ble så mye bedre en forventet.
To av Norges tøffeste arter abbor og gjedde.
To store av Norges tøffeste arter.
To personer som bruker mye tid på sin hobby.
Som til de grader lykkes på samme helg.

11550gr og 117cm
1500gr og 47,5cm

Legger vi til Svilosen sin havabbor så blir det tårevått.
Sportsfiske på sitt beste. God samarbeid, ute med gode venner, bra fiske.
Alle dere unge som sitter hjemme foran en pc eller en ipad eller mobil. 
Kom dere ut å test fiske. 

Må få lov til å takke Thomas og Eirik for en flott dag. Så får jeg håpe at bursdagen sto i stil Thomas. Svilosen konge kar 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here