Fiske binder nye mennesker i sammen. En flott snitt på abboren.

Denne turen er et godt bevis på dette. Her har jeg med meg Mathis en tyskergubbe jeg traff på Villmarksbutikken for noen år tilbake, siden den kvelden har vi holdt kontakten.
Og i dag hadde jeg gleden av å ha med meg Matheus ut, en trettenåring fra Rælingen. Jeg har truffet Matheus før men fisket i sammen har vi aldri gjort. Fiske er litt unikt i så ensende i mine øyne. Det krysses alltid nye stier. Noen blir kortere en andre men mange av de holder nok livet ut. Her kan det være starten på en ny lang sti. Mathis blir man jo ikke kvitt så den stien går nok inn i evigheten, men jeg tror jaggu jeg og Matheus kan få det koselig i sammen. Klart når han blir 18 med egen båt og bil så forsvinner han nok litt med det er jo slik det skal være.

Matheus er svært ivrig når det gjelder fiske og han benytter nesten all fritid til å komme seg ut. Slike karer er verdifulle og skal tas vare på.
Gutten hadde ingen pers å vise til på abbor så på veg oppover satte vi som mål at han skulle bikke 500gram i løpet av høsten, det tok vel 10 minutter så hadde han fisk på 770gram og 720gram.  Og til slutt en på 610 gram.

Nå har vi filmet hele dagen så det vil etter hvert komme en film rundt abborfiske. Tenkte å filme fredag,lørdag og søndag også.

Matheus
Mathis
Meg Erik Walmann

Vi har funnet noen spotter nå der fisken er fin. Samme flekken som Kristin fikk sin på 1500gram. 

Og det ble en knallstart i dag også. Jeg nappet opp kjapt to fine 880 gram og 800 gram.

880gr
800gram

Mathis nappet også opp to  fin en som veide 840gram.

840gram

og denne som nok ligger på 800grams tallet.

ikke veid

Når vi så plusser på disse to fra Matheus på 770gram og 720 gram så var det en knallstart.
Det ble også flere andre som vi ikke veide.
En herlig start der alle tre fikk oppleve å få fine fisker og jeg må jo innrømme at jeg likte veldig godt fiskene til Matheus. Gleden gutten viste sa mer en tusen ord.

770gram
720gram
En meget fornøyd kar.

Vi fikk på jigg og vi fikk på wobblere og Mathis hadde napp på flue.

Etter dette begynte vi å rote litt. Vi skulle levere ei snelle til Kent og det var greit nok, men så skulle vi legge det til rette for fluefiske for Mathis og det ble det ikke noe fres over.

Fluefisker Mathis fikk en på jigg hehehe.
Vi testet litt flere områder uten å lykkes. Så da valgte vi å kjøre fluefiskeren inn igjen hehehe. Han måtte inn da han skulle opp til Trondheim.

fluefisker

Jeg og Matheus foresatte fiskingen og vi dro ut på spotten der vi hadde startet på formiddagen. Og vips Matheus fikk en på 610gram.

konge
610gram

Etter dette begynte det å blåse såpas at vi valgte å gi oss. Litt dumt da det virket som abboren var på G. Men vind og abborfiske er lite forenlig.

C&R

En magisk formiddag, en litt rotete midt periode og en vindfull ettermiddag er vel fasiten på dagen. Det vil komme en film litt utpå som vil gi mer info om hvordan vi hadde det denne dagen.

Takk Mathis og takk Matheus for en flott dag.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here