En hel uke med havfiske

Det er en årlig tradisjon for oss i familien Olsen å dra til Lofoten, og da øya skrova. Her har du mange forskjellige fiskemuligheter, både dypt og grunt. Det er en god bestand av torsk og sei. Det blir også tatt en kveite eller to i ny og ne.  De tre første dagene var fisket rett og slett dårlig. lite aktivitet. grunnen til dette var sannsynligvis været. når vi kom til øya var det 7 grader og regn. men etter noen dager kom sola og varmen. og dagen etter kom det mengder med små sei inn til øya. nå var det stor sannsynlighet for at torsken følgte etter. seien var ikke stor men herregud å mye det var.

der det var 20 meter eller grunnere så vi torsken. torsken lå ca. 1 meter under seien. og plutselig noen ganger kom den i en svimlende fart oppover mot overflaten for å ta seien. dette hadde jeg aldri sett før. jeg fikk katet ut med ei litt lettere havfiskestang der jeg satte på en sei imitasjon. det ville torsken ta, ble vel 8-9 stk. men ikke noe størrelse. de lå på rund 7 kg. jeg prøvde meg på storseien litt lengre ut på havet, de beit ganske bra. gjennomsnittsvekta lå på 3 kg. men litt seinere den kvelden tok jeg en litt bedre fisk.

7600 gram

de fleste fiskene jeg fikk tok på Westin crazy daizy.

300gram med tail
400gram med paddle

disse to har funket veldig bra etter stor torsk. men i år leverte de ikke. men det var nok ikke jiggene sine feil. i år var det rett og slett skuffende. fikk ikke helt sommerfølelsen i år heler. det var mye vind, lite sol og det ble aldri varmere enn 16 grader. ifjor var fisket bra, da tok både jeg og faren min en god del fisk over 14 kg. men da var det varmere og mye mer sol. kanskje det kan være grunnen, ikke vet jeg.

vi fikk se en god del med niser i år, nesten hver dag. ifjor så vi de kun 1 gang. så her var det også en forandring.

det var nok mye nise i år på grunn av den store mengden med sei.

dagen før vi dro endret stemninga seg litt. jeg fikk opp to fine lyr. lyr har jeg aldri fått i Lofoten, så det var en litt spesiell følelse da jeg tok opp to stk på over 7 kg. jeg hadde ingen kunnskap om lyren og jeg visste ikke om 7 kg var mye for en sånn fisk. etter litt research på nettet fant jeg ut at de var begge veldig store til å være lyr. første fisken tok etter 5 min med jigging.

8400gram

etter litt fisking på en annen plass dro jeg tilbake til der jeg fikk den første lyren. og på droppet fikk jeg en til, det var en stor fisk det og. de ba opp til en god fight også, så det var artig.

8400gram og 7600gram

det var en litt annerledes tur i år men det kan jeg ikke gjøre noe med. kom opp noen ok fisker med ikke av det jeg ønsket. vi ses igjen neste år. da håper jeg på litt bedre fiske!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here