Et helt vannvittig abborfiske. Og vi slår et slag for Rapala Shadow Rap Shad Deep 9cm

Før jeg begynner på rapporten vil jeg slå et slag for et bete som virkelig ga oss noen heftige opplevelser.
I Norge kaller vi det en wobbler, mens lengre ned i Europa går det nok under navnet jerkbait.
Rapala Shadow Rap Shad Deep 9cm ga oss noen fantastisk opplevelser.

Rapala Shadow Rap Shad Deep 9cm
The Shadow Rap Shad breaks the mold. Fish it finesse in the morning when the big ones are still a little sleepy, then ramp it up all the way to an aggressive action, matching the mood of the fish. The revolutionary new «frosted» colors absorb light and minimize flash, just right for an enhanced absence of aggressiveness.
The Dying Minnow Action of the Shadow Rap® Series compliments Rapala’s already extensive offering of hard baits that have the legendary, original Wounded Minnow Action and the Escaping Minnow Action featured in the Shadow Rap® series. These are the three stages when a baitfish is at its most vulnerable – and most interesting target for a predator. The Dying Minnow Action is simple: on a twitch the lure makes a final dart off to the side, turns back to look at its adversary and with a dying quiver settles to a head down dive to death. Unlike other jerkbaits, the Shadow Rap® kicks almost 180 degrees when twitched and given slack line so it can be fished nearly in place with very little forward travel. This keeps the flickering fade of the Shadow Rap® right in the strike zone for a long time.

På slike wobblere/jerk er det konge og bruke trigger stenger med en relativt stiv tupp og god rygg. Det var utrolig hvordan abbor i mellom 300-600 gram klinte til.
Det er garantert ikke trigger krav, dette kan man fiske også med haspel, men tuppen bør være litt stiv etter som du skaper rørelsen i bete.

Denne dagen hadde jeg inviter med meg Aleksander så har man jo disse to hang a round som alltid vil være med. Så vi var 4 stykk i båten.  Når man fisker abbor på Mjøsa er
det mange fine plasser og det er ikke så enkelt å velge 1. Men vi var alle innstilt på crank fiske denne dagen og da følte vi at fiske fra 2 og ned til 6-7 meter var rette dybden.

Markus
Aleksander
Thomas

Men før vi dro til utvalgt plass måtte vi stoppe på en annen, og det smalt med en gang. hehehehe. Og for å si det enkelt slik foresatte det hele dagen. Selv om vi fikk fisk på den ikke utvalgte plassen valgte vi å dra dit vi hadde planlagt. Et strekke på rundt 600-700 meter, og det skulle vi bli gitt.  Selv om vi tenkte crank så valgte f.eks Aleksander å fiske med jiggskalle og dextershad. Og det tok helt av. Det var bøyde stenger flere ganger i minuttet. Thomas og Aleksander var rett og slett glødhete. Med en og markus på plass nummer tre.  For min del så hadde jeg ikke et eneste bet. Tre menn drar fisk, den fjerde fikk ikke. hmmmm. Man kan bli fucka i hode av slikt. Det var vel slik i hvert fall en time. De andre hadde fisk og hugg. Hamburgerne vi hadde veddet om så jeg bare forsvinne. Reglene var så enkle som så. Dem med minst abbor måtte spandere på den med størst abbor og det var vekt som gjaldt.  Alle lå vel over 500gram før jeg idet hele tatt hadde litt små nyp på en uglyshad.

Men så jaggu skal jeg ikke få en jeg også, kanskje den «peneste» så langt. Flotte farger og knallfin kondisjon.
Område vi fisket over er fylt med stein. Ikke noe annet en stein er det å spotte på bunnen.
Men for et fiske. Sikten var ikke helt 100 med blomsterstøv og alger så var sikten noe redusert. Noe jeg ser på som en fordel. Fisken blir ikke så forsiktig.
Det testes stenger over en lav sko og dette med bass landing som ungutta liker å kalle det går som en drøm. Abbor på opp til 660 gram vippes bare opp i båten.  Det er rett og slett og stemning i båten. Og Aleksander han hadde blitt lutt stum av det hele.
Selv om fisken ikke er større en 660gram så var dette utrolig gøy. Men real fart i  Rapala Shadow Rap Shad Deep 9cm så er det rimelig bråstopp når fisk på denne størrelsen går på. Vi fisket på samme dybde og samme strekning hele tiden. Vi driftet bare sakte langs land. Klart til tider var det noen minutter det ikke hugg, men så plutselig var det fart igjen. Og slik gikk det hele dagen.

Ei fin fin gjedde ble det på Markus. Selv om det ikke var arten for dagen så er det informativ. Gjedda var nesten på 6kilo den.

 

Det var mye slik agnfisk som surra rundt oss. Og til tider hadde måka stupe konkurransen.
Herlig å se på og da vet man jo at abboren ikke er langt unna.

430gr

Vi nappet opp 80-90 abborer denne dagen. og vi hadde vel like mange hugg, for å være ærlig så er jeg ikke sikker på det siste men følelsen av at det skjedde noe hele tiden var sterk.

 

550gr

430gr

Dagen største som gå meg et godt måltid på vegen hjem.

660gr

En jævlig bra kombo. Litt 13fishing. Litt rapala. Litt Daiwa.

Illex

Red Ghost er en farge å se opp for. Virker som den tirrer abboren litt ekstra.

Gunki

Og så er det motoroil. På gjedde og abbor så virker det som den må være med altså.

flatnose

En rå tur. Vi koste oss alle sammen. Og crank fiske etter abbor det frister til gjentagelse.
Rett og slett rått. Snitt størrelsen synes jeg er meget bra, men og det er et men. På så mye fisk så skulle det ha vært et par over 1kilo synes nå da jeg.  Men det er vel kanskje slik at de går mer alene og blander seg ikke inn i slike masser med fisk fra 300 og opp til 660 gram. Så man må nok vekk fra slike områder. Tåle mindre fisk, men kanskje større.
Men til folket der ute test crank etter abbor, det er rått rett og slett.
Test Rapala Shadow Rap Shad Deep 9cm denne dagen var den alene på toppen.
Takk for turen alle sammen og det var trivelig å se hvordan Aleksander koste seg.
Han er rimelig ny på abborfiske og det var stas at han fikk ta del av denne turen.
Været = solbrent så inne i helvete 🙂

SKITT-FISKE ALLE SAMMEN DER UTE.

GLEM IKKE ABBORKONKEN PÅ SIDEN VÅR.
MELD INN FISK OVER 300GRAM.

Abborkonkurransen 2018

 

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here