Beason Pike Open Vänern! 1. Dag.

11. til 13. mai var flere fra Team pikewallis deltagere i Beason Pike Open på Vänern. Vi hadde også med Thomas Molander Hansen (fisket med Raymond) og JanO fra fisheco som jeg og Kristin Roos Aas var med. Så hadde vi Thomas Roos Aas og Markus Taaje.

Thomas og Markus
Raymond og Thomas
Kristin og JanO

Stedet var  Mellerud og vi hadde http://www.sunnanahamn.se/sv/ som utgangspunkt for konkurransen.

Et fantastisk sted med sjøboder helt ned til bryggekanten der du kunne ha båten din.
Her lå alt til rette for en flott konkurranse.

Her kan dere se en film fra området

Annonse

Mannen bak det hele var Jocke JB Lures Blom som han kaller seg på facebook. En meget trivelig gubbe som hadde steinkontroll på det meste.

 

Staren på dag 1.

Her var det mange kjente fjes, mange dyktige gjeddefiskere. Det var ingen tvil om at dette kom til og bli en tøff konkurranse og hevde seg i.

Da var det bare å søke etter fisk og JanO hadde med seg noen brennheta områden som skulle vise seg og ha blitt slukket.

Det er noe eget å fiske på Vänern, du må gå inn i en boble og tenke at du er på en liten sjø med masse herlig struktur. For begynner du å se rundt deg og fokuserer på område du fisker i så kan du gå på en mental smell. Jo da, det er frittstående grunner, så under vann er det masse struktur, men over er det rimelig monotont.

JanO hadde steinkontroll på områdene vi fisket i. Ekkoloddet gir utrolig mye informasjon.
Det eneste den ikke gjør er vel å fange fisken. Vi leita og leita og fisket av frittstående grunner. Mange frittstående grunner, men noen fisk fant vi dessverre ikke.

JanO ligger bak nettsiden Fisheco og har gjort en utrolig jobb for å samle sportfisker Sverige under sin nettside. En nettside som har blitt utrolig populær. Livesendinger,konkurranser, magasinet og masse herlige artikler har han klart å skape en plattform som mange mange har gleden av å følge. Får å få til noe slik så må man være en grymt bra kille og det er akkurat det JanO er. En veldig likaneskar.

Han fikk også gleden av å få vår første fisk i båten. En som gikk rett over minstemålet som var satt til 70cm. Mener å huske et denne var 71 eller 73cm . Grunnen til at jeg må huske er at denne og vår neste fisk ikke ble godkjent inn i konkurransen, da vi glemte å legge ved dagspasset vi hadde fått utdelt.


Denne på 93cm ble også diskvalifisert fra konkurransen. Vi hadde rett og slett glemt at kortet måtte legges ved. Nå fikk vi jo tilbakemelding på at vi hadde glemt kortet, men disse to gjeddene tok rimelig kjapt etter hverandre så de ble som sagt ikke med. Nå fisket vi grunt. Veldig grunt. Helt utrolig råe områder. Med skjær som lå både over og rett under vann, men «dype» laguner rundt. Og det var oppe på disse skjærene som lå rett under vann som huset fisk.

Vi fikk en lite besøk av gutta i beaston pike båten, konkurranse ledelsen og dette var grabbar man ikke tullet med. Da ble det bank hehehehe.

Konkurranse ledelsen.

Kristin skulle levere vår første fisk inn på lista på lovlig vis. 79cm, en hannfisk som hadde fått litt juling under leken. Herlig rett og slett. Da hadde vi alle tre fått hver vår fisk, og vi hadde klart å få inn en på lista. Endelig var vi i gang. Vi lå nå på nest siste, de som lå sist hadde havarert motor.

Nå ble vår nedjustert til 78cm med det lever vi med.
Her ser dere hvordan det hadde gått etter dag 1. Ser man i toppen så er det noen som virkelig vet hvordan og hvor man skulle fiske i dette område. Helt rått rett og slett.
Vi hadde team tracker/pikewallis på en 9. plass og vi hadde våre jr. inne på en 18. plass.
Men vi lå da kun foran den havarerte båten. Ja da. Hadde vi fått med alle tre så hadde vi hatt. 71+93+78 = 242 og ligget på en 19. plass 🙂 Vi hadde uansett vært det dårligste teamet i pikewallis gruppa. Synes det var gøy å se at våre jr. fisket så bra. De fant også fisk grunt og var flinke til å stå og knu.

Etter endt konkurranse var det litt hvile før det var felles middag på en koselig restaurant på området. Og det var kos uten for bua etter middagen.

 

Det ble ikke alt for seine kvelden. Etter å ha fisket fra 09:00 til klokken 19:00 for så å gå på middag kl 21:00 var alle rimelig slitne.
Det hadde vært en utrolig flott og frustrerende dag. Mye rot fra vår side spesielt dette med å glemme dagspasset på bilder. Men uansett vi var ikke vasse nok til å hevde oss. Mye av fisken hadde blitt tatt i områder som vi også hadde fått fisk. Grunt med skjær rett under overflaten.

Vl la oss denne kvelden i håp om i kunne endre på det relativt beskjeden resultatet under dag 2. JanO hadde fått nye glødhete tips.  Hvordan det gikk kommer i neste rapport.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here