Fiske i våler. De gjør en fantastisk jobb !!

Jeg har i noen år fulgt med på denne facebooksiden. Fiske i Våler For en jobb som legges den i dette område for sportsfiske. De må være Norges mestere i dugnadsjobbing.
En fantastisk gjeng med ildsjeler. Jeg oppfordrer folk til å like side og følge med. Ikke minst all tiden de bruker vår og høst til kultiveringsarbeid. Klart du skal følge med ellers også for her oppdateres det ofte med flotte bilder og tekster.
Vi kommer til å følge opp Fiske i Våler for det er ikke bare fettfinne fisk i område 😉

12.06.2018
Det tas stadig fin fisk øst på skogen i Våler. Bettet har nok vært litt tregt før regnet kom. Nå skal det være duket for nydelig sommerfiske og store klekkinger av fluer og maur.

Ken-robin Johannessen

11.06.2018

Har nettopp fått analyserapport av Bengt Epperlein(kalk/sverige) ifra målestasjonen i Halåa på Svensk side. I mai19 var pH 5.31 og det er ikke så galt. Nå er dette med pH avhengig av vassføringen så vi får følge med på utviklingen. Vi har ikke alle tallene ennå fra mai, men ser at Calsiuminnholdet mekv/L har økt fra 0.0,0303 22.mai 2017 før kaling til 0.05761 03.oktober 2017 etter kalking. Magnesium(Mg) har økt med nesten 300% på samme tid. Tatt i betraktning at vassføringen var stor i Halåa i oktober 17 så ser dette rimelig greit ut så langt. Vi skal avgårde å gjøre egne målinger i sommer, bare det blir litt mer vann i bekkene. Akkurat nå er det ihvertfall lettere å være fisk i dette vassdraget og snart blir det ennå bedre

Halåa

09.06.2018
Gjerdtjernet i går viste seg frem med et av de villeste showene vi har sett. Det var superklekking av alt som flyger og vakene var tett som hagel. Tjernet buldret…. Kjempe moro og noen ørreter fikk seg en tur på land før de ble sluppet tilbake. Filmet deler av seansen, men videoen ligger på siden da jeg filmet med telefonen den retningen. Noen som vet hvordan man får jumpet retningen tilbake 90 grader

Gjerdtjern

07.06.2018
Nå har de aller fleste småbekker stoppet opp herover. Der det ikke finnes reserver i overkant, er snart håpet ute for den fisken som står i disse bekkene. Slik er naturen, men det er så tragisk å se på. Vi var avgårde i går og åpnet opp for mer i 2 viktige bekker hos oss. Takk og pris har vi disse demningene som holder igjen vannet til tørre perioder av året.

(illustrasjonsfoto fra 2013)

Besøk også siden til Våler jakt og fiskeforening 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here