Den årlige laksefisketuren til den idylliske elva i Møre og Romsdal

I løpet av den uka som har vært nå så har jeg vært på laksefiske sammen med en fast gjeng. Dette er en tur som vi pleier å dra på sammen en gang i året, og det har vi gjort i mange år nå. Som vanlig så gikk turen til den samme idylliske lakseelva i Møre og Romsdal. I år så var forholdene preget av veldig lav vannstand og en del skiftende vær. Vi opplevde både solskinn, overskyet vær og enkelte små regnskurer. Nå sies det jo at værskifte pleier å være bra fiskevær, og det kunne vi bekrefte. I løpet av de dagene som vi var der, landet vi til sammen 15 laks. Blant annet så var det en av de andre som fikk sin første laks på hele 9 kg! Jeg derimot fikk tre av de femten laksene som ble tatt.

Den største som jeg tok veide 4,7 kg. De to andre veide 4 og 1,5 kg.

De to største valgte jeg å ta til mat, mens den minste ble sluppet tilbake igjen. Den på 4 kg fikk jeg den første kvelden på en flue som heter Red Frances. De to andre fikk jeg to dager senere med kun en times mellomrom. De tok på en flue som heter Sunray Shadow. I løpet av turen prøvde alle forskjellige fluer, men vi kunne konstatere at det var Ally´s Shrimp, Red Frances og Sunray Shadow som fungerte best.

Årets tur til denne vakre elva hadde vært fantastisk, og vi går og gleder oss allerede til neste års tur.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here