Noen helt fantastiske fiskedager ble det til slutt….

Jeg traff riktig på mine tre utvalgte feriedager. Det har vært knallvær og bra med sjøørret.
Jeg har lagt ut to videosnutter av
dag 1 og dag 2

Det jeg skal skrive om nå er søndag, fiske dag nummer fire.

Vi var 4 stykker som hadde blitt enige om å ta turen sørover i landet. Og jeg gledet meg ekstra i dag da jeg skulle få lov til å tilbringe dagen med Jørgen Moursund som jobber 50% på Nordisk fiskeutstyr. Jeg ble kjent med Jørgen når jeg var å besøkte butikken i høst og siden da har vi holdt kontakten. Og denne dagen skulle vi få fiske i lag.

 

Annonse

Så var det Thomas som var med som nå jobber på Villmarksbutikken

Og så var det Kristin Roos Aas- Kristin skal vi kommer tilbake til i en annen rapport da hun et par dage før tok sine første sjøørreter i sitt 50 år lange liv.

Forholdene var som de siste dagene, lite vann, vind fra nord, slik hadde det vært i en uke ca. Så det var veldig lite vann, men vannet blåste inn i vika vi skulle fiske i. Det fine været og at dette var en søndag gjorde at det var mye folk ute og jeg kjenner mer og mer at det å være «alene» blir mer og mer viktig. Og når et par Øst Europeere stiller seg ca 5 til 7  meter fra meg og begynner å fiske på samme spotten, da skjønte jeg at dette er ikke et sted å bli alt for lenge. Jeg fatter ikke hvorfor de gjør slik eller får seg til å gjøre det. Jeg hadde aldri til de grader presset meg på. PÅ onsdag traff jeg på en fluefisker, en trivelig kar fra område som kom bort og spurte om han kunne fiske nord for meg.Strekke er vel ca. 300-400 meter og enda kom han og spurte om det var greit. ja ja nok om det.

Jørgen leverte varene nesten før vi hadde fått ut bete og med Thomas rett ved gikk hovingen som en drøm. Det ble jo en drømme start for oss alle men spesielt gøy var det jo for Jørgen.

Ikke alt for store Sjøørreten, men fisk er fisk. Jørgen selv snakka om rundt 500gram men da måtte jeg sette ned foten. For Jørgen denne var ikke 500gram uansett hvor mye du ville den slulle veie det. Men jeg tror det viktigste var at du hadde fått en mer en meg.

Nå ble vi ikke så lenge etter som vi føle oss noe presset vekk, så vi rusla opp til bilen og fikk oss litt fornuftig mat. Eller kremt kremt noen spiste bolle med masse vaniljekrem på. I min Grete Rode tid er det nesten så man kan drepe for noe slik, men med null kosemerker igjen måtte jeg ty til noen peanøtter.

Noen koste seg med rett og snoppen

Andre gikk å luktet på en baguett. Ikke spør meg hvorfor.

Vi kom etter hvert til en ny plass og nå skulle Jørgen tømme fjorden for fisk. Han skulle nå teste ut en wobbler han hadde fått med av Lasse (jobber også på Nordisk)
Jørgen hadde lovet å teste den og det ble gjort. Nå ble det ikke så mange kasta med denne, da det var sluk de ville ha denne dagen.

For min del så er jeg på mini baits kjøret, noe jeg skal skrive mer om i en ren fisketips artikkel.

 

Vi hadde alle blitt enige om å smyge oss frem langs land, nå er ikke det så viktig for Kristin  men Jørgen han har jo blitt høy og mørk. Men er dette å smyge seg frem Jørgen ? hehehe. Nå er ikke dette bilde helt rettferdig da han faktisk er på veg inn fra brygge, ut så krøyp han på alle 5 🙂 Men hvordan skulle du ha fått landa fisken min gode venn. Det er et par meter ned 🙂

Jeg fikk en fisk jeg også, på en liten dropshot jigg fisket med et straight jigghead.

Her har vi favoritt sluken til Jørgen for dagen. Han hadde på og fikk sine fisk på denne.

Mens vi gutta tok en velfortjent strekk stjal Kristin kamera mitt med macro linse og tok noen utrolig flotte bilder. Hun vokser som fotograf på hver tur. Slikt er gøy.

Thomas fikk også et par fisk til slutt. Været frem til litt ut på ettermiddagen hadde vært for fint. Litt for lite vann og veldig klart vann. Litt vind og floa på veg opp så kom det inn litt fisk.

Det var utrolig hyggelig og ha med Jørgen ut. En gutt med cool humor. Skravla kanskje litt mye og var det musikk så kom sangen hehehe.
Nei da det var rett og slett bare koselig, så jeg håper ikke at dette var siste gangen jeg får muligheten til å være med Jørgen ut.

Ja dette var siste dagen av 4 fiske dager, det kommer en egen rapport fra fredag, da var jeg, Michael og Kristin ute og Kristin skulle få sine livs første sjøørreter.
Takk for turen alle samme, det var rett og slett gromt 🙂

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here