Den store sjøen ga et bra antall, men fikk vi de over 1kg ?

Endelig skulle man få være med på vannet med de store abborene. Alexander hadde invitert meg og Kristin på et dags abborfiske. En hyggelig gest av Alexander.
Storsjøen huser mye fin abbor man de skal være lokalkjent for å veta hvor du bør legge tid. Alexander var vår kjentmann og har hatt helt ok fisk der på tidligere turer i år.

Nå var ikke turens første all verden men det var en abbor og det var jo et godt tegn.

Vi fisket veldig grunt i starten så vi prøve både små gruntgående wooblere og watermonitor fra Illex. Et lite herlig jerkbait som går både over og under vann.

oioioiioioi Alexander trodde han hadde fått grom abboren, men nei da en fin vederbuk var det som hadde latt seg friste.

Aleksander fikk litt fisks mens jeg og Kristin kom ikke så godt i gang. Men i ei lita vik så skulle vi få skikkelig action, dessverre så var ikke fisken noe stor. Jeg fikk 6 fisk på 6 kast, de var på G de små rakkerne.
Daiwa Prorex Crankbait DR 80 var utrolig effektiv og en herlig crank og fiske med.

Aleksander kjørte med dextershad. Og det er en shad flere bør ta en titt på. Dagen etter var vi i et annet vann og den leverte som fy der også.

Det er alltid gøy med en ny sjø og når det er vakkert så blir det ekstra stas. Jeg har utallige turer med morfar i dette område. På høsten var vi ute å pilka fra båt.
Så det var som å tråkke litt i gamle dager.

Det var mye fisk men vi må alle være enige i at de var litt små. Tror nok vi all hadde forventinger litt utover denne størrelsen. Men vi hadde det fint i varmen.

Svartzonker abu ble testet for første gang. Og den leverte den. Tøff sak som dropper relativt kjøpt med tail bevegelse hele tiden.

Kristin var het og hun elsker abborfiske. Og hun begynner å få dreisen på det. Men vi har en utfordring eller det er vel……. men hun sitter så ofte fast. Fast fast fast. Men men er det ikke verre en som så, så bør man vel klare å leve med det.

Denne Aleksander er relaitivt ny på abborfiske men nå er det kjørt og utstyr blir kjøpt inn.
Han er også litt ny med trigger på abborfiske, samme som meg. Så vi satt mye slik i løpet av dagen.

Historien rundt denne papptallerkenen sparer vi til et lystig lag.  Den ei visse person som ville blitt satt i et litt dårlig lys.

En gjedda tar smått har man jo alltid vist, men finesse gummi var litt nytt.

 

Renz-Stein sine abborjigger skal vi komme litt tilbake til i en seinere rapport. De leverer og de går utrolig fint i vannet.

En fin abbor som man ser kan bli riktig så stor.

Vi fikk oppleve masse agnfisk i overflata og det var uten tvil abbor rundt disse. Jeg tror nok måkene var litt forbanna på oss for de turte ikke å nærme seg, da vi fikk øye på agnfisken før måkene. Man hører jo alltid at man må se på måkene i dette vannet og klart med slike stimer agnfisk så skjønner jeg at måkene og abboren går hånd i hånd.

Dagens største fisk Aleksander. Mener den var rundt 500gram. En fin fisk.

Jeg hadde gleden av å teste et par 13fishing stenger denne dagen og hadde jeg hatt smili så hadde det blitt noen hjerter. Men dette får vi komme tilbake til.

En fin fin tur med knallvær og solbrenthet. Vi fisket både grunt og dypt og fikk jo fisk.
Kunne det bli 15-18 abbor da og en 4-5 gjedder. Vi fikk på crank vi fikk på jigg og vi fikk gjedde på dropshot. Vi fikk fisken ned til  5 meter og opp til rundt en halvmeter.
Litt synd at vi ikke fikk noen av de store som går i vannet, men jeg tror vi så en del av de uten at de ville ta. Det man også har sett er jo utrolige områder for gjeddefiske.
Med flomvannstand så er det jo et eldorado i visse områder. Kommer nok tilbake skal du se 🙂
Takker Aleksander for en flott tur. Dette var på lørdag. Søndag var det min tur til å invitere ut på abborfiske. Vi fikk vel 80-90 abborer på søndag. Mer om det kommer i neste rapport.

Her kan dere høre litt rundt stengene

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here