KAN VI LEGGE ALL SKYLD PÅ ET EKORN (Kent fra en dag på Mjøsisen)

KAN VI LEGGE ALL SKYLD PÅ ET EKORN
Av ulike årsaker så har det strengt tatt ikke vært mulig å få til en real satsing på isen i år, men denne søndagen hadde vi fått ryddet timeplanen.
Vi skulle ut allerede ved første lys, men noen hadde funnet ut at klokka skulle stilles. Noe som førte til at vi ble litt forsinket, men hva gjør vel det når man kan nyte en så flott soloppgang.
Siden isen ligger som ett lokk over hele Mjøsa, så har dette vært året for å teste nye plasser som sjelden er islagt.
Problemet med nye plasser er at man gjerne må rekognosere litt før stenger blir satt. Etter litt boring fant vi en topp på 12 meter med dropp mot 22 meter, stenger ble satt strategisk over og ut fra toppunktet. Vi hadde klokketro på plassen de første timene, men etter som dagen gikk så fant vi vel ut at vi hadde satset på feil grunntopp.
Klarte å lure opp noen abborer på balanse, her var det snakk om å lure da de var i det vriene hjørnet. 20-30 dunk med balansepilken i mudderet for deretter å holde den mer eller mindre stille rett over bunn. Ikke det at det ble så mange fisker, men alle ble tatt på samme teknikk.
Så var det dette ekornet da. På lørdagen under frokost så kommer det ett ekorn løpende foran kjøkkenvinduet, det stoppet opp gliste fra øre til øre akkurat lenge nok til at jeg fikk tatt et bilde av den. Jeg skal ærlig innrømme at jeg pratet forholdsvis stygt om den, kalte den stygge ting som tre rotte og spottet den flotte pelsen. Nå er det viden kjent i de fleste barkede isfiskemiljøer at ser man ett ekorn den dagen man skal på isfiske så er det bare å reise hjem. Det som er litt fælt er at vi faktisk har klinisk bevist at det faktisk har en forbannelseskraft langt utover en dag. Vil påstå at hvis du ser ett ekorn uka før du skal fiske, ja så hold deg hjemme. Spis bananer kos, deg i sola, men fiske kan du bare glemme..

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here