Fiskelaus i Engerdal

Helga 9-11 mars skulle jeg og fire venner på tur til Galten gård i Engerdal for å isfiske etter sik, harr og gjedde i Galtsjøen. Vi ankom gården på fredagskvelden og fikk installert oss i en ganske så fin hytte med en del fine fasiliteter.

Det ble en rolig kveld på fredagen med litt mat og drikke og litt gjennomgang av det fiskeutstyret som vi hadde med oss. Lørdag morgen gikk vi ut på isen. Sola skinte ifra skyfri himmel, gradestokken sto på minus to og det var en svak sønnavind. Alt lå til rette for at vi skulle ha et godt fiske. Vi hadde satt ut to ismeitestenger og alle fisket aktivt med mormyskja. Fangsten uteble, og hele dagens fiske ble resultatløst. Vi hadde et lite run på den ene ismeitestanga, og noen av oss hadde et par napp på mormyskjastikka. En time før solnedgang valgte vi å returnere tilbake til hytta igjen.

Søndagen bar det ut på isen igjen. I dag så skulle jeg teste litt kikkfiske etter sik. Jeg boret et hull ganske nære land, la meg langflat på isen og slapp mormyskjaen ned i hullet. Kikkfiske er veldig lærerikt, fordi man ser hvordan fisken reagerer på agnet, og da lærer man litt om hvordan man skal presentere agnet på riktig måte. Det tok ikke lang tid før jeg fikk se en ganske stor fisk som svømte rundt der nede. Den dulta litt borti agnet, men den ville dessverre ikke bite. Fiskeøkta denne dagen fram til avreise forble også resultatløs, og vi kunne da konstatere null fisk da vi dro derifra. Men selv om det ikke ble noe fisk, så hadde vi uansett hatt en veldig fin tur med masse hygge og fantastisk vær. Av lokalkjente så hadde jeg hørt at det hadde vært en veldig streng og kald vinter, og at det da var litt tidlig å starte og fiske der.

 

Annonse

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here