Lørdag kveld var det klart for nok en tur på Mjøsa. Turen var satt av til trolling med laue etter ørret.

Lørdag kveld var det klart for nok en tur på Mjøsa. Turen var satt av til trolling med laue etter ørret.

DCIM100GOPRO

Mer vel på tide å vise hva all den agnfisken blir brukt til.

Stengene ble satt i vannet litt over klokken syv, alle fire rigget i anchovy special skaller. Valget falt på to blå og to perlemor skaller lakket med negllakk, 20 gram bly på de ytterste stengene 30 gram bly på de to innerste.

DCIM100GOPRO

Begynte å kjøre forholdsvis dypt, noe som ikke ga noe som helst til å begynne med. Men når vi kom til en kant som går fra 40 meter og opp til 14-15 meter så gikk det på fisk med det samme. Til og med dobbelthugg blir det på denne kanten. Begge ble borte ved båten etter århundrets dårligste håving. Den ene var en tass rett under 50 cm, den andre en fisk på rundt 60 cm.

Valgte å ta noen runder i det samme området, siden det tydeligvis holdt litt fisk. Det gikk ikke lenge før vi igjen hadde fisk, denne tok på litt dypere vann. En fin ørret på ca 52 cm.

Etter et par runder med kun noen napp, så var vi igjen på fisk. Dagens andre dobbelt hugg. Denne gangen er det en fisk litt over 50cm og en på 63cm. For å slippe kaos i håven løfter jeg den minste rett i gildekassa jeg har stående full av vann.

Med 18-20 grader i vannet så er det greit at de får igjen pusten før de går ut igjen. Forøvrig fungerer dette bedre enn å la de ligge i håven, de er mye kvikkere etter en tur i kassa.

Etter mørkets frembrudd så døde fisket helt ut, eller det vil si det var bitemerker i flere av lauene. Men de hadde ikke gått «all in» for å si det sånn.

Det ble en liten tass av en ørret, men den tror jeg knapt var dobbelt så stor som laua. Grådige er de..

Se gjerne videoen fra turen:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here