Sommerens første makrellfisketur

I løpet av helga fikk jeg anledning til å dra på litt makrellfiske. Dette her skulle også bli den første turen i 2018 hvor makrellen var i fokus. Jeg var på hyttetur i Vestfold sammen med noen andre og på søndagen bestemte vi oss for å dra ut og fiske litt. Siden vi også hadde tilgang på båt, valgte vi da å benytte oss av den muligheten. I dag valgte vi å dorge med noen sildesluker. Sola skinte ifra skyfri himmel denne dagen, og vi koste oss i det fine været der vi drev og tøffet rundt på sjøen på jakt etter makrellen. I løpet av dagen landet vi fire fine makreller. Tre av dem anslo vi til å veie rundt 3-400 gram. Vekta på den største derimot mener jeg var ganske tett opptil 700 gram, og det vil jeg si er ganske bra til å være makrell.

Alle makrellene ble tatt livet av, fordi de skulle vi ha til middag dagen etter. Etter at vi hadde kommet til land igjen, var det bare å begynne og sløye fisk.

Deretter dro vi opp på hytta for å pakke, fordi vi skulle dra hjem. Dagen etter ble makrellene stekt i panna, og de ble servert sammen med agurksalat og kokte gulrøtter. Maten smakte helt himmelsk. Fisketuren hadde vært fantastisk fin, og vi så fram til flere makrellfisketurer senere denne sommeren.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here