Messenyheter fra Pikewallis Friluftsliv. Boka, Slackhugg! av Claes «Svartzonker» Claesson med bokanmeldelse.

Vi har fått tak i 10 stykker av denne boken som er skrevet av Svartzonker mindre kjent som Claes Claesson som er hans virkelig navn. Boken kommer vil være tilegnelig i villmarksbutikkens fiskeavd på camp villmark

Under her kan dere lese hva Michael Andersen synes om boken.

Bokanmeldelse :

Som nevnt i innlegget fra Sportfiskemässan, så kjøpte jeg et eksemplar av boka til Svartzonker, og tenkte derfor og begi meg utpå noe man kanskje kan kalle en bokanmeldelse her på Pikewallis.
Claes «Svartzonker» Claesson, begynte sin karriere som mange andre, i kjelleren, garasjen eller på gutterommet. Rundt 2005/06, når jeg selv begynte å lage egne jerkbaits o.l., var jo sverige et av landene som man så mot, og en av disse kara på fiskesnack, var Claes og den gang hadde han og sin egen bygge/malestil (som han, i mine øyne, heldigvis, for det meste har beholdt) og ikke minst kreativiteten hans, om det var å gjøre et McTail av drivved han hadde funnet på en strand på Filipinene eller hvor enn det var, til det å bruke ekte perler som øyne. Og det stoppet ikke der (historien kjenner man jo), og nå har han da alstså gitt ut en bok.
Dette er ikke en bok med tonnevis av tekst, med historien om/bak, men mer en fotobok.
Nå inneholder den en relativt kort versjon av historien bak, men ikke til det kjedsomme.
Når jeg kjøpte boka, så hadde jeg ikke kikket i den, så jeg hadde egentlig ingen aning på hva jeg skulle forvente. I bilen på vei hjem fra messa, fikk jeg bladd litt skikkelig i den, så åpenbarte det seg en bok, full av fine bilder og en passe mengde tekst, bak verdens mest glorete cover.


Glorete cover…

Boka begynner med litt story om Claes og hva han tenker om fiske, mat, baits og livet generelt akkompagnert av bilder, masse bilder.

Claes i aksjon.

Selv tråden som binder boka sammen er fluoriserende.

Han viser sine hemmeligheter, og man får og maler til noen av hans klassikere og hvordan han vekter dem, samt mange tips og triks ang. hjemmelaging av baits også når det kommer til  å lage shads og blande plastisolfarger.
Steg for steg på hvordan Claes gjør det.


Siste delen av boka handler om matoppskrifter, dette gjør boka til en litt merkelig miks, oppskrifter på jerkbaits og shader til matoppskrifter, men dette er Claes i et nøtteskal, slik jeg kjenner han, han mikser inn alt mulig i alt mulig. Han har jobbet som kokk…


Boka får terningkast 6 tomler opp, og glir rett inn i bokhylla mi, sammen med David Bailey, Helmut Newton, David Lachapelle, Richard Avedon osv. (Og liker du fotografi, er dette fotografer som var med å definere fotografi slik det er i dag)
Det vil være 10 eksemplarer tilgjengelig på Camp Villmark, løp og kjøp, enten du er betesbyggar eller inte…

 

Messenyheter 1 

messenyheter 2

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here