UTEN BØNNA STOPPER SPORTSFISKE NORGE. (GRISVARNING X2, og nei DET ER IKKE APRILSNAR)

Selv om det er fristende og hoppe rett til dag 2 så er det faktisk veldig matnyttig å skrive litt om dagen 1 også. For det sier mye om hvordan fiske er på denne tiden av året.

Vi får hedre bønna først som har gjort disse to fiskedagene mulig. Uten traktor stopper sportsfiske i fra båt. I hvert fall så tidlig på året. Hadde vi ikke kunne dra nytte av en av de mange traktorene  fra storgården Myra, hadde ikke disse to turene med båt vært mulig.
Men med masseiferguson , masse krefter og storehjul fikk vi jaggu båten uti.

Dag1. Det var meg, Kristin, Thomas  og Markus som skulle ut å teste gjedda. På denne tiden så vet man at man kan treffe på noen skikkelige beist, fete fine damer, men man vet også at det kan være så inne i hampen trøkt. Uansett stemningen var rett og slett veldig bra når vi tøffet ut og nedover i Glomma. Årets andre båttur var en realitet.

D

Jeg satt i mine egne tanker å tittet nedover mot område vi skulle fiske. Tankene er mange og håpet er stort. Tenk om vi kunne komme i kontakt med de fete damene. Jeg liker  å tro at jeg  vet de finnes der nede, så er det bare å få de til å ta. Og det er jo her hele spenningen rundt sportsfiske uansett art, skal vi lykkes i dag. Nå skal det sies at jeg følte  allerede at vi  hadde lykkes bare ved å få ut båten, resten nå ville bli bonus.

Annonse

Thomas vet jeg ikke hva tenkte på, det vet han vel knapt selv. Tankene svirrer så fort rundt en slik dag, så det er ikke godt å få tak på de.

Det var Kristin som skulle få turens første fisk, og lengre fra en feit dame er det vel ikke mulig å komme, men det går vel 25/200 slike for hver store dame som kommer opp. Selv om fisken ikke var stor så er den ekstremt viktig. En slik fisk skaper trua. Og uten trua så er det vanskelig å få til noe under slike forhold.  Fisken tok en wingman handmade fra Eastfield.

Og det skulle vise seg at Kristin med sin wingman også skulle få dagens andre fisk. En liten stutttjukk sak. Hadde denne vært 120 cm ja da hadde vi sett feit dame. Nå ble den bare stuttt og jukk. Vi andre hadde ikke fått noe så langt, mens Kristin med trua, nå hadde fått to. Det er så utrolig viktig å få den første da vet man hvordan, så at hun også fikk nummer to er ikke noe stor overraskelse

Markus (i blått) han hadde vel  4-5-10-15 hugg. Hadde vi hatt NM i hugg så hadde ingen slått denne karen. Han er helt ram til å få fisken til å ta men aldri få den opp. Jeg vet ikke hva dette kommer av så jeg får ikke hjulpet han med problemet.

Etter dagen 1. så sitter man igjen med en litt blanda følelse. Jeg og Thomas var vel ikke borti fisk, Markus hadde sine hugg og Kristin hadde fått de fiskene som vi hadde fått opp i båten. Dette er ikke noen stor overraskelse egentlig, dette er rett og slett fiske når det er 1,2 grader i vannet. Det er «mye» smått som er mye mer aktive en de store fete damene. Disse to tok faktisk i vannlaget. Nå begynner vi alltid å fiske på bunnen så det er fult mulig de sto der, men de valgte å følge opp og ta i vannlaget.

Dag2.

Selv om det var trøkt dagen før valgt vi å kjøre samme opplegget. Vi skulle fiske av de samme plassene, og på denne tiden er ikke det mange. For, og jeg har skrevet om det mange ganger før (sikkert til det kjedsommelige) huggperiodene er ofte veldig korte og intense og da kan man ikke holde på å kjøre rundt. Er man i områder der man tror det går stor fisk, så bli der, bli der gjerne hele dagen.

I dag hadde vi gjort et bytte. Markus hadde blitt stemt ut og hadde timeout i sammen med storbonden.
I dag var det jeg, Kristin, Thomas og etter hvert fikk vi besøk av Fredrick. Det er lenge siden jeg og Fredrick har vært å fisket i samme båt så det var riktig så trivelig å få dette besøket. Og får å si det med en gang, han vil aldri bli stemt ut, han skal få plass når han vil.

I dag igjen, var det Kristin som skulle få den første fisken. Tilfeldig ? Eller har hun rett og slett oppretthold trua fra i går. Jeg velger å tru det siste. Hun vet hvordan hun fikk sine to dagen før og har fortsatt å fiske på samme måte. Og med samme bete.

Ikke av de helt små, dette var en ok fisk. Og igjen så var det Wingman Easfield handmade som gjald. Fargen er Kamikaze Kiwi

Ja ja fru Bondekone velkommen i klubben.

Etter at vi hadde vært tre i båten var det på tide å hente Fredrick, og nå skulle ting begynne å skje. Snakk om å dra Mojo i båten. Klokka var vel nå 13:15.

Det var ikke mange kastene Thomas fikk tatt på plassen vi valgte etter å ha hentet Fredrick for det smalt til.
Men en ting først. Jeg vil fortelle hva Thomas fisket med.
Stanga var en :
Renzstein Beastly Haspel 8,6″, 40-140 gram

Renzstein Beastly Haspel 8,6″, 40-140 gram

Og bete var en :
Renzstein beastly tail 23 cm i en comstum glomma farge. 

renz-tail

 

Jeg skvatt når jeg ser hvilket utras denne fisken gir, jeg tenker ikke over at Thomas kjører haspel. Jeg var sikker på at nå hadde han fått på faden på kroken. Det er rett og slett noe av det  verste jeg har sett innen gjeddefiske. Nå pleier ikke fisken i 1,5 grads vann å kjempe så fælt men denne var det fart i. Men jeg synes Thomas hadde god kontroll og kjørte fisken fint. Det var først etter at fisken lå i hoven jeg  skjønte han hadde land den med ei haspelstang. Det vil jeg si var et greit bevis, stange til Renz jobber for deg når det gjelder.

11200gr og 119cm lang. Det er bare å dra av seg buksa, ta av seg hatten, brette opp ærma og legge seg så flat, så flat som man kan med min mage og gratulere. Dette var en rå fisk.
Hvis man skulle «klage» på noe så var det kondisjonen, men for all del, det driter man i rett og slett. NY PB på gutten, som nå har to over 10. En i fjor og en i dag 🙂 Men hadde denne gjedda hatt  den kondisjonen til den gjedde som kommer litt lengre ned i rapporten hadde vi bikke 13-14 kilo, hvis ikke mer. THOMAS ET STORT STORT GRATTIS FRA MEG TIL DEG. JEG DIGGER DISSE 10+ KLEMMENE FRA DEG, i dag ble det faktisk to 🙂

Det rare er når Thomas blir litt stressa og ivrig så kommer nasablodet, det slår aldri feil hehehehe. (se nese)

Jeg må være så ærlig å si at slike fisker varmer mitt hjerte. Jeg vet hvor mye tid Thomas bruker på dette med fiske i sammen med jakt. Og da blir det så veldig fortjent. Men :
Han har å takke Renz for denne fisken, han har å takke Fredrick som fylte båten med Mojo, han har å takk sin mor, som pusser nasan hans når den begynner å blø, og han har å takke meg for og guiding. GRATTIISSSS

For Kristin så var det nå rett får hu bikka under. Gjedda hun hadde fått tidligere på dagen  hadde kutta opp tre-fire fingre og nå hadde ha knapt noe blod igjen. Det var blod over alt i båten.

Krigssone.

Så var det jaggu min tur. Og nå skulle det skje mye på en liten halvtime.

En helt ok gjedde som tok en liten tail jeg har fått fra Hansi Wandel. En helt hvit veldig liten tail.

Så, rett etter PÅ fikk jeg en til på samme bete. Denne var litt mindre.

Så roper hu som nå hadde våknet fra det døde, fisk og vi ser hun har fast fisk, men denne datt av.
Men rett etter på så smeller det igjen.
Og nå vil jeg fortelle noe igjen.

Kristin fisket med en :

Eastfield-Catapult 60-150g

Og bete var som tidligere :

Wingman Kamikaze Kiwi fra Eastfield 

Kamikaze Kiwi

Og nå snakker vi kondisjon og vi snakker ny PB OG VI SNAKKER OM HENNES FØRSTE OVER 10+ 106,5CM OG 10500GR er Kristin ny PB.

 

FOR ET PURKE. Denne var tykk og trinn rett og slett. Så tenk  denne fisken bare 13 cm lengre………… altså like lang som Thomas sin, ja hva hadde denne veid da ?
Men herre gud, to helt fantastiske fisker hadde vi nå landet i båten. Og at det var Thomas og hans mor Kristin som skulle få gleden er det bare å rope hurra for 🙂

For en dag, for noen fisker, for noe opplevelser. Ord blir fattige, og bildene sier mer en tusen ord.
Men det er mye å lære i denne rapporten (synes jeg)

1.Å nøta er en ting. Og holde på å prøve mange plasser på denne tiden er bare tull.
2. Den første gjedda er uansett størrelse utrolig viktig. Den bygge tru. Og tru vet alle er alfa omega.
3.Tror du/vet du  at det finnes stor fiske i det område du fisker, bli der hold ikke på med å kjøre rundt.
Så var det jo en ting til i dag som var utrolig gøy.
Stange og bete Thomas brukte var fra Renz, Stange og bete Kristin brukte var fra Eastfiled.
4. Bruk  samme merke på bete som merket på stanga 🙂

Jeg er glad jeg ikke er på Myra i kveld, for der vil jeg tro at  Thomas snakker høl i hue på alle (for det er en konsekvens når han får stor fiske)  og HU mor er vel så blek og blodfattig at hun nå drikker rent blod for å komme i form.

Takk til Fredrick som ble med i dag. Gøtt å se deg igjen og takk for mojoen du tok med.
Og takk til Storbonden og Markus som holdt seg unna i dag, og de vil nå få enda lengre timeout hehehehehe.

Gjeddefiske RULER BIG TIME.

UTEN BØNNA STOPPER SPORTSFISKE NORGE.

En liten interresant sak til slutt
BFT matta viser veldig feil. Kristin  sin «var» 111cm (målt på matta) , riktig 106,5cm (mål med målebånd.  Thomas sin «var» 124cm (målt på matta) , riktig 119cm (målt med målebånd).

Så matter med målebånd, kontroller at de er riktige.

Annonse

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here