NM isfiske 2018, Røgden

Alle plakettvinnere fra søndagen! Foto: Norges Jeger- og Fiskerforbund.

Da var tiden her, NM-helga skulle gå av staben på Røgden på Finnskogen. Det var SFK Raufjøringen sammen med Grue Finnskog JFF som sto for arrangementet året 2018. For 3 år siden ble NM også holdt her, det var første året jeg deltok «på ordentlig» i en sesong, den gangen ble gullet i Norgescupen og sølvet i Norgesmesterskapet med hjem til Odalen… Hvordan skulle det gå nå?

NM-helgen foregikk på følgende måte;

Lørdag – NM, lag

Det er mulig å være 2 damer eller 2 juniorer på lag, mennene må melde på 3 deltagere, man kan også mikse mellom alle og melde på 3 mannslag, da konkurrerer man med herrene. Jeg har tidligere vært meldt på i junior, det har gått helt greit. På Røgden for tre år siden i dameklassen kunne det ikke gått verre, så når jeg meldte meg på i dameklassen med en lagkompis som allerede var i dameklassen kunne det bare gå en veg. Dessuten er det god trening med tanke på at jeg neste år ikke får delta i junior klassen og må holde følge med damene hver gang jeg er ute… Vi la en halvveis plan for de 3 timene vi hadde i vente. Jeg tror ikke jeg går noe nærmere inn på hvor vi satt eller hva vi brukte for dette var ikke dagen for noen, det var tregt overalt. Jeg hadde 10 fisk, og Birgitt hadde 15.. vi endte på 972 gram tilsammen, dette ga ikke særlig motivasjon for det som skulle skje på søndagen, men men. Vi fikk en 6 plass denne dagen, det ble ikke siste så det gikk faktisk bedre enn det hadde gått for tre år siden, det ser jeg på som en seier i seg selv, Hehe…

Da jeg kom hjem lørdag kveld var det ikke mye å gjøre, fikse noen stikker til søndag, få i seg litt mat også var det rett i seng..

Annonse

Søndag

Vi var på plass ca 1 time før det var klart for utgang (09:30), det var bare å få på seg fillene og vente på startskuddet. Erfaring fra dagen før lønnet seg, det er tungt å gå og det blir varmt. Lot den ekstra jakken ligge igjen i bilen i dag, det angrer jeg ikke på. Det var kjølig, men når det først står noe på spill blir jeg veldig engasjert og jobber veldig bra, føler jeg selv og det ble varmt. Fikk i meg litt væske de siste minuttene jeg hadde tilgode når plassen var nådd og vi bare ventet på skuddet. 10:00 smalt det og jeg slapp med det samme tafsen ned, 10 sekunder gikk og jeg hadde på en abborpinne, konge! Kunne fiske ta seg opp fra gårsdagens nedtur? Slapp ned igjen og det nappet med det samme, varpet opp. Denne gangen kom det ikke opp fisk, og heller ingen krok… Brukte selvfølgelig den stikka jeg foretrekker å bruke med en gang og jeg viste at jeg ville savne å kunne bruke den om jeg bare la den vekk. Så jeg knøyt om og så slapp jeg ned igjen, denne gangen med en krok i enden av sena. Ble ikke noe mer i dette hullet og begynte å flytte meg, fikk en fisk i de neste 3 hullene jeg boret, så traff jeg et hull hvor jeg fikk rundt 6 fisk, først med tafsen for så å slippe ned en mormyshka med ganske knalle farger, der kom det 2 fisker til. Isen var ganske tykk og det var tungt å gå. Hadde rundt 10 fisker når det hadde gått 2 timer, og rundt klokken 12 var det virkelig dødt, ikke nappet det engang.. Hmm, noe måtte jeg gjøre. Begynte å prøve litt dypere og jobbet meg mot der hvor jeg startet. Så det satt noen fiskere mer ut mot midten av vannet, tittet på klokken den var 12:22, gikk jeg nå ville jeg få 1 1/2 time der hvor de kanskje fikk fisk, de satt for langt unna til å se, men på veg utover la jeg merke til hvem som gikk dit, tror ikke de hadde sitti der om det hadde vært dødt fra klokken 10. Så jeg pakket sammen og gikk, tok meg 9 minutter så satt jeg på dunken min med tafsen uti. Jeg kjente ingenting. Så noen begynte å samle seg lenger opp så jeg fisket meg dit. Kjente lite helt til jeg begynte å klundre med en krok jeg hadde satt fast, da begynte det å bite. Fikk vel 3 fisker der på rappen på tafsen. Så en som satt med pimpel. Hadde tenkt å bytte, men det var det jeg tidligere klundret med. Fortsatte med tafsen, mest i brukte hull, denne helgen har jeg syntes det har vært like effektivt om ikke bedre enn de jeg selv boret. Dreiv i dette området og plukket noen fisk her og der, ingen voldsomme mengder. Thea hadde også kommet ut hit innen denne tid, nå satt vi 2 junior jenter her. Begynte så smått å fiske meg mer i retning start, jeg ble veldig sliten av turen ut og var redd for at tiden ikke skulle strekke til helt på veg inn. Stoppet ved et område det kun satt to, slapp nedi tafsen. Gikk en god stund før jeg kjente noe, fikk vel 4-5 fisk på rappen i det hullet, sjekket klokken igjen og den var 13:45. Jeg valgte å så smått begynne å pakke sakene mine, det verste som kunne skje var i hvertfall å ikke rekke inn. Jeg så når jeg var på veg inn at jeg fint hadde klart det med den tiden som allerede var, men bedre å være på den sikre siden tenker jeg. Gikk innover å var egentlig fornøyd med de 21 fiskene jeg hadde med meg, det var helt ok størrelse på de og det hadde dessuten gått veldig mye bedre i dag enn i går! Var usikker på hvor mange jenter som deltok i jente junior klassen, men visste om to. En hadde jeg sitti med i hele dag, hu andre hadde jeg ikke kontroll på i det hele tatt, vi fikk vente å se helt enkelt. Fikk mine fisk gjennom rista og videre mot vekta, 1155 veide de 21 abborene, det måtte være bra. Det var ingen poser som var voldsomt store i målområdet som jeg så. Kunne det gå vegen? Så var det mingling, lapskaus og premieutdeling som sto for tur. Lapskausen var god i dag også, og å høre på hvordan andre har opplevd dagen er heller ikke så ille. Så var det endelig tid for det jeg var så spent på. De begynte med premieutdeling for norgescupen, der visste jeg at gullet skulle hjem til odalen. Dette ble 4 året jeg skulle stå øverst på pallen for Norgescup seier! Så for å øke spenningen litt var det en loddtrekning, ingen premie her… Det var en pause og plutselig plinget det et bilde inn på telefonen min fra pappa. Resultatene for junior og barn hadde blitt hengt opp, der sto det at jeg vant denne dagen med mine 1155 gram, Wohoo!!

  

Prestasjonsangsten og nervøsiteten jeg hadde følt siden torsdag begynte å roe seg nå, man skal aldri ta disse listene helt forgitt, det kan skje feil. Men i dag var lista feil fri og jeg fikk for 3 gang stå på toppen av pallen og ta i mot gullet i junior jente klassen, siste gangen før jeg må opp i dameklassen. Det var gøy. Jeg syntes også at det er verdt å nevne at med 10 gram mer hadde jeg også kunne fått en 3 plass i dameklassen, sånne resultater hjelper på å ikke få overgangen til å føles helt håpløs.

Så nå i skrivende stund er jeg veldig fornøyd med egen innsats så langt i vinter. Jeg har klart å nå målene jeg skrev her tidligere i vinter – det er veldig stas og det er jeg stolt av.. Jeg har også fått med meg en landslagsplass, så i april går turen til Luleå i Sverige. Her skal de norske, svenske og finske lagene møtes, jeg er så absolutt ikke kjent i Luleå eller med fisket der oppe så tør ikke håpe på noen ting, må helt enkelt se hvordan det går. Med meg skal også Thea som er en god venninne og fiske kompis være med, tredje norske jente er Birgitt fra SFK Raufjøringen. Jeg tror vi kommer til å få en fin helg med gode fiske opplevelser! Gleder meg masse til dette.

Utdeling av premier for norgesmesterskapet.
En medalje og to plaketter skulle få lov til å bli med hjem til odalen.
Med disse to jentene på lag i Luleå, Sverige kan ikke helgen bli annet enn bra!

Og med det var NM i isfiske over for i år, ble en grei helg, med bra resultater jeg er fornøyd med og et bra arrangement av SFK Raufjøringen og Grue Finnskog JFF!

Resultater fra lag NM, lørdag kan du finne her:

Resultater fra individuelt NM, søndag finner du her:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here