Det har virkelig løsnet på Sjøørretfiske nå. Knallrapport fra Raymond

Brutalt!! Søndags rapport.  Etter litt mye fløte med gutta kvelden før tok jeg en helt rolig morgen. Hjalp fatter med montering av en el-motor på skuta hans. Stenger/vadere og alt var pakket i bilen. Så i 14 tiden durer jeg utover mot sjøen. Nok en sjø ørret tur er på plan. Blitt ca 100 timer satsing på det hittil iår. Ekstremt kaldt vann har gjort ting meget vanskelig. En del fisk har landet i håven, men ikke før di siste ukene har det løsnet. Funnet ett par plasser med mye bra fisk.  Flere mellom  1kg-1.5kg. Topp fisk på 2.1kg.  Denne søndagen ville jeg teste en helt ny plass.. igjen

Kom til en stor sydvendt bukt. Fikk mega trua, men etter nærmere utforsking syns jeg den manglet tang-tare. Rett og slett mer bunnforhold hvor di kan svømme mer «skjult».  Ga opp etter 1 times tid. 0 kontakter. Bytta plass til en av favoritt plassene. Men har har det ikke levert no særlig hittil iår. FØR NÅ Stanga var rigget med oliven grønn tobis imitasjon. Ikke mange kasta skulle tell før føste fisken fulgte. Den kom heller ikke aleine. 4-5 ørret fulgte. Noen av di store. Men ingen ble lurt av tobisen. Gjorde mange kast hvor det samme skjedde. Bytta til rosa reke/orange reke/børstemark/streamer i diverse farger/vaskebjørn. Bytta så mye at jeg måtte knyte på ny spiss på fortommen satt på holo loppa. Da kom første kontakt fort, men di satt ikke frustrert, for på 30minutters kasting hadde jeg nok sett borti 20-30 ørret. Og masse kontakter.  Så flere fine fisk etter flua på 1.5kg+  ett par som var rett over 2 tallet æv.

Satt meg ned for en sjekk i boksen. Hadde 1stk mega liten loppe, som jeg fikk min far til og binde i vinter. Denne må di ta. Gjorde ett kort kast, for og ikke skremme fiskene. BANG,!!! Mega trege intrekk og liten loppe var trikset. Herfra tok det helt av.  på det meste fulgte det nok 10-12 ørreter som viste interesse for loppa. Det skjedde så mye at jeg ville ikke veie fisk mellom 1kg -1.5kg. Masse fisk fulgte helt inn så måtte gønne på mens jernet var varmt. Det reiv tell en flott sak som ga en ekstremt go fight på 5# stanga. Lengde ca 60cm. Vekt 1.860kg. For en opplevelse på lett utstyr.  Det lugga og brå stoppet på hver 3 kast ca. Hadde fisken vært helt i støtet, kunne jeg nok ha landet 30 ørret. Mange som slapp. Men så kom grisen……!! Var en spesielt stor fisk som fulgte 3-4ganger. Tippa denne til godt over 2kg. Tror det var den som tok. Fy faen det butta. Når den tok, strammet jeg til så hardt at jeg kjente fluelina strakk seg MYE. Her var det stor fisk på gang. Tok ca 20m ut. Derfra gikk deg 10-15m videre. Brutalt tungt. Den viste seg i lufta ett par ganger. På 20meters hold er det faen så fett  Selve kampen er absolutt ikke noe man nyter. 1000 tanker går igjennom hodet….sitter den godt? Ryker den? Mister jeg den? Kjører den seg fast? Holder knutene? Hvor mye brennvin tåler jeg om jeg mister den? Etter noen minutter med fullt fokus igjennom kampen, fikk jeg skjønnheten i håven. Godt jeg har kjøpt stor håv nå, og lagt vekk bærums håven lengde 68-69cm.vekt. 2.620kg. Ta bilder aleine er alltid like spennende så beklager litt ymse bilder. Jeg skalv og jublet samtidig Etter en tlf til fatter, var gubben brått på vei.

Jeg tenkte plassen sku få hvile litt. Så fisket mye utover vekk fra området.  Brått så jeg en opel som kom i  4hjuls sladd inn på parkeringa Han hadde glemt briller og linekurv, men det var ikke så nøye nå. Vi rigga oss tell på plassen igjen. Jeg fikk en fisk temlig kjapt på 1kg-1.1kg ca. Vi ler og koser oss. Fiskene var mer sky nå. Kansje pga mindre vannstand, mindre vind. Men brått står stangtuppen til fatter i spenn fisk på 5-600g. Turen er redda san  Rett etterpå klasker det tell igjen pånn. En fin fisk som var spinnvill faktisk. I lufta,hit og dit i lufta igjen Flott fisk på ca 1kg.  Ekstremt morro.  Rett før pappa kom fikk jeg enda en flott på 1.5kg som tok rett foran understellet mitt. Så den kom etter loppa mi. Men så ikke loppa. Ser fisken åpner kjeften og snur. Tenker…. faen den tok brått var fighten igang.  Se noe slikt på sjø ørret fiske er helt rått.. ikke rart jeg blir avhengig av slike opplevelser. Kvelden kom og fisket dabbet av. For en efta/kveld Utstyret jeg bruker. Stanga er av typen scott a2 9f 5#. Snelle. Eikre varius 6/8. Line. Ridge clear fast/intermediate. Fortom. Hardy 12 fot som jeg knyter på 1m+ 0.28mm spiss. Di store hann ørretene kan fort slite av liner om man bruker for spett. Så mitt tips er 0.25-0.30mm spiss.  Vade bukse. Simms g3. Jakke. Guideline laxa. Sko. Guideline alta. Litt blanding av klær men ærre så nøye a solbriller som virker helt ok fra leech. Og lykke caps fra lowrance elektronikken som jeg bruker ombord i båten min. Takk for denne gangskitt fiske.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here