Forleksfiske i delta. Vi var nok heldige med forholdene.

Ser man ut i dag så renner vannet rett inn i Fautøya og ikke bare inn i åpningen. Når vi var der var det kjempe fine forhold. God sikt og bra temperatur. Thomas var den første som fikk fisk, den tok en dexter jerk. En herlig jerk som er «liten» lett å jerke og den leverer. Det var en ren og fin hanngjedde som da ikke har vært med på noen lek ennå. Er ikke bare hunnen som får synlige endringer etter lek. Hannen har ofte små bite merker og flekker etter småkranglingen.

Det er noe magisk med å fiske slik på hjemmebanen som jeg vil tørre å kalle det. Jo da fisket er trøkt men det er man klar over så det gjør liksom ikke noen. Fiskeørna var plass og et par fluefiskere.
Det er en egen stemming.

Annonse

Thomas er litt rastløs og litt utålmodig og har en tendens til å falle ned i telefonen hvis det ikke er noe fart. Men Markus er rake motsatt. han står og nøtar uansett.  Og slike ting gir ofte
uttelling under trøge dager.
Uten for vikene var det vanskelige forhold. Mye strøm, strøm på plasser det aldri er flom uten om når det kommer mye vann. Men det skaper også bakevjer og nye fiskeplasser. Under slike forhold kan man finne en del fisk på små områder.

Markus fant et sliket hull og kastet et spinnerbait i det. Jeg vet ikke hvor mange sveiv han tok før det smalt. Vi var over vårt snipe nivå nå og en smellfeit gjedde kom opp i håven.
5100gram.

En fin fisk som sto klint inn til en kant i en liten lomme. Godt sett av Markus.

Her har vi synderen. Spinnerbait i fargen gull skjeer med lille gummistrimler

denne hadde nok akkurat spist, den var skikkelig stinn.

Vann i mot Svelle

Vannet i glomma.

Thomas nappa opp en til denne dagen. Litt rart at det finnes så små fisker på denne tiden. De som ble født i fjor bør ikke de være større nå ??

Pål Sindre Svae kan de være så små nå ?

Og gutten har svart han.

Fra «Moseby 2011»

«Gjeddene i Øyeren var gjennomsnittlig 18,5 cm (14-26 cm) ved første år og 42,5 cm (31-51 cm) tredje leveår. Ved sju års alder var hunnene (67,7 cm) gjennomsnittlig 5 cm lengre enn hannene (62,7 cm).»

Det var lek i vika, ikke mye men litt så vi. Og det ble tatt en riktig fin fisk av fluegutta.

Som skrevet tidligere så er fautøya nå bare en del av Glomma. Og vannet stiger. Ikke så mye de siste dagene, men det dramatisk både i Gudbrandsdalslågen og Glomma høyere opp i landet og begge de to slår seg sammen ved Vormsund. Dette kan bli skikkelig skit.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here