JA DA det ble en planke (Planke er stor abbor på Mjøsa) og ja det er grantert skrivfeil enne gagen også :-)

Her har vi team Pikewallis denne dagen.

Som dere kan se på bilde av meg så har ungdommen mistet all respekt for de eldre. Det er mobbing fra vi entrer båten til vi går av igjen. Eirik og Thomas i sammen er ingen god kombinasjon.

Erik

Kristin som har blitt helt rå på abborfiske.

Kristin

Tulling 1

Thomas

Tulling 2

Annonse
Eirik (rudolf)

Vi hadde et utrolig abborfiske sist helg som du kan lese om her. Denne søndagen ble ikke noe dårligere, jeg vil gå så langt og si at den ble mye mye bedre. Vi la grunnlaget dagen før ved en ren tilfeldighet. Thomas spotta noen han mente var riktig store abborer på lørdag. Vi var på gjeddefiske denne dagen så vi hadde ikke noe utstyr. Men jeg markerte spotten slik at vi kunne komme tilbake når vi skulle fiske abbor på søndag.  Og så gjort som tenkt vi kjørte ut til punkt 233 på kartet og «ankret» opp med el-motoren.
Der var jeg, Rudolf, Thomas og Kristin som var ute. Fire i båten er helt ok når man fisker abbor.
Vi var ikke helt i mål med riggingen spesielt jeg sleit med en rimelig heftig tommel som var surret inn i gassbind. Man blir litt hemmet. Men til slutt var vi klare. Jeg og Thomas med crank og Rudulft og Kristin med jigg. De første 7-8 minuttene var helt magisk og det var Kristin som virkelig skulle levere.
Fisken gikk i vannlaget og var rimelig på hugget.  920gr, 1500gr, 800gr og 800 gram tok vi på de første 10 minuttene + 5 andre innmeldingsfisker. Dæven vi ble tatt litt på senga og det ble litt kaos i båten.

1500gr og 47,5cm. Tatt på G Bump 9 cm

Fisken til Kristin tok mitt i vannlaget, men hun lot jiggen som var en g bump på 8cm falle ned på bunnen før hun begynte å fiske inn.  Vi skjønte vel ikke helt hvor stor den var før vi fikk veid den.
1500gram og 47,5cm lang en riktig flott planke som det heter i disse trakter. Gunki G bump brown shiner på 8cm var synderen.  Jeg tror jeg ikke har sett en så stor abbor før, den var rett og slett rå.
Det er en rå opplevelse og jeg var utrolig glad for at jeg fikk ta del av denne fangsten.
Det ble nesten god stemning i båten. Det var ikke vanskelig å se hva Kristin følte. Her boblett det all over. 1500 kilo er svært og mange slike lir det ikke tatt i Norge i løpet av et år.


Det tok av rett og slett på  en plass vi fant litt tilfeldig. Det kom kun av hva Thomas spotta dagen før.  Sier litt om hvor stasjoner de kan være.  Vi fisket fra rundt 11:00 til 19:00, vi sto på samme plassen utenom to timer.
26 fisk over innmelding kravet på Pikewallis abbor Challenge. Kun 3 av de var under 500gram.

Her er fiskene vi tok som vi melder inn.

780-610-690-320-700-600-500-440-470-630-600-610-630-760-980-620-730-780-920-1500-800-660-620-800-640-570

Sist helg så fikk vi ingen over 660 gram. På denne turen så var det mange over den vekten.

Det er et utrolig heftig dette abborfiske, spesielt når de jager i vannlaget og er av ok størrelse. Og mye fisken blir tatt på crank: Cran = wobbler, men innen abborfiske liker man å kalle det crank.
Det er helt rått hvordan de kliner til på en crank som man lett jerker hjem.  Vi hadde til og med et heftig fiske på toppwater i en periode. Rett og slett en drømmedag for abborfiske.  På denne fiskemetoden tar de 85% i jerk stoppet og da kliner de til, og  med litt slakk line så er det så du skvetter litt i buksa.

Det er gøy å følge med på vårt nye medlem Eirik, små rapp i kjeften og utrolig flink til å få fisken til å ta. Det lover veldig bra for fremtiden.

Når det gjelder Kristin så har ut uten tvil tatt abborfiske på strak arm. Dette er den tredje abboren over 1 kg på to år og 1,5kg er jo litt over 1kilo også.  Hun liker best at det er fart, kan bli litt småfrustrert over stille perioder. Ikke at hun gir seg men hun står mer på hode nede i betesboksen enn hun står og fisker.

Baits som gir fisk er jo den som ble nevnt sist tur, rapala shadow rap shad deep. I går ble to nye tatt frem, som går i vannfilmen, Megalon gunki og Illex water monitor. Tre herlige baits for abbor.
Når det gjelder jigger så har G bump vist seg frem flere ganger og Kristin og Eirik er storbrukere av denne lille shadden.  Men Ugly og swimshad fra darts er også heta.

g bump
g bump
water monitor

 

Forholdene denne dagen var blikk stille og dritvarmt på østsiden av Mjøsa, kjørte man over mot vestsiden så var det friskt og godt. Vanntempen lå på rundt 20 grader nå all over.
Det som også ble lagt merke til var vannkvaliteten, i visse områder der vi hadde bra fiske sist helg i rimelig grønt algefult vann med masse blomsterstøv, var nå vannet blått. Og det var merkbart mindre fæsk i område.  Virker som det hadde klarnet opp en del.

Utpå kvelden fikk vi være med på et coolt overfalte fiske, det kokte med agnfisk rundt båten og rett under gikk det abbor. De var mange og de var vesentlig mindre enn de vi hadde fått før på dagen. Men topwater er uansett utrolig gøy.

 

gunki-megalon
water-monitor
Rapal Shadow Rap Deep Shad Lure

 

Kristin skjønnhetstips

Og smøre seg inn med blufresh smottie krem gjør Kristin både titt og ofte. En krem som virker over flere dager.
Her kan du se et før og etter bilde.
Det er tydelig hvordan rynkene rett og slett forsvinner. Se spesielt på panne og under øynene. Dette er en magisk krem rett og slett.

Før
Etter

Floker eller rufsete hår, ingen problem. På fisketur har man med seg en børste naturlig nok. En børste med galiafiber eletro fiber som jevner ut håret til det ukjennelige.
Her er det bare å følge bilden serien så ser man effekten. Børsten heter the Magic hairtole.

Før

Dette er jo helt naturlig å ha med på fisketur. BØRSTE 🙂

børste
Etter

 

Bare å ta av seg hatten for Kristin som virkelig har lagt sin elsk på abborfiske og ikke minst leverer varene. Dewt var en utrolig opplevelse å være med på.
Bildene der vi poserer i sammen ser ofte slik ut, jeg med liten abbor, hun med større.

ser ofte slik ut

Poseringsbilder med Thomas er det mer jevnt.

med sønnen sin

Ble også litt smågjedder. Fisk man kjører med hjerte i halsen da men er redd for å miste bete. Vi er ikke plaget mye med gjedde, men visse steder så er det flere av de.

Det ble en flott dag og vi koser oss i lag. Thomas og Eirik er to fina kara.
Litt unge er de og det merkes på flere områder. Her er et eksempel da Eirik fikk festet en crank i skolissa si, da er det godt å ha en voksen 🙂
Så har du Thomas da som løper rundt i båten ut i fra hvor det vaker, om det er fiske på loddet osv osv. . Han skal kaste dit det skjer uansett hvor. Kommer til å krokspenne han neste gang.  heheh

Litt unge

Fiskeglede.

Eirik

Jeg testet en ny stang for anledningen og for ei stang. Man har spesial stenger som fluestenger, isfiske stikker, havfiske stenger, dette er en crank stang rett og slett. Ikke opplevd maken til en mer spisset stang opp i mot bete den er tiltenk.
Kommer mer om denne seinere.

Omen crank
Omen crank
hysj men denne lina 🙁

Vi tar med en titt til på planken.  Og til mannen til Kristin, Anders som plutselig ble så opptatt av min abbor PB så er den ikke over 1 kilo 🙂 hehehe.
For en AABBOORRR.

1500gr og 47,5cm

Takk for at dere tok dere tid til å lese og beklager alle skrive feil som sikkert er i innlegget 🙂 Men det lever jeg godt med.
Takk til mine tre matroser og takk til Kristin for sine skjønnhets tips. Skal ikke se bort i fra at det kan bli en blogg etter hvert der hun deler med seg av sine hemmeligheter innen skjønnhet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here