Årets første rene abbor satsing, for en dag!

Markus og jeg hadde begge fri torsdag, så vi avtalte og ta en abbor tur. Vi pakket og fylte bil i 7 tida og reiste oppover. Underveis pratet vi litt om hva vi trodde vi ville møte av fiske der vi skulle.  Vi begge håpet på grunt fiske med f.eks. Rapala sin Shadow Rap shad deep, jagende fisk over grunne topper. Det vi trodde vi skulle finne, var fisk på bunn fra rundt 10m og nedover, men etter litt leting etter vi kom frem, viste det seg og være helt feil. En og annen fisk fant vi midt i vannlaget, men abbor stimene stod på grunntoppene! På med en Shadow Rap shad deep og det smalt på andre kastet! Her stod vi ankret på samme plassen +- 15-20 meter hit og dit, i ca to timer og det smalt jevnt og trutt hele tiden. Ingen kjempe store fisker, men topp fisker på 500, 520, 560, og foreløpig topp fisk på 580 på Markus.

 

Livenett fra Illex blei godt brukt i løpet av dagen.

Etterhvert begynte det og blåse opp litt, lavtrykk seig inn og fisket døde fullstendig. Vi prøvde en ny plass, her en stein grunne opp mot land. Jeg rigget om ei stang, mens Markus fisket litt, han hadde noen kontakter og en som blei med til båtripa. Verre var ikke jeg enn at jeg tok et kast med ei annen stang, fisken tok i droppet, og blei med opp i båten, så kunne jeg rigge om litt til 🙂 480gram på Shadteez bassorange.

Det blei med den fisken der, så vi reiste for og prøve litt dypere, 8-12 meter. Det leverte dagens, tatt på dropshot.

Vi svingte en tur innom grunntoppen før vi ga oss, noen små pet, men ingen som tok skikkelig. Det blåste opp ganske brukbart så vi ga oss i fire-fem tida, en bra tur blei det med drøyt 30 abbor i båten. Jeg testet også to stenger denne turen, begge fra Favorite.

Favorite Blue Bird – 192cm, 3-12 gram – Dropshot

Dette er ei lita stang, myk, men du finner en rygg der som kommer til god hjelp, overraskende bra til og være ei så myk stang. Jeg var litt skeptisk til at den var så kort, men det var ikke noe problem under fisket. Jeg rigga denne med ei Ultegra 1000 fra Shimano og koste meg med og fiske med dette!

 

Favorite Varita – 7″, 9-28 gram – Jerk

Her har vi ei multistang som egnet seg fint til jerk fiske med Shadow Rap shad deep, løftet lett fisk på 500 gram ++ uten problem. Den har en aksjon jeg likte godt, og for ikke og snakke om stangringene! Absolutt ei stang som kan havne i mitt utvalg. Jeg toppet denne med en Simano Caenan.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here